Dolar 32,5178
%-0.09
Euro 34,7884
%-0.22
Altın 2.420,660
%-0.39
Bist-100 9.749,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin’den Narlıdere mesajları

Ali Engin’den Narlıdere mesajları

CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı olan Ali Engin, TV 35'te Seçime Doğru programında Alev Olgay’ın sorularını yanıtladı. "Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in yüzde 55-60 bandında oy alacağına inandığını kaydeden Narlıdere Adayı Ali Engin, AK Parti Adayı Nihat Zeybekci’nin yüzde 30-35 bandında oy alabileceğini savunarak, “Binali Yıldırım’ı geçecek bir performans görmüyorum, yüzde 30-35 oranında oy alacağını düşünüyorum” tespitini yaptı. Öte yandan Engin, Narlıdere içinse yüzde 80’lik bir hedef koyduklarını belirtti. Ali Engin’den Narlıdere ve gündem mesajları

  • Ege Postası
  • 15.02.2019 - 13:57

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İzmir İl eski Başkanı da olan Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Narlıdere için neler yapacağını, projelerinin alt başlıklarını anlattı.

BAŞKAN OLURSAM KENDİ ARACIMI KULLANACAĞIM

Gösterişten uzak bir yönetim anlayışı sergileyeceğini kaydeden CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, başkan olması durumunda makam aracı kullanmayacağı sözünü verdi.

NARLIDERE’DE YENİ BİR YÖNETİM KÜLTÜRÜ OLUŞTURACAĞIZ

Narlıdere yeni bir yönetim kültürü oluşturacaklarını Ali Engin, “Tasarruf ve denk bütçe yaratacağız. Savurgan bir bütçeyi öngörmüyoruz. Gösterişten uzak kalacağız. Bugün nasıl kendi arabamı kullanıyorsam, başkan olduğumda da kendi aracımı kullanacağım. Her müdürün, başkan yardımcısının altında araçlar ve emrinde şoför olmasın. Biz vatandaştan tasarruf beklerken bunu önce biz yapacağız. Yeni bir yönetim kültürü oluşturacağız” dedi.

BANA OY VERİRSENİZ…

“Projelerimizi bir bildirge ile açıklayacağız” diyen Ali Engin, her kesimden oy isteyeceğini, “AK Parti’ye oy verenler dahil olmak üzere tüm kesimlerden oy bekliyoruz. Projelerimi anlatarak oy isteyeceğim. Bana oy verirseniz gayrimenkulünüzün değeri daha da artacak, evleriniz yenilenecek, yeşil alanlarımız yağmalanmayacak diyeceğim” ifadelerini kullandı.

28 İLÇEDE BAŞARILI OLACAĞIZ

Partisi açısından metropolde bir sorun görmediğini kaydeden Ali Engin, büyükşehir adayı Soyer’in uzlaşmacı ve dışa açık yaklaşımıyla birlikte heyecanın İzmir’e ve oy sandıklarına yansıyacağını dile getirerek,

“Yüzde 80’lik bir hedef koyduk arkadaşlarımla. Metropolde bir sorun görmüyorum. Geniş bir ittifak var. Cumhuriyet tarihinin en derin ekonomik krizi var. Birkaç istisna hariç, iki ilçe İYİ Parti’de, 28 ilçenin büyük bölümünü başarıyla götüreceğiz. Yeni adaylarımız var. Heyecanlı, istekli, halkçı insanlar” değerlendirmesini yaptı.

ZEYBEKCİ’NİN  YÜZDE 30-35 ORANINDA OY ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in yüzde 55-60 bandında oy alacağına inandığını kaydeden Narlıdere Adayı Ali Engin, AK Parti Adayı Nihat Zeybekci’nin yüzde 30-35 bandında oy alabileceğini savunarak, “Binali Yıldırım’ı geçecek bir performans görmüyorum, yüzde 30-35 oranında oy alacağını düşünüyorum” tespitini yaptı.

CUNDA VE ALAÇATI GİBİ SOKAKLAR OLACAK!

Engin, "Narlıdere'nin köy alanlarında tarihi doku var. Tarihi tescilli binalar var. Ayağa kaldıracağız. Cunda ve Alaçatı gibi sokaklar olacak. Projeyi hızlandıracağız. Korunan yerler, havanın temiz olduğu, doğayla bütünleşen, ulaşımın kolay olduğu yerler daha değerli. 3 yıl içinde metro da bitmiş olacak. Bu özelliklere sahip ilçelerimizde emlak fiyatları artıyor." açıklaması yaptı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

İzmir’in bütün ilçeleri aynı. Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı güzel hizmetlerin üzerinden yapılacak hizmetler var. Hepimiz aslında İzmir’in hedeflerine odaklanan, geleceğe  taşıyacak proelerin bir parçası olacağız. Hangimizin hangi ilçede olduğu önemli ama çok önemli değil. Parti kendi kadrolarından en iyilerini tercinh etmek zorunda kaldı.

ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILDA FARK YARATMAYI DÜŞÜNÜYORUM

Narlıdere bütün İzmirlilerin gözünde. Doğa ve tarihin buluştuğu, mandalina bahçeleriyle denizle bütünleşmiş güzel bir kent. Birçok kültürün birarada olduğu, eğitim seviyesinin yüksek, suç oranının düşük olduğu bir ilçemiz. Buraya 20 yıl hizmet veren Abdül Batur var orada. Onun sürdürdüğü projeleri sürdüreceğiz. Üzerine yenilerini ekleyerek devam edeceğiz. Narlıdere önümüzdeki dönem yeni vizyonla yoluna devam edecek. Önümüzdeki 5 yılda fark yaratmayı hedefliyorum.

BİRİKTİRDİKLERİMİ VE DENEYİMLERİMİ NARLIDERE’YE AKTARACAĞIM

Biriktirdiklerimi ve tüm deneyimlerimi aktaracağım. Güzel ve butik bir ilçe. Daha çok tanıtacağız Narlıdere’yi. Sanatla, kültürle, tiyatroyla, günübirlik tesisleriyle diğer kentlerden insanların da geldiği bir ilçe haline gelecek.

CHP’NİN EN YÜKSEK OY ALDIĞI İLÇELERDEN BİRİ OLACAĞIZ

Siyaset zor bir iş. Evinizi işinizi ihmal ediyorsunuz. Ama uzun zamandır bana destek oluyorlar. Yoğun bir süreç geçiriyoruz. Önümüzdeki Salı günü belediye meclis üyeliklerini de tamamlayıp teslim edeceğiz. Seçim ofislerimizi, araçlarımızı, dokümanlarımızı hızla hazırlıyoruz. Belediye başkanımız bana çok destek oluyor. Muhtarlarla toplantı yaptık geçen gün. 11 muhtar destek sözü verdi. Enerjimiz yüksek, bu enerjiyi inşallah 31 Mart’ta oya dönüştüreceğiz. CHP’nin en yüksek oy aldığı ilçelerden biri olacak.

NARLIDERE’DE ENERJİYİ DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ

Narlıdere’de MHP-CHP yarışı olacak. AK Parti aday göstermiyor orada. Cumhurbaşkanlığı ve referandum sonuçları dikkate alındığında bizim yüzde 85 hedefimiz  var. Yeninin umut, heyecan, beklenti ve iyilik olduğunu anlatacağız. Eskinin tecrübesinden yararlanacağız. Enerjiyi yükselteceğiz Narlıdere’de.

NARLIDERE’DE YAPILAN KORUMA İMAR PLANLARI ÇOK ÖNEMLİ…

Bizden önce yapılan imar planları var. Mandalin bahçelerinde yüzde 5 imar var. Koruma imar planı yapılmış. Buradan başkanımıza teşekkür ediyorum. Korunarak yapılaşmanın ne kadar iyi olduğunu orada görüyoruz. Yukarı kesimlerde apartmanlar var, kent dönüşümü nedeniyle. Daha yüksek yoğunluklu alanlarımız var. Koruma ve kalkınma dengesi içinde yapacağız.

METRO DA BİTİNCE…

Tarihi doku var köy alanlarında. Tarihi tescilli binalar var. Ayağa kaldıracağız. Cunda ve Alaçatı gibi sokaklar olacak. Projeyi hızlandıracağız. Korunan yerler, havanın temiz olduğu, doğayla bütünleşen, ulaşımın kolay olduğu yerler daha değerli. 3 yıl içinde metro da bitmiş olacak. Bu özelliklere sahip ilçelerimizde emlak fiyatları artıyor. Bir yerin beton tarlasına dönüşerek değerlenmeyeceğini bilmemiz lazım.

SOKAKLARI YAYALAŞTIRACAĞIZ

Biz sokakları da yayalaştıracağız. Yayaların buluştuğu meydanlar, sokaklar yapacağız. İnşallah Narlıdere’mizi daha da zenginleştireceğiz. Burası daha fazla nüfus almaz. Planlama ona göre. İmar kontrollü koruma imar planları Narlıdere’nin daha fazla büyümesini engelliyor. Şu anda 90 bin nüfuslu. 15-20 yıl içinde en fazla 200 bin nüfus öngörülüyor ilçemizde. Zaten daha fazla nüfusun barınabileceği alan da yok.

