Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman basınından Merkel'e eleştiri: Erdoğan haklı

Alman basınından Merkel'e eleştiri: Erdoğan haklı

Alman Taz gazetesi, Merkel'in Türkiye'ye yönelik tutumunu sert şekilde eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB müzakereleri ve FETÖ konusunda haksız olmadığını vurguladı.

  • Ege Postası
  • 13.09.2017 - 07:27

Alman Taz gazetesi, Türkiye'ye AB müzakerelerinde yapılan haksızlığı anlattı ve Alman yönetimini FETÖ konusunda uyardı.

Erdoğan ve Türk halkının AB müzakereleri ve FETÖ konusunda çokta haksız olmadığı vurgulanan yazıda, Almanya'nın Erdoğan karşıtlığı adına haksızlık yaptığı da paylaşıldı.

AB'nin müzakere sürecinde Türkiye'yi kültürel ve dini farklılıktan dolayı oyaladığını, başından beri birliğin boş vaatlerde bulunduğu eleştirildi.

MERKEL İKİLİ OYNUYOR

Boş vaatlerden dolayı da en çok şansölye Merkel'i sorumlu tutulan yazıda, Şansölyenin 2005'den sonra ikili oynadığı paylaşılıyor. Şimdi ise, Erdoğan'ın bizi oyalıyorsunuz söylemleri üzerine; Erdoğan'ın yürüttüğü siyasetin bahane edildiğini Erdoğan'ın yaptığı hataların aslında AB için müzakereleri bitirmek için aranan fırsatolduğunu belirtmişler. Almanya genel seçimlerinin de tüm bu sürece dahil edildiğini, Merkel'in de Schulz'un da Türkiye üzerinden seçim çalışması yürütmesi eleştiriliyor.

Özellikle Schulz'un kısa süre önce Merkel'e karşı çıktığı TV Düellosunda "Türkiye ile müzakereyi tamamen sonlandıracağım" vaadinin saçmalığına değiniliyor.

Ahaber'de aktarılanlara göre; darbe konusunda Almanya'nın Türkiye'ye karşı hatalı olduğunu; Erdoğan'ın darbeyi yürüteceği siyaset için bahane ettiğini yani kullandığını ama Almanya'nın zaman zaman "darbe tiyatroydu" söyleminin kesinlikle yanlış ve haksızlık olduğunu savunulmuş.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.