Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9290
%0.29
Altın 2.427,850
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da 346 işçinin yemekten rahatsızlanmasının ardından ilk açıklama

Aliağa'da 346 işçinin yemekten rahatsızlanmasının ardından ilk açıklama

İzmir'in Aliağa ilçesindeki SOCAR'ın Star Rafinerisi inşaatında çalışan 346 işçinin, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi. Aliağa'da 346 işçinin rahatsızlanmasının ardından ilk açıklama

  • Ege Postası
  • 14.07.2017 - 16:31

Star Rafinerisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 12-13 Temmuz tarihleri arasında rafineri inşaatını yürüten iki müteahhit şirkete bağlı şantiyede ve Çağağzı İşçi Kampı'nda çalışan işçilerin, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle revire başvurduğu belirtildi. İşyeri hekimi tarafından sadece 2 çalışanın hastaneye sevk edildiği belirtilen açıklamada, "Star Rafinerisi'nin ana müteahhit kuruluşu olan TSGI şirketinden edinilen bilgiye göre, işyeri hekimi tarafından yapılan ön incelemede herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmamıştır. Sadece 2 çalışan işyeri hekimi tarafından görülen lüzum üzerine, hastaneye sevk edilmiştir. Kendi isteğiyle Aliağa ve Menemen Devlet Hastanelerine başvuran 29 çalışanın tamamı taburcu edilmiş olup müşahade altında olan işçi bulunmamaktadır" denildi.

Konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini belirtilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Rahatsızlığın kaynağının tespit edilmesi amacıyla titiz bir araştırma süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, şikayette bulunan çalışanlarımızdan alınan sağlık numuneleriyle yemekhaneden alınan gıda ve su numuneleri laboratuvarlarda incelemeye gönderilmiştir. 17 bin işçinin çalıştığı rafineri inşaatımızda, tüm süreçler ulusal ve uluslararası normlar dikkate alınarak gerçekleştirilmekte olup, inceleme ve soruşturmanın sonuçlarına göre gerekli önlemler alınacaktır." (DHA)

Aliağa'da 346 işçi hastaneye kaldırıldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.