Dolar 32,4528
%-0.1
Euro 34,7909
%-0.52
Altın 2.439,730
%0.14
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin’den imzacılara tepki

Ali Engin’den imzacılara tepki

CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, Genel Başkan Seçimli Olağanüstü Kurultay toplanması için imza hareketi başlatan parti içi muhalefetin yanlış yaptığını söyledi. Ali Engin'den çarpıcı kurultay açıklaması

  • Ege Postası
  • 17.07.2018 - 12:34

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Kendisinin imza hareketine destek vermeyeceğini ve kendisini arayan delegelere de bu yönde görüş bildirdiğini belirten Ali Engin, “İmza vermeyeceğim. Düşünmüyorum. Ben özellikle aramıyorum ama beni çok delege aradı. Hepsine bu görüşümü ilettim. Vermeyi düşünüp vazgeçenler de var. Bunu kabul etmiyorum imza vereceğim diyenler de var” diye konuştu.

PARTİ BÜYÜK KRİZLERE GEBE

Partisinin seçimlerde başarı elde edememesinin seçmende moral bozukluğu ve hayal kırıklığı yaşattığını, bazı konularda eksiklikler ve değişimin şart olduğunu ancak bunun zamanının şimdi olmadığını kaydeden Ali Engin, yerel seçim öncesi genel başkan değişimli kurultay toplanması hareketinin büyük krizlere gebe olduğu ve partiye büyük zarar vereceği uyarısında bulundu.

PARTİ İMZA TOPLANMASINI KALDIRAMAZ

CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurulları devreye sokarak ve akil adamları dinleyerek bir adım atmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekti:

“Parti olarak zaten seçimde başarı elde edemedik. Seçmenimizde hayal kırıklığı ve moral bozukluğu oldu. İYİ Parti ve HDP’ye alan açtı parti. Yüz yıllık bir partinin yeni bir kaosu, yeni bir iç çekişmeyi doğru bulmuyorum. Seçimden yeni çıktık. Kurultay ve imza toplanmasını kaldıracağına inanmıyorum. Büyük krizlere gebe. Evet partide eksiklikler var. Ama bunu kurultay ile değil sayın Genel Başkanı'nın iletişimiyle, kurulları devreye sokarak, akil adamları dinleyerek seçim öncesinde bir reorganizasyon yapabilir.”

TÜZÜK KURULTAYINDAKİ GERGİNLİK GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMİYOR

Görüşüne tüzük kurultayında yaşanan gerginlikleri örnek gösteren Ali Engin, kurultaya gitmenin partinin hiçbir sorununu çözmeyeceğine inandığını söyledi:

“Tüzük kurultayında bir maddeyi 12 saatte geçiremedik. Saatlerce tartışmalar ve gerginlikler oldu. Parti bunu beceremezse büyük sorunlar çıkar. Tüzük kurultayındaki gerginlik gözümün önünden gitmiyor. Kurultaya gitmenin partinin hiçbir sorununu çözemeyeceğine inanıyorum.”

PARTİYİ BÖLEREK, KUTUPLAŞTIRARAK GÜÇ DEVŞİRMEK İSTEYENLER VAR

Partinin bu hareketle bölünme krizi yaşayabileceğini, kutuplaşmanın artabileceğini kaydeden Ali Engin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Kaygım şu; bu süreçte imza toplanması o açıdan diyorum ki, bu zamanda olacak iş değil bunlar. Etnik ve mezhepsel tartışmaları, belli meczuplar çıkarıyor. Kimsenin bu tür davranışla oy kullanacağına ve pozisyon alacağına inanmıyorum. Partiyi bölme kutuplaşma yaratma çabası. Bunu şiddetle kınıyorum varsa. Hiçbir CHP’linin böyle yapacağına inanmıyorum. Tam da böyle insanların günü. Partiyi bölerek, kutuplaştırarak güç devşirme ihtiyacında olan insanlar var. Bunlar partiye zarar veriyor. Uyarılarımız bu yönde. Zaman kötü zaman. Tartışmalar yapılabilir. Değişim yenileşme talep edilebilir. Ama köklü değişimin seçim öncesinde bölünme ve partiyi zayıflatmaya neden olur.”

AZİZ BEY'İN KİMSEYİ ‘İMZA VERİN’ DİYE ARADIĞINA ŞAHİT OLMADIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun değişim talepli açıklamalarını da yakından takip ettiğini anlatan CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, Başkan Kocaoğlu’nun imza toplanma çağrısı yapmadığını vurguladı:

“Aziz Bey'in ikinci açıklamasını da dikkatle takip ettim. İmza toplansın genel başkan devrilsin değil partide eksikler var. Bunları hızla giderelim. Değişim gerek politikalar ve dil açısından gerekli. Giden oyları nasıl geri getirebilirizi düşünmeliyiz. Vekil adaylarının belirlenmesinde özen gösterilmedi. Başkanlık sistemine göre yeni politikalar belirlenmeli. Artık yeni bir sistem var. Anayasa değişti. Bunu yok saymak mümkün değil. Partinin mutfağını takviye etme talebi var Aziz Bey'in. Yoksa imza toplansın ya da imza verin diye kimseyi aradığına şahit olmadım.”  

EN BÜYÜK HAKSIZLIK ÖNSEÇİM YAPILAMAMASIYDI AMA..

CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, imza hareketi başlatan isimleri de eleştirerek,

“Onlar partiye uzun yıllar emek vermiş arkadaşlar. Özellikle vekil adaylığında hepimize yapılan haksızlıklar var. En büyük haksızlık ön seçim yapılamaması. Kısa süreye rağmen ön seçim yapılabilirdi. Maalesef kimse ve eski il başkanları da kabul etmedi. Asuman Bey buna dahil. Bunun vermiş olduğu bir kabullenememe durumu var. Ama hepimizin hepsine hakim olması lazım. Arkadaşlarımızı da anlıyorum. Yapılan eksiklere karşı itirazları var. Bunu anlıyorum. Ama bu tür yöntemlerin hiçbir şeyi çözmeyeceğine inanıyorum” diye sonlandırdı açıklamalarını

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.