Dolar 32,5410
%-0.02
Euro 34,9024
%0.1
Altın 2.427,930
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alaçatı Ot Festivali için süsleniyor

Alaçatı Ot Festivali için süsleniyor

İzmir'in Çeşme ilçesinde, bu yıl sekizincisi düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali için geri sayım sürerken, belediye Alaçatı mahallesinin her bölgesinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

  • Ege Postası
  • 27.03.2017 - 13:14

Türkiye'nin en önemli festivalleri arasında yerini alan Alaçatı Ot Festivali'ne bu yıl 200 bine yakın ziyaretçi gelmesi beklenirken, Alaçatı'nın görsel güzelliğine de önem veren Çeşme Belediyesi, harekete geçti. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Alaçatı'daki orta refüjlerde ve kavşaklarda peyzaj düzenlemesi yaparak, mevsim çiçekleriyle donatmaya başladı.

Ekipler, refüjlerde, kaldırımlarda ve parklardaki ağaçları da budadı. Çeşme Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de, Ot Festivali nedeniyle Alaçatı Amfitiyatroyu elden geçirirken, otoparklar ve yollarda çalışmalar yaparak eksiklikleri gideriyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de çöp konteynerlerinde yıkayıp, dezenfekte ediyor. Temizlik ekipleri, daha temiz bir Alaçatı için hummalı bir çalışma yürütüyor.

DUVARLARA OTLARIN DİLİNDEN MESAJLAR YAZDI

Öte yandan eski Alaçatı Belediyesi arkasında yer alan Uygulama Bahçesi'nde de düzenleme yapan Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Alaçatı yöresinde yetişen ot çeşitlerinin dikimini gerçekleştirdi. Ayrıca Germiyan Mahallesi'nde yaptığı duvar resimleri ile tanınan Nuran Erden de Uygulama Bahçesi'nin duvarlarını resimlerle donatıp, otların dilinden mesajlar yazdı. Festival ziyaretçilerinin, uygulama bahçesini de gezerek, uzmanlardan Alaçatı otları hakkında bilgi alabilecekleri belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.