Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aktiffelsefe'den dar gelirlilere sevgi eli uzandı

Aktiffelsefe'den dar gelirlilere sevgi eli uzandı

Felsefi eğitimlerle nereye doğru ve neden gittiğini bilerek, hergün biraz daha aydınlık günler için hareket etmeye çalışan Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi üyeleri Karşıyaka da bir grup ihtiyaç sahibine yemekler hazırlayıp evlerine kadar dağıttı.

  • Ege Postası
  • 14.06.2016 - 10:11

Dernekte sabah erken saatlerde bir araya gelen üyeler, gün boyu çalışarak birbirinden lezzetli yemekler hazırladı. Hazırlıklarının günler öncesinden başladığını söyleyen gönüllüler, yemekleri toplam 120 yoksul göçmen, mülteci vatandaşa ulaştırdı. Gönüllüler, geçen yıl da gerçekleştirdikleri çalışmayı, GEA isimli çalışmaları kapsamında gerçekleştirdi.  

Gerçekleştirdiği felsefe seminerleri, konferanslar, arama- kurtama-ekoloji çalışmaları ve çeşitli kurs etkinlikleriyle sanatların, dinlerin, bilimlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı incelemelerini sunarak bütünsel bir bakış sağlamayı ve yaşam şekli oluşturmayı ilke edinen Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin sosyal bütünleşme ilkesi doğrultusunda birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor.  Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, yaptığı çalışmaları paylaşmaya, çevresine ışık olmaya devam ediyor.

Dernek yöneticileri, Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nin, kültürel, ekolojik, sosyal çalışmalar yapan gönüllü bir felsefi hareket olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Derneğimiz krulduğu 1989 yılından beri ‘Daha iyi, güzel ve adil bir dünya’ vizyonu ile dünyayı bulduğundan daha iyi bırakmak için çalışmalar yapıyor. GEA -Toprak Ana-, 1994 senesinde Yeni Yüksektepe Kültür Derneği bünyesinde kurulmuş, tamamı gönüllü üyelerden oluşan bir arama kurtarma, ekoloji ve sosyal kampanyalar grubudur. GEA Ekibi ulusal ve uluslararası alanda yaşamı tehdit eden bütün felaketlerde, afet sonrasında enkaz altında kalmış insanlara ulaşmak için arama kurtarma operasyonları gerçekleştirmekte, ihtiyaç halinde afet bölgesinde tıbbi ve insani yardım faaliyetleri sürdürmektedir.

GEA 1999 senesinden beri INSARAG (Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Grubu) üyesidir. Din, dil, cins, ırk, sosyal statü ayrımı gözetmeksizin afetlerden etkilenmiş ihtiyacı olan kişilere yardım etmek, doğal ve çevresel felaketlere hazırlıklılığı geliştirmek, bireyin sahip olduğu enerjiyi toplumsal olarak yapıcı bir biçime dönüştürmek, gönüllülük, vatandaşlık, yardımlaşma ve gönüllü hizmet değerlerini aktif çalışmalarla birleştirmek, doğayla bütünleşmeyi sağlamak için bireyin kapasitelerini geliştirmek, insanın doğanın bir parçası olduğu gerçeğini  göz önüne alarak yaşayan dünyayı korumak için faaliyetler organize etmek hedefleri arasında."

Haziran ayında yaz dönemine girdiklerini söyleyen dernek yöneticileri, yaz boyunca önümüzdeki dönem için hazırlıklarını yapacaklarını, 28  Eylül'de başlayacakları yeni dönem çalışmalarını şimdiden belirlediklerini söyledi. Yeni dönemin programında da sokak sergileri, uygarlık atölyeleri, konferanslar, felsefe seminerleri