Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9648
%-0.29
Altın 2.325,760
%0.23
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da mesleki yeterlilik belgeleri verildi

Aliağa'da mesleki yeterlilik belgeleri verildi

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş (MEYBEM) işbirliğiyle gerçekleşen 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' sınavlarına katılan katılımcılara belgeleri düzenlenen törenle verildi.

  • Ege Postası
  • 16.01.2017 - 12:22

Törende konuşan ALTO Başkanı Adnan Saka, yapılan sınavların önemine değindi. Saka, "Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki mesleki yeterlik belgesi düzenlenmesi ile ilgili yaptığımız girişimler sonucu iş dünyasında ki birçok çalışanımıza ve iş yerlerimize Mesleki Yeterlik Belgesi konusunda belge hizmeti vermeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinize bundan sonraki çalışma hayatlarınızda başarılar kazasız belasız çalışmalar diliyorum. İnşallah bu çalışmalara diğer firmalar ve diğer çalışanlarımızla birlikte devam edeceğiz" dedi.

Bu konuda öncü odalar içerisinde olduklarını belirten Başkan Saka, "Mesleki belgelerin verilmesi konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) başlatmış olduğu bir çalışma sonucunda Aliağa Ticaret Odası olarak bu konu üzerinde yoğunlaştık. TOBB'un iştiraki olan MEYBEM ile birlikte riskli gruplar üzerinde bulunan işlerin belgelendirilmesi konusunda yaptığımız çalışmalarla İzmir'de en çok sınav yapılan ve belgelendirilen ilçe konumundayız. Yeni talepler de gelmeye devam ediyor. ALTO olarak Mayıs ayından bugüne kadar düzenlediğimiz sınavlarda 357 kişi sınavlarını başarıyla tamamladı ve belgelerini aldı" diye konuştu.

BELGESİZ İŞÇİ ÇALIŞTIRANA PARA CEZASI

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından mesleki yeterlilik belgelendirmesi zorunlu tutulan mesleklerde yapılan düzenleme ile belgesiz çalışmanın mümkün olmadığını hatırlatan Başkan Saka, 2017 yılından itibaren belgesiz çalıştığı Bakanlıkça tespit edilen işyerlerine 500 TL idari para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu. 

54 AYA KADAR DESTEK

Mesleki yeterlilik belgelendirme sisteminin katma değerli üretime, istihdama ve rekabetçiliğe güç katacağını belirten Saka, "Sınavlarda başarılı olan kişilerin 2017 yılı sonuna kadar belge masrafı ile sınav ücretinin tamamı İŞKUR'un İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. İşçi ve işverene herhangi bir maddi yük getirmiyor. Çalışanı Mesleki Yeterlilik Belgesi alan işveren, 12 ay boyunca SGK sigorta işveren payını ödemiyor. Belgesi olan birini işe alırsa 4.5 yıla varan sigorta işveren payını ödemiyor" dedi.

Belgelendirme sınavlarına devam ediliyor

MEYBEM ile yapılan iş birliği doğrultusunda, inşaat, metal, makine, asansör, kaynakçılık gibi alanlarda mesleki yeterlilik belgelendirme hizmetini üyelerinin ayağına getirdiklerini kaydeden Saka, belge başvurularının MEYBEM'e iletilmek üzere ALTO tarafından alındığı ve gruplandırıldığı, gerekli kontenjanlar tamamlandıkça da sınavların gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Üyelerinin ve çalışanlarının herhangi bir idari yaptırıma ve mağduriyete maruz kalmamaları için mesleki yeterlilik belge başvurularını en kısa sürede tamamlamaları tavsiyesinde bulunan Başkan Saka, sınav başvurularının ALTO'dan temin edilebilecek formlar aracılığıyla yapılabileceğini kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.