Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa’daki ‘sus kurşunu’nun şok eden ses kayıtları ortaya çıktı

Aliağa’daki ‘sus kurşunu’nun şok eden ses kayıtları ortaya çıktı

CHP İzmir İl Delegesi Ertekin Gültekin’in vurulması sonrası tutuklanan çay ocağı işletmecisi Olcay Acar’ın ses kayıtları ortaya çıktı. Halk TV’den İsmail Saymaz kayıtları kamuoyuyla paylaştı… Kayıtlarda Acar’ın silahla yaralamayı para, belediye iş ya da belediyeye ait işletlemelerden birisi için yaptığı anlaşılıyor. Acar daha sonraki ifadesinde ses kaydında konuşanın kendisi olduğunu fakat, diyalog halinde olduğu Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar’ın şoförü Mete Vural’ı tanımadığını ifade ediyor.

  • Ege Postası
  • 22.06.2020 - 12:02

Halk TV'den İsmail Saymaz 16 Ocak 2019’da gerçekleşen CHP İzmir İl Delegesi Ertekin Gültekin sokak arasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanması olayında şok bir ses kaydına ulaştı.

Bacağından iki kurşunla vurulan ve tam 50 dikiş atılan Gültekin olay sonrası Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yazdığı yazılar nedeniyle kendisini tehdit ettiği açıklamalarında bulunmuştu.

Polisin takibi sonrası saldırıdan iki gün sonra saldırganlar yakalanmıştı. Şüphelilerden Tolgacan Ata, emniyette alınan ifadesinde Gültekin’i iki haftadır takip ettiklerini ve silahlı saldırıyı para için yaptıklarını anlattı. Ata’nın ifadesinde Ertekin Gültekin vurulmasını nasıl yaptıklarını anlattı ve Olcay Acar’ın ‘Ertekin’i ben vurdum, bacaklarına doğru sıktım’ dediğini aktardı. Olay sonrası taraflar konuşmazken, Tolgacan Ata ifadesini değiştirdi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yeniden seçildiği 31 Mart seçimlerinden yaklaşık iki ay sonrası Ertekin Gültekin’in avukatı Çiğdem Armutlu’nun arabasının ön camına flash bellek buldu. Bellek’in içinden Başkan Serkan Acar’ın şoförü Mete Vural ile Olcay Acar’ın arasındaki dava dosyasına giren ses kaydı ortaya çıktı.



Ses kaydı şöyle:

Olcay Acar: Dediniz ki o bizim başkanımızı rahatsız ediyor… Susturduk. Şu an bütün Aliağa onun arkasında, benim gibi delikanlının arkasında senden başka kimse yok…

Mete Vural:  Ben sana dedim ki git adamla konuştun. Sen gittin adamı vurdun. Sattım mı seni… Benim sana yapabileceğimi elimden geleni söylüyorum… Sana 10 günde bin lira para göndereceğim… Seçimlere kadar kendini idare et diye… Seçimlerden sonra da senin dükkan işini çözüyoruz. Sonra da sana sigortalı güzel bir iş ya da para kazanabileceğin güzel bir iş…

Olcay Acar: Bu ceza ağır cezaya gidiyor. Bir ay sonra 10 gün sonra HTS kayıtları geldiği zaman hepimizi tutukluyorlar Buca’ya gidiyoruz. Ama benim buradan en ufak cezayla yırtmamı sağlayacağız…

Olcay Acar: Sen bana dedin ki bunu sustur dedin… Sustu oğlum bu adam ömür billah bir daha konuşmaz….

Mete Vural: Sen Allah göstersin bir sıkıntı yaşadın cezaevine girdin… Ben varım diyorum sana… avukatsa avukat, bakmaksa bakmak…

Olcay Acar: Neye kızıyorum biliyor musun…. Ben işin parasında değilim ben bu işi yapmışım, bana bu işi yaptırmışınız en azından bir telefon aç… Şunu söylüyorum Mete seçim kazanılıyor seçim bittikten Başkanla bir şekilde konuşuyoruz Mete… Düğün salonu yapabileceğim O yukarıdaki O…… yok mu deli gibi para kazanıyorlar… dün sevgililer günüydü 300 tane araba vardı önünde… Biz de bari bir şeyler yapalım Mete…

Olcay Acar: Başkanı satan var m? Seni satan var m? Birini satan var m? Fahrettin’i Kürşat’ı hepsi işin içinde hepsi beni yapacağımı ve yapmadan önce  bu işi bilen insanlar… Kendimi mahvederim satmam.


Olcay Acar daha sonraki ifadesinde ses kaydında konuşanın kendisi olduğunu fakat, diyalog halinde olduğu Serkan Acar’ın şoförü Mete Vural’ı tanımadığını ifade ediyor.

İfadeye çağrılan Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Akış ise diğer sanıkların aksine Olcay Acar’ı tanıdığını fakat azmettirici olmadığını, Acar’ın kendisinin Ertekin Gültekin’i susturacağını söylediğini belirtti. Akış ‘Ben adam vurdurtmadım’diyor.

Kayıtların iddianameye girmesinin ardından Mete Vural, Olcay Acar ve Fahrettin Akış ile birlikte 6 sanığa yaralama ve mala zarar suçlarından dava açıldı. İddianamede ses kayıtları delil olarak kabul edildi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar hakkında iki ‘tehdidi’ davası  var… Birisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekrteri Buğra Gökçe’yi tehdit etmekten, diğeri ise Aliağaekspres Gazetesi sahibi Bülent Pınarbaşı’nın sosyal medyada tehdit etmekten…
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.