Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKUT Karabağlar'a yerleşiyor

AKUT Karabağlar'a yerleşiyor

Karabağlar Belediyesi tarafından Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) tahsis edilen ve Şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın adını taşıyacak yerleşke, gelecek haftalarda açılacak. Bozyaka Pazaryeri’nin altındaki 1600 metrekarelik alanda yaşama geçirilecek merkezin, Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesi olması hedefleniyor. Türkiye'nin en büyüğü olacak

  • Ege Postası
  • 07.11.2019 - 11:05

Suriye’nin El Bab kentinde iki yıl önce şehit olan AKUT İzmir Gönüllüsü Uzman Çavuş Akın Acar’ın adıyla anılan yerleşkenin açılışının,  Acar’ın ölüm yıldönümü olan 21 Aralık 2019 tarihinde yapılması planlanıyor. Karabağlar Belediye Meclisi 3 yıl önce oybirliğiyle aldığı kararla, Bozyaka Pazaryeri’nin altındaki 1600 metrekarelik alanı AKUT İzmir’e tahsis etmişti. AKUT gönüllüleri de merkezi, açılış tarihine yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışıyor.

SELVİTOPU’NA ZİYARET

AKUT İzmir Ekibi gönülleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ziyaret ederek, yerleşkedeki eksiklerin tamamlanabilmesi için destek istediler.

Başkan Selvitopu, 3 yıl önce olduğu gibi bu konuda da AKUT’un yanında olacaklarını vurgulayarak, “İzmir halkının afet konusunda bilinçlendirme çalışmalarının daha aktif yürütülebilmesi çok önemli. Bu nedenle AKUT İzmir Şehit Akın Acar Karabağlar Yerleşkesi’nde bulunan seminer ve ilkyardım eğitim salonlarının eksiklerinin bir an önce giderilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesinin Karabağlar sınırlarında kurulmasının önemine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Umarız afetler yaşanmaz. Ancak yaşandığında da acil müdahale büyük önem taşıyor. Sınırlarımız içinde böyle bir merkezin kurulması bizim için de çok olumlu. Burada yapılacak çeşitli çalışmalardan Karabağlar’daki insanlarımız da yararlanmış olacak” diye konuştu.

12 AY EĞİTİM

AKUT İzmir Yerleşkesi’nde 12 ay boyunca eğitimler, seminerler, arama kurtarmaya ilişkin sergiler olacak. Özellikle halka ve öğrencilere yönelik farkındalık yaratma, bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Yerleşkedeki AKUT Müzesi’nde de, 17 Ağustos ve Van depremleri, Soma maden kazası gibi acil olaylara müdahale eden gönüllülerin kullandığı tişört, kask gibi eşyalar sergilenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.