Dolar 32,5164
%-0.07
Euro 34,9813
%0.44
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alevi dedesinden Deniz Yücel hakkında flaş çıkış

Alevi dedesinden Deniz Yücel hakkında flaş çıkış

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP İzmir İl Başkanlığı’nda üzerinde mutabık kalınacak ortak aday çıkarılması çalışması kapsamında ilçe ve belediye başkanları ile milletvekilleriyle yaptığı görüşmelerin ardından CHP İzmir İl Başkan Adayı olarak Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel’i önerdiğini açıklamasına tepkiler sürerken, bir tepki de Alevi kanaat önderlerinden geldi. Alevi dedesinden Deniz Yücel hakkında flaş çıkış

  • Ege Postası
  • 29.12.2017 - 15:27

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Türkiye Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanlığı ve Alevi Bektaşi Federasyonu’nun iki dönem genel başkan yardımcılığı görevlerini yürüten Engin Gündük’ün sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesaj dikkat çekti.

İKTİDAR OLAMAMANIN NEDENİNİN KILIÇDAROĞLU’NUN ALEVİ OLMASI GÖREN BİRİNİN İL BAŞKAN ADAYI YAPILDIĞI DOĞRU MUDUR DİYE SORDU…

Alevi Dedesi Engin Gündük, CHP İzmir İl Başkan Adayı olarak gösterilen ve bugün İl Binasında açıklama yapan Deniz Yücel’in yakın arkadaş sohbetinde, “CHP’nin iktidar olamamasının nedeninin partinin başındaki isim olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi kökenli olması’ olduğunu söylediğini ve bu nedenle arkadaşları ve kendisi arasında tartışma çıktığını belirtti. Gündük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Günaydın canlar… İzmir’de Kılıçdaroğlu bu partiden gitmeli, Alevi olduğu için parti oy alamıyor diyen birisinin Kocaoğlu tarafından il başkan adayı yapıldığı doğru mudur…” diye sordu.

KILIÇDAROĞLU’NUN ALEVİLİĞİNİ İKTİDAR OLAMAMA NEDENİ GÖRMEK DÜŞÜNSEL SAKATLIK

Aynı zamanda Buca Cemevi’nin de 4 yıl başkanlığını yapan Alevi Dedesi Engin Gündük, İl Başkanlığı gibi önemli bir göreve getirilecek bir insanın inançsal ya da mezhepsel ayrılık üzerinden ifadeler kullanan bir insan olmaması gerektiğini düşündüğünü dile getirerek, “Mesajımda isim deklere etmedim. Sadece soruyorum. Ben kendisinden duymadım. Kendisiyle ilgili bir durum değil bu. Bu bir duyum. İşin aslını öğrenmek için soruyorum. Benim duyduğum kadarıyla, bir yakın arkadaşları arasında sohbet esnasında kullanmış. Hatta bunun üzerine bir tartışma da olmuş. Bu tartışma sonunda belki siyasal kaygıdır, partisinin iktidar olamayışının gerekçesi olarak Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğini düşünüyor belki, bu da düşünsel olarak sakatlık. Böyle bir söylemde bulunulması, bunun ima edilmesi bile sakıncalı. Aleviler daha önce CHP’nin başında bir Sünni var diye oy vermemezlik yapmadılar. Bu çok sığ bir düşünce. Neyi tartışabilirsiniz'” diye sordu.

SİYASETEN BAŞARILI OLUP OLMADIĞINI, PARTİYİ İYİ YÖNETİP YÖNETMEDİĞİNİ TARTIŞABİLİRSİNİZ AMA…

Gündük, bir siyasi partinin başarısının başkanının inançsal ya da mezhepsel kimliği olamayacağını vurgulayarak,  “Bu siyasi partinin genel başkanının siyaseten başarılı olup olmadığını tartışabilirsiniz, partiyi iyi yönetip yönetmediğini tartışabilirsiniz. Ancak inanç üzerine bir genelleme yaparak böyle konuşmak her açıdan sakattır. Bu aynı zamanda AKP’nin de değirmenine su taşır. Çünkü onlar bu işi çok iyi yapıyorlar. Siz de o yöntemle giderseniz eğer ülkenin geleceği hali bir düşünün. Bunun kullanılıyor olması dahi ciddi infial yaratır. Siyaseten söylenebilecek çok şey var. İzmir gibi kale dediğimiz bir kentte, AKP karşıtı duruş olan bir kentte kalkıp da inançsal değerler üzerinden politika yaparsak bu İzmir ve Türkiye açısından ciddi sıkıntı olur” diye konuştu.

CHP’NİN İKTİDAR OLAMAMASININ NEDENİ KILIÇDAROĞLU’NUN ALEVİ OLMASINDAN ZİYADE…

Engin Gündük, CHP’nin iktidar olamamasının nedeninin Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi olması değil AK Parti’nin Siyasal İslam politikası olduğunu kaydederek, şöyle söyledi:

“Türkiye’de CHP’nin iktidar olamamasının nedeni Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasından ziyade AKP’nin inançsal politikaları yüzündendir. Siyasal İslamın sonuçlarıdır bunlar. Ya da bu toplumun eğitimsel olarak geri bırakılmasıdır. Çok farklı nedenleri vardır. Bizler ya da Cumhuriyet değerlerine inanan insanların yıllarca neleri eksik yaptık da karşı devrimciler dediğimiz siyasal İslamcılar bugün iktidar olabildi. Biz neleri insanlara anlatmakta eksik kaldık. Konuşulması gereken bu. Ülkede tartışılması gereken kimi Alevi kimi Sünni olduğu değil ki. En sakat olan şey bu.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.