Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alabay'ın ilginç hikayesi

Alabay'ın ilginç hikayesi

CHP İzmir İl Yönetiminde dün yapılan yeni görevlendirmeyle il başkan yardımcısı olan Karşıyaka’nın tanınmış ismi Adnan Alabay’ın yöneticiliğe giden serüveni parmak ısırttı. Yargılandı, seçim kaybetti, şimdi başkan yardımcısı

  • Ege Postası
  • 21.02.2018 - 12:22

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir’de, dünkü il yönetim kurulu toplantısında İl Başkan Yardımcısı olarak atanan Adnan Alabay, yedi yıllık inişli çıkışlı siyasi yaşamında, ilginç başarı hikayesiyle dikkat çekti. 

2011’de milletvekili olabilmek için görevinden istifa eden Karşıyaka İlçe Başkanı Merhum Ertam Özen'in yerine seçilen Alabay 2012'deki CHP Karşıyaka ilçe kongresinde Günsel Sağlam ile yarıştı, 399 delegeden 289'unun desteğini alarak ilçe başkanı oldu. Alabay’ı o seçimde dönemin İl Başkanı Ali Engin desteklemişti.

Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nı yürüttüğü süreçte KOM şube ekiplerince gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen ve hakkında bin 600 yıl hapis istemiyle dava açılan Alabay, süreçte dönemin CHP İl Başkanı Ali Engin tarafından istifası istenerek görevinden ayrıldı. Yargılama sürecinde siyasetten uzak duran Alabay 2014’te tahliye edilerek özgürlüğüne kavuştuktan bir süre sonra aklandı. Alabay davasında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması etkisi olduğu iddia edildi.

PES ETMEDİ

Milletvekili aday adaylığı ile siyasete dönen Alabay, ön seçimde Karşıyaka ikinci bölgede 3367 oy ile 25. sırada yer aldı. Ancak aday olamadı.

Mücadeleden vazgeçmeyen Alabay 2015 yılında Alaattin Yüksel’in 12 oy farkla il başkanı olduğu il kongresinde il yönetimine giremese de yedeklerde ilk sırada kaldı. Yönetimin görevini bitirmesine 2 hafta kala il yöneticisi Yücel Özen’in istifa etmesi üzerine boşalan il yöneticiliği görevine yedekten gelen Alabay il delegeliği sıfatını kazandı.

Alabay bu süreç öncesinde Karşıyaka’da yapılan son ilçe kongresinden muhalif Başkan Adayı Serdar Koç ile hareket ederek Mavi listeden il delegesi adayı oldu, ancak kongrenin galibi Uğur Yıldırım olunca bir yenilgi daha yaşadı.  İl yönetimine Özen’in istifası sonrası yedekten katıldığı için il delegesi olan Alabay kongre sürecinde işi şansa bırakmayarak yoğun bir çalışma yürüttü.

Çarşaf liste ile Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve İl Başkanı Deniz Yücel’in salonda çıkarılan anahtar listesinde yönetim kadrosunda yer alan Alabay delegelerden 279 oy alarak il yönetimine girdi.

İl Yönetim Kurulu görev dağılımının ilk yapılanmasında Esnaf ve Sanatkarlar Odalarından sorumlu il yöneticisi sıfatını alan ve Bayraklı İlçe Sorumlusu da olan Alabay, dün yapılan son görevlendirme ile İl Başkan Yardımcılığına getirildi. Siyaset sahnesinde uzun yıllardır emek veren Alabay Ege Postası’na yaptığı açıklamada görevlendime sonrası İl Başkanı Deniz Yücel’e teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.