Dolar 32,5289
%0.13
Euro 34,9441
%-0.08
Altın 2.438,860
%0.11
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aktop'tan veteriner fakültesi enflasyonuna tepki

Aktop'tan veteriner fakültesi enflasyonuna tepki

İzmir’in Kiraz İlçesi’nde, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı Veteriner Fakültesi’nin kurulması kararına eleştiri geldi. Türkiye’deki veteriner fakültesi sayısının 33 olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Meclisi’nin eski üyelerinden, Veteriner Serdar Aktop, bu eğitim kurumlarının kan ağladığını, olumsuz koşullarda eğitim verdiğini söyleyerek,“Son yıllarda illeri, ilçeleri kalkındırmak için fakülte açılmasından vazgeçilmeli. Fakülte açmanın tek amacı meslek sahibi ve erbabı yetiştirmek olmalı” dedi. Aktop'tan veteriner fakültesi enflasyonuna tepki

  • Ege Postası
  • 07.02.2019 - 12:54

EGEPOSTASI- Türkiye’nin pek çok notasına üniversiteler ve fakülteler açıldığını açılmaya devam edildiğini, bunların çoğunun niteliksiz ve donanımsız fakülteler olduğunu belirten Aktop, bunlara, Kiraz’da açılacak Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı veteriner fakültesinin eklendiğini söyledi. Veteriner Fakültelerinin kan ağladığını kaydeden Aktop, “Pek çoğu öğrencilerin yetiştirilme koşulları oldukça kötü, kırsal alanlarda, yolu bile olmayan meraların ortasında yapılmış beton binalarda hayvana temas etmeden yetişmeye çalışıyorlar. Büyük şehirlerde yıllardır hizmet veren fakültelerin içinde bulunduğu durum daha vahim” dedi.

Avrupa ülkelerinden Almanya’da 5, Fransa’da 4 ve İngiltere’de 7 veteriner fakültesi bulunduğunu ve bu kurumlardaki eğitimin, Türkiye’deki 33 veteriner fakültesinden daha iyi olduğunu belirter Serdar Aktop, “Bunu biraz internet kullanan biraz TV izleyen herkes görebilir. Fakülteler özellikle son yıllarda açıldığı illeri hatta ilçeleri kalkındırmak, oraya öğrenci nüfusunu çekmek gibi düşüncelerle açılmakta. Bu da bir nevi bir fabrika ya da iş yeri açmak gibi bölgeyi kalkındırmak amacıyla yapılmakta. Ancak fakülteler özel eğitim kurumlarıdır. Fakülte açmanın tek amacı meslek sahibi ve erbabı yetiştirmek olmalıdır. Bu açıdan baktığımızda yani bölgeyi kalkındırmak açısından bakarak açılması planlanıyorsa İzmir’in merkezinde ya da herhangi bir ilçesinde buna ihtiyacı yoktur. Hayvancılığın geliştirilmesi için yapılacaklar arasında bir araştırma geliştirme merkezi açmak düşünülebilir. Üreticinin desteklenmesi, bölgede hizmet veren veteriner hekimin desteklenmesi gibi pek çok çözüm yapılabilir” dedi.

NE YAPILMALI'

Tüm bu gerekçelerle, son yıllarda açılmış veteriner fakültelerinin gelişmiş bazı ülkelerde uygulandığı gibi bir an önce kapatılması ve öğrencilerinin belirtilen kriterlere sahip fakültelere, kontenjanlarının düşürülmesi şartıyla aktarılması, ayrıca yeni veteriner fakültelerinin açılmaması gerektiğini belirten Aktop, “Devam eden politikalarla bu konuda vizyon ve misyon sahibi olmayan rektör ve yerel yönetimde yetkili insanların vermiş olduğu kararlarla, gençlerimizin hayallerine, zor durumda olan hayvancılığa, ümitle bizlerden yardım bekleyen tüm hayvanlara faydamız dokunamayacaktır. Siyasi ve gündelik politikaları bir kenarı bırakıp radikal kararlar almak zorundalar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.