Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa heyeti kardeş kent Kakanj'da

Aliağa heyeti kardeş kent Kakanj'da

Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolosu A. Kemal Baysak’ın girişimleriyle 2011 yılında Aliağa ile Bosna Hersek’in Zenica iline bağlı Kakanj kenti kardeş kent protokolü imzaladı. Bu tarihten itibaren iki kent arasında başlayan ziyaretler tarihi ve kültürel bağları çok güçlü olan iki toplumu birbirine kenetliyor. Kakanj Heyeti, Nisan ayında Özgür Dünya Çocukları Şenliği sırasında Aliağa’yı ziyaret etmişti. Bu kez, Aliağa Belediyesi heyeti, Kakanj’da düzenlenen Kültür Festivaline katıldı.

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 14:08
İZMİR- Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un başkanlığında, Belediye meclis üyeleri ve Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma derneği yöneticileri ve folklor öğrencileri ile birlikte Kakanj’a giden Aliağa Heyeti kentte büyük ilgi gördü. Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, Aliağa heyetini havaalanında karşıladı. 

KÜLTÜR GÜNLERİ FESTİVALİ BAŞLADI
29 Kişilik Aliağa Belediyesi Heyeti, önceki gün başlayan Kakanj Kültür Günleri festivali açılış kortej yürüyüşü ve törenine katıldı. Kortejde, Kakanj Belediye başkanı Nermin Mandra, Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu A.Kemal Baysak ile birlikte halkı selamlayan Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a halk büyük ilgi gösterdi. Kortejin ardından yapılan açılışta konuşan Mandra, Aliağa heyetini Kakanj’da ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

BAŞKAN OĞUZ: “BOSNA VE TÜRKİYE, ETLE TIRNAK GİBİ OLAN İKİ TOPLUM, İKİ ÜLKE. BURADA KENDİMİZİ EVİMİZDE GİBİ HİSSEDİYORUZ”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da, iki kentin tarihi ve kültürel bağlarına işaret ederek, “Bosna ve Türkiye, etle tırnak gibi olan iki toplum, iki ülke. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Sizlere Aliağa’dan, Türkiye’den selam getirdim. Sizlerle birlikte burada olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu ziyaretler Aliağa ve Kakanj arasındaki ilişkileri daha çok geliştirecek” dedi. Konuşmaların ardından ülkelerin folklor gösterileri gerçekleşti. Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü Zeybek ekibinin gösterisi izleyenlerin büyük ilgisini çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.