Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'yı kara duman kapladı, vatandaşlar isyan etti!

Aliağa'yı kara duman kapladı, vatandaşlar isyan etti!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Petkim bacalarından yükselen kara dumanlar şehrin üzerini tamamen kaplarken, yangın çıktığını sanan vatandaşlar, görüntüler karşısında tedirgin oldu. Yaşanan hava kirliliği ilçe halkı tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

  • Ege Postası
  • 13.05.2020 - 23:37

Aliağa’da vatandaşlar, akşam saatlerinde ilçe merkezinde görülen yoğun siyah dumanlar nedeniyle tedirginlik yaşadı. Kenti adeta kaplayan dumanlar nedeniyle büyük bir yangın olduğunu düşünen ve paniğe kapılan halk, bir süre sonra dumanların Petkim’e ait bacadan yükseldiğini fark etti.

İLK DEFA BÖYLE BİR DUMAN GÖRDÜM

Bunun üzerine sosyal medya üzerinden görüntüleri paylaşan Aliağalılar, konuyla ilgili tepkilerini dile getirdi. Dumanlardan rahatsız olduğunu belirterek tepkisini dile getiren ve ilçede 40 yıldır esnaflık yaptığını ifade eden Selim Yıldız, “Corona virüsten ölmeyeceğiz ama bu duman yüzünden öleceğiz. Yetkilerin buna bir çare bulmasını istiyoruz. Kırık yıldır Aliağa'dayım ilk defa böyle bir duman gördüm” dedi.

SAĞLIMIZI HİÇE SAYILIYOR

Bir diğer ilçe sakini Halil Gün ise, gökyüzündeki dumanların orman yangınından çıktığını düşündüklerini belirterek, “Dumanların yangın neticesi itibari ile çıktığını düşündük, lakin orman yangının olmadığını fabrikanın bacasından gelen duman olduğunu fark ettik. Fabrikadan çıkan duman nedeniyle sağlımız hiçe sayılıyor. Bu nedenle önlemlerimizi almalıyız” dedi.

TEPKİLERİN ARDINDAN PETKİM’DEN AÇIKLAMA

İlçenin üzerine adeta kara bulutlar gibi çöken duman nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Petkim yönetimi, dumanların arıza nedeniyle çıktığını belirtti.

Yapılan açıklamada, “13 Mayıs 2020 saat 17.00 sıralarında meydana gelen arıza sonucu Petkim’deki ünitelerimizden birinde, emniyet amaçlı kontrollü duruşa geçilmiştir. Ünitemiz, arızanın giderilmesinin ardından yeniden devriye alınacaktır. Belirttiğimiz saatte tesisimizin bacasından çıkan duman bu duruştan kaynaklanmakta olup, sahamızda iş güvenliği açısından bir problem bulunmamaktadır” denildi. İHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.