Dolar 32,5485
%0.01
Euro 34,8593
%-0.02
Altın 2.430,150
%0
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'daki işçi krizi bıçaklı kavgaya dönüştü! Belediyede sular durulmuyor

Aliağa'daki işçi krizi bıçaklı kavgaya dönüştü! Belediyede sular durulmuyor

Aliağa Belediyesi’nde yaşanan işçi krizinde flaş bir gelişme yaşandı. İşten çıkarılan 132 personelin ardından bugün 40 kişinin daha işine son verileceği öğrenilirken Aliağa’da yaşanan gerilim bıçaklı kavgaya dönüştü. İşten çıkarılan Tekin K. ile mevcut belediye personeli Adem Ö. arasında bıçaklı kavga yaşandı. Olayla ilgili hiçbir açıklama yapmayan Başkan Serkan Acar’ın belediye meclis toplantısını beklediği olayın kamera kayıtlarını toplantıda paylaşacağı öğrenildi. Aliağa'daki işçi krizi bıçaklı kavgaya dönüştü

  • Ege Postası
  • 19.06.2019 - 13:19

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Aliağa Belediyesi’nde 132 personelin işine son verilmesinin ardından yaşanan kriz kamuoyunda tartışmalara sebep olurken, işçi çıkarmaların devam edeceği öğrenildi. Mali durumun kötü olduğu ve ekonomik gerekçelerle işten çıkarılan 132 personelin üzerine bugün 40 işçinin daha iş akitlerinin fesh edileceği aktarıldı. Aliağa’da işçi çıkarmaların ilerleyen süreçte de devam edeceği ve sayının 400’e ulaşması bekleniyor. 

TARAFLAR ARASINDA BIÇAKLI KAVGA 

İşçi çıkarmalarla gündemden düşmeyen Aliağa Belediyesi’nde yaşanan gerginlik mevcut personel ve işten çıkarılan personel arasında kavgaya dönüştü. Belediyede çalışan Aliağa Ülkü Ocakları İlçe eski Başkanı Adem Ö. ve işten çıkarılan Tekin K. arasında bıçaklı kavga yaşandı. Taraflar yaşanan kavganın ardından hafif şekilde yaralanırken karakolda birbirlerinden şikayetçi oldular. 

TEKİN K. : ADEM Ö. BANA KÜFÜR ETTİ VE BIÇAK ÇEKTİ

İşten çıkarılan Tekin K. bıçaklı kavgayı şu sözlerle anlattı;

“Biz arkadaşlarla açıkhava tiyatrosuna konsere gittik. Oturmak için yer arıyorduk. Aliağa Ülkü Ocakları eski Başkanı Adem Ö. ve Başkan Serkan Acar’ın şoförü M. V. oradaydı. Adem Ö. bana baktı ve gülerek kafa salladı. Bende yanına gittim ve ‘Hayırdır ne oldu’ dedim. Ardından Adem bana küfür etti. Küfür edince bende kendimi tutamadım vurdum. Daha sonra ikisi bana saldırmaya çalıştı. Adem’in elinde bıçak vardı. Ben bıçağı tutmaya yöneldim kollarımda kesikler oluştu. Elinden aldığım bıçakla kendimi savundum.”

Tekin K., Adem Ö. ve yanındaki kişilerin karakolda yalan ifade verdiğini savundu. 

ADEM Ö. : TEKİN K. SARHOŞTU VE BİZİM ELİMİZDE BIÇAK YOKTU

Aliağa Belediyesi’nde çalışan Adem Ö. ise Tekin K.'nin yalan söylediğini, olay anında Tekin K.'nin sarhoş olduğunu ve kamera kayıtlarında tüm gerçeklerin mevcut olduğunu ifade etti.

Adem Ö. kavga anını şu sözlerle aktardı; 

“Açık hava tiyatrosunda görevliydim. Görev esnasında demir kapıya birileri vurmaya başladı. Görevli arkadaşlar dışarı çıktı ve ne olduğuna baktılar. Daha sonra bende kapının oraya gittim. Tekin K.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi içeri girdi. Ben demir kapının orada bekliyordum. Beni görünce direk yanıma geldi. Tekin K. ile yüzyüze geldik kafasını o kadar yaklaştırdı ki burunlarımız birbirine değdi. ‘Napıyorsun’ diye sordu ‘İyiyim abi sen nasılsın’ cevabını verdim. Tekin K. o sırada direk bana küfür etti ve kafa attı. O sırada arbede yaşandı. M. V.’de arbedeye girdi. Bizi dışarı çıkarttılar. İçeriden bir görevli elinde bıçak var diye bağırdı. Önce M.V.’yi daha sonra beni kovaladı. Yine arbede yaşandı. Bizim elimizde bıçak yoktu zaten o an görevliydik. Kamera kayıtlarında her şey ortada. A’dan Z’ye eksiksiz kamera kayıtlarını emniyete teslim ettik.” 

BAŞKAN ACAR MECLİS TOPLANTISINI BEKLİYOR 

Öte yandan Başkan Serkan Acar’ın yaşanan süreçte hiçbir açıklama yapamaması dikkatlerden kaçmazken Acar’ın bilinçli olarak bu yolu tercih ettiği öğrenildi. Özellikle bıçaklı kavga olayının kamera kayıtlarını belediye meclisinde kanıt olarak göstereceği ve bu kayıtların resmi makamlarla paylaşıldığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.