İZMİR-İSTANBUL OTOYOLUNU ÇOK ÖNEMSİYORUM ÇÜNKÜ…

İzmir-İstanbul otoyolunun açılmasını çok önemsiyorum. İzmir’i 8 saat olan İstanbul’a 3.5 saatte bağlayacak. 20 milyonluk büyük bir pazara, kültür ve finansın başkentine komşu yapacak. Bu hem avantaj. Narlıdere de bu bütünün içinde önemli bir yer. İstanbulluların yerleşmek için de gelebileceği, ya da dinlenmek için geleceği yer olmak için hazırlık yapacağız. Bittiğinde on ay sonra devreye girecek, İzmir ekonomisi güçlenecek.

ÇARPIK ALANLARI İMARA AÇALIM, İSTANBUL’DAN SERMAYE GİRER

İyi yönetilirse bu komşuluk iyi olacak. İzmir’in hemen hemen 20 ilçesinde gecekondu diye tabir ettiğimiz riskli, çarpık yapılar var. Tarlalarımızı imara açacağımıza bu alanları dönüştürmeliyiz. Bahçelerimizi, tarlalarımızı, sosyal donatı alanlarımızı, tarihi yapılarımızı koruyalım. Bu çarpık, depreme dayanıksız alanları imara açalım. İstanbul’dan gelecek sermaye kente girer. Gecekondularımızı dönüştürmüş oluruz. Şu anda onları dönüştürecek finansman eksiği var. Bunu yaratacak talebi de yaratmanız lazım. Kontrollü ve imar ilkelerine uyarak çarpık kentleşmenin önüne geçebiliriz.

GECEKONDUSU OLMAYAN TEK İLÇE OLACAĞIZ

Gecekondusu az zaten. 2 bin gecekonduyu da 5 bin küsur konuta dönüştüreceğiz. Butik, çarpık yapılaşması olmayan, yaşayanların mutlu olduğu bir ilçe olacak Narlıdere. O iddiamızın arkasındayız. Gecekondusu olmayan tek ilçe olacağız.

OTOPARKLARI YERALTINA ALACAĞIZ, SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI YAPACAĞIZ

Otoparkları yeraltına almalıyız. Yer üstü yayalara bırakılmalı. Yaşayan bir Narlıdere olmalıyız. Sokak sağlıklaştırmalarıyla birlikte alışveriş yapılabilen, otantik sokaklarında dolaşılan bir ilçe istiyoruz.

KADINA ŞİDDET VE BAĞIMLILIK İÇİMİ ACITIYOR VE…

İçimi acıtan iki konu var; şiddet gören kadınlar ve bağımlılık. Bunları halledemeyen bir anlayış ve yerel yönetim başarısız olmuş sayılmalı. Biz barışçıl bir toplumuz. Kültürel mirasımız ve köklerimizde gittiği yere hoşgörü ve barış götüren bir toplumuz. Bir sosyal iklim oluşturacağız. Aileler eğitilecek, çocuklar eğitilecek. Okullarla emniyet birimleriyle işbirliği yapacağız bu konularda. Kadının mutlu olmadığı, zorda kaldığı hiçbir ülkede refah da demokrasi de yoktur. İnşallah kadınlarımız baş tacı edilecek.

HER MEVSİM KULLANILABİLEN KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ

Yazın üstü açılabilen kışın da kapanabilen alanlar yapacağız. Tiyatro, kültür sanat etkinlikleri, konserlerin olduğu güzel bir tesis yapacağız. Bu tesisi her mevsim kullanabileceğiz. Narlıdere’nin kültür-sanat algısını yükselteceğiz. Narlıdere denildiğinde kültür ve sanat akla gelecek. Öncelikli hedeflerimden biri de bu.

TUNÇ SOYER VE ABDÜL BATUR’UN DESTEĞİYLE…

Engelliler için de önemli bir merkez yapacağız. Zaten var, sayısını arttıracağız. Çok güzel alanlarımız var. Değer yaratan işadamlarımızla beraber hayata geçireceğiz. Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonuyla, Konak’a giden Abdül Batur’un desteğiyle engelli merkezi ve konser salonu yapacağız. Narlıdere’yi hızla kalkındıracağız. Tiyatro ve konser salonu yapacağız. Meslek kursları açacağız. İşsiz gençlerimizin ve kadınlarımın meslek sahibi, kalifiye olmasını sağlamak istiyoruz. İŞKUR ve işadamlarıyla birlikte meslek kursları düzenleyeceğiz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.