Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa ve Menemen'de başkanlara güven

Aliağa ve Menemen'de başkanlara güven

CHP kongre takviminin cumartesi mesaisinde, tek adaylı seçimlerin olduğu Aliağa ve Menemen'de başkanlar güven tazeledi. Aliağa'da Özcan Durmaz, Menemen'de Hürol Taklak, delegelerin çoğunluğunun oyuyla yeniden başkan seçildi. İki ilçede de tek adaylı yarış

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 14:36

EGEPOSTASI - CHP'nin bugün sandık kurduğu ilçelerden Aliağa'da Özcan Durmaz, Menemen'de Hürol Taklak, tek aday olarak girdikleri seçimlerde güven tazeledi.

Aliağa’da 230 delegeden 167'si sandık başına gitti. Durmaz 165 geçerli oyun tamamını alarak güven tazeledi. Menemen'de ise Başkan Hürol Taklak, 242 delegenin oyuyla yeniden seçildi. 

BELEDİYEYİ HEDEF ALDI

Aliağa Belediye Konferans Salonu'nda başlayan kongre geniş katılıma sahne olurken, yeniden aday olan İlçe başkanı Özcan Durmaz konuşmasında belediyeyi hedef aldı. 

Divan başkanlığını CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'ın yaptığı kongrenin tek adayı olan, İlçe başkanı Özcan Durmaz, konuşmasında, CHP’nin kazanma ihtimali yüksek olan Aliağa Belediyesi’ni son seçimde kendi içindeki ayrışma nedeniyle kaybettiğini ve belediyeyi MHP’nin kazandığını belirterek, "Aliağa’ya borcumuz var" diyen Durmaz sözlerine şöyle devam etti; “Bugün partimizde tek bir kişinin bile partinin dışında kalmadığı, tek bir kişinin bile ayrı durmadığı bir tabloyu yarattık. Bunu sevinerek görüyorum. Bugün seçilecek yeni yönetimimizle, yarından itibaren Aliağa’nın geleceğini yeniden kurmak ve Aliağa’nın hak ettiği bir yerel iktidarı kurmak için sokağa çıkıp birlikte çalışmaya başlayacağız. Gerek ilçemizde gerek dışa dönük çalışmalarda, birlik ve beraberlik içerisinde, gençlik ve kadın kollarıyla ve bütün organlarıyla tek bir ayrışma olmadan tek bir hedefe doğru yürüdük. Tüm bu çalışmalar geçmişte bağ kurmakta eksik kaldığımız yerlerle bağ kurmamıza vesile oldu, ben partimize dönük ciddi bir destek kazandığımıza inanıyorum.

ALİAĞA’YA BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ

Ayrıştıran, uzak duran, hakka hukuka mesafeli, kamucu değil, dar grupçu bir yönetim anlayışı Aliağa’yı teslim almıştır. Hiç hak etmediği biçimde yönetime gelenler, yine hiç hak etmediği şekilde Aliağa’yı yönetmektedir. Gerçekten herkesin kendini mutlu ve birinci sınıf yurttaş hissettiği, belediyenin kapılarının sonuna kadar halka açık olduğu bir yönetimi kurup, düne ilişkin kötü izleri silerek Aliağa’ya borcumuzu ödeyeceğiz."

SPONSOR DESTEKLERİ NEREDE'

Özcan Durmaz, MHP’li Aliağa Belediye Başkanı’na rakamlarla yüklendi konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Aliağa Belediyesi’nin haksız hukuksuz uygulamaları karşısında söylenecek çok şey var. 104 kişiyi yönetime gelir gelmez haksız yere işlerinden ettiler. Sonrasında Aliağa’yı tanımayan, dışarıdan getirilmiş bir yönetim kadrosu, Aliağa’da herkesi sıradan geçirdi. Belediye hizmetleri ya bir ulufe gibi dağıtıldı ya da bu hizmet hiç verilmedi. Sponsorluk adı altında bir sopa ile Aliağa yıllarca oyalandı. Hesaplar incelendiğinde, yapılan her şeyin masrafının Aliağa Belediyesi’nin kasasından çıktığı ortaya çıktı. Peki sponsor destekleri nerededi? Aliağa Belediyesi’nin 6 milyon lira borcu vardı, şimdi 51 milyon lira borcu var. Aradaki 45 milyon lira nered? Yapılan tüm çalışmalar rekreasyon çalışmalarıdır. Aliağa Belediyesi’nin kaynaklarının nasıl çarçur edildiğini gösteren bir tablodur."

8 İLÇEDE BELEDİYE BAŞKANIMIZ YOK! ACISINI YAŞIYORUM

Kongrede bir konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise “Birlik beraberliğimizi sağlarsak, bir diğer kongrede aramızda Aliağa Belediye Başkanı olarak bir arkadaşımız daha olur. 8 İlçede belediye başkanımız yok, bunun acısını yaşıyorum. Birliğimizi korursak, 2019’da halk iktidarını kurup, Türkiye’nin parlamenter sisteme, barış ve özgürlükler yoluna tekrar dönüş yolunu açabiliriz. CHP’liler bu özveriyi göstermekle sorumlu. 2 Yıllık tarihi süreci çok iyi değerlendirmeli, tek yürek tek yumruk olmalıyız. Aksi takdirde başarılı olma şansımız yok. Eğer Türkiye’de hak hukuk olacaksa bunu başaracak olan CHP’lilerdir. Ben Aliağa’nın bu konudaki bilincine yürekten inanıyorum" diye konuştu. 

Durmaz'ın listesinde şu isimler yer alıyor: 

MENEMEN'DE DE TEK ADAY
Menemen'de de Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongrede tek adayla seçime gidildi. 

Divan başkanlığını Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak'ın yaptığı kongrede güven tazeleyen Taklak’ın yeni yönetim listesi Ufuk Anık, Funda Barut, Mehmet Ekinci, Berna Eyinç, Zuhal Güç, Sebahattin İpektepe, Alev Kılıçarslan, Nusret Özbent, Fatih Sabancı, Mustafa Sevinç, Orçun Soysal, Birgül Soytürk, İrfan Şahin, Ercan Şenel, Hakan Taşkıntuna ve İmam Yıldırım’dan oluştu.   

İl delege listesinde Taklak ve Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra İl Genel Meclisi Eski Başkanı Serdar Değirmenci, Yağmur Aşkın, Cengiz Cangüder, Nezahat Esen, Büşra Kayaoğ, Recai Önal, İsmail Polat, Mustafa Sevinç, Sadık Tanrıverdi, Bülent Uzun, Kader Yayla, Kemal Yıldız ve Gökhan Yılmaz yer aldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.