Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'daki işçi kıyımına CHP'li vekillerden çok sert tepki; AK Parti'ye kadro mu açılıyor'

Aliağa'daki işçi kıyımına CHP'li vekillerden çok sert tepki; AK Parti'ye kadro mu açılıyor'

Aliağa Belediyesi’nde 10 işçinin daha işine son verildi. Sayı 132’ye ulaşırken işten çıkarmaların devam edeceği ileri sürüldü. Aliağa Belediyesi’nde yaşanan işçi krizinin ardından CHP İzmir Milletvekilleri yaşananlara çok sert tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın AK Parti ve MHP’li isimlere kadro açmak için işçi çıkardığını ileri sürerken, Mahir Polat, “İşçiler üzerinden kendi rüşdünü ispatlamaya çalışan Aliağa Belediye Başkanını kınıyorum” sözleriyle Başkan Acar’ı hedef aldı. Aliağa'daki işçi kıyımına CHP'li vekillerden çok sert tepki

  • Ege Postası
  • 14.06.2019 - 11:54

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI-Aliağa Belediyesi’nde yaşanan işçi krizinin son halkasında 10 personel daha işten çıkarıldı. Bayram öncesi 22 kişiyi işten çıkaran Aliağa Belediyesi, 100 kadrolu personelinin ardından 10 kişiyi daha işten çıkardı. 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Aliağa’da yeniden başkan seçilen Serkan Acar ve yönetimi toplam 132 personelin işine son verdi.  Aliağa’da yaşanan krizin ilerleyen günlerde büyüyeceği ve çıkarılan işçi sayısının artacağı ileri sürülürken yaşananlara CHP İzmir milletvekillerinden tepki geldi. 

“MHP’Lİ VE AKP’Lİ KADROLARA YER AÇABİLMEK İÇİN ARKADAŞLARIMIZI İŞTEN ATTILAR”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, yaşananların takipçisi olduğunu aktarırken Aliağa’da sosyal bir cinayet işlendiğini ifade etti.  Aliağa Belediyesi’nin  gerekçe olarak ekonomik sebepleri göstermesinin  doğru olmadığını savunan CHP’li Beko, “Ekonomik gerekçeler tamamen bahane. Aliağa Belediye Başkanı zaten önceki dönemde kendisiydi.  Bazı belediye başkanları iktidara geldiği zaman kendi kadrolarını kurabilmek için yandaşlarına imkan tanımak adına hamleler yapıyor. Aliağa’da tepeden tırnağa MHP’li ve AKP’li kadrolara yer açabilmek için arkadaşlarımızI işten attılar. Şimdi bu çalışan memur ve işçilere bakarsak Aliağa’da halka yıllarca hizmet etmiş, deneyim ve birikim kazanmıış kişiler. Cumhur İttifakı içerisinde yer alan tepeden tırnağa, seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmek için kadro açmak için sosyal bir cinayet işleniyor. Aliağa Belediyesi’nde yaşanan olaylar işçi kıyımı ve sosyal cinayettir. Bu hatadan bir an evvel dönülmesi gerekir” diye konuştu. 

“KENDİ RÜŞDÜNÜ İSPATLAMAYA ÇALIŞAN ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANINI KINIYORUM”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a sert tepki gösterirken, “Aliağa’daki işçilerin hepsi emek vermiş kişiler. Türkiye başka bir Türkiye olması gerekirken yaşanan bu olaylar son derece vahim ve üzücüdür. İşçiler üzerinden siyaset yaparak, kendi rüşdünü ispatlamaya çalışan Aliağa Belediye Başkanını kınıyorum. ‘Belli sosyolojik grupları belediyeden temizleyeceğim’ dediği iddialarını duyuyoruz. Eğer ki bu iddialar, bu sözler doğru ise 21. yüzyıl Türkiye’sinde utanç duyulacak gerekçelerdir” şeklinde konuştu. 

Öte yandan İstanbul seçimi için çalışmalarını sürdüren iki vekil, Aliağa’da yaşanan krizin sonlanmaması halinde 23 Haziran İstanbul seçiminin ardından Aliağa’ya giderek işçilere destek olacaklarını ifade etti. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.