Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri başlıyor

Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  genç yaşta yaşamını yitiren tiyatro emekçisi Alaittin Eraslan adına bu yıl üçüncüsü düzenlenen tiyatro günlerinde, birbirinden güzel 2 oyunu İzmirli sanatseverlerle buluşturacak. 21 Ekim ve 8 Kasım'da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahnelenecek oyunlar ücretsiz olarak izlenebilecek. Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri başlıyor

  • Ege Postası
  • 19.10.2018 - 09:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin özel tiyatro tarihinde önemli bir yeri olan ve 2013 yılında amansız hastalığın pençesinde yaşamını yitiren Alaittin Eraslan anısına düzenlenen tiyatro günlerine iki güzel oyunla katılıyor.

Eraslan'ın kurduğu AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğindeki "Sanat" oyunu ile başlıyor. Ünlü Fransız yazar Yasmina Reza’nın yazdığı oyun, 21 Ekim Pazar Günü saat 18.00’de İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek. Oyunda Türk tiyatrosunun üç usta ismi, Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney sahne alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Kasım Cuma Günü ise İzmirli sanatseverleri, meddahlık kültürünün son temsilcilerinden, usta oyuncu Mehmet Esen’in “Meddah” isimli tek kişilik gösterisiyle buluşturacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi'ndeki ücretsiz gösterim saat 20.30’da başlayacak.  

Ustalar geçidi

Tiyatro emekçisi Alaittin Eraslan anısına 21 Ekim–18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek tiyatro günlerinde Genco Erkal, Rutkay Aziz, Haluk Bilginer, Zuhal Olcay, Sumru Yavrucuk ve Mert Fırat gibi usta isimlerin yanısıra, Türk tiyatronun önemli toplulukları da seyirci karşısına çıkacak. Oyunlar İsmet İnönü Sanat Merkezi, İzmir Sanat, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyarosu ve Tepekule Kongre Merkezi'nde sahnelenecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.