Dolar 32,5557
%0.03
Euro 34,8752
%0.03
Altın 2.432,640
%0.1
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman basını yazdı! 'Avrupa Türkiye'ye ödemeye yanaşmıyor'

Alman basını yazdı! 'Avrupa Türkiye'ye ödemeye yanaşmıyor'

Almanya'da yayın yapan Spiegel Online, aralarında Almanya'nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkesinin Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşması kapsamında Türkiye'ye sıradaki ödemeleri yapmaktan kaçındıklarını yazdı.

  • Ege Postası
  • 03.04.2018 - 17:06

2015 sonbaharında yaşanan Avrupa’ya mülteci akınını önlemek için AB ile Türkiye arasında imzalanan mülteci sözleşmesinin sallantıda olduğu iddia edildi. Alman haber sitesi Spiegelonline’a göre AB ülkeleri mülteciler için para yardımında yan çiziyor.

AB ile Türkiye 18 Mart 2016’da Avrupa’ya mülteci akınını durdurmak için sözleşme imzalamıştı. Türkiye’nin mülteci göçünü önlemesi ve kaçak gelen mültecileri geri alması karşılığında AB, Türkiye’ye vize muafiyeti, AB üyelik müzakerelerini genişletme ve mülteciler için 6 milyar Euro para yardımı ödemeyi kabul etti. Vize muafiyeti ve üyelik müzakereleri sözünü yerine getirmeyen AB, şimdi de mülteciler için kalan para yardımını ödemede anlaşmazlığa düştü.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker son olarak para yardımını ödemeye devam edecekleri güvencesi vermesine rağmen, Spiegel Online’ın haberine göre başta Almanya, bazı AB ülkeleri bu parayı ödemek istemiyor. İlk yardım dilimi üç milyar Euro’nun üçte birini AB Komisyonu üstlendi. Üçte ikisi ise üye ülkelere büyüklüğü ve ekonomik gücüne göre paylaştırıldı. AB Komisyonu 3 milyar Euro’luk ikinci dilimin de aynı prensip üzerinden ödenmesini istiyor. Ama bazı AB üyeleri buna karşı çıkıyor. Almanya, Fransa, Avusturya, İsveç, Danimarka ve Finlandiya geri kalan 3 milyar Euro’nun tamamının AB Komisyonu tarafından ödenmesi için ortak mektup yazdı. AB komisyonu Başkanı Jean Claude-Juncker ise bu talebi reddediyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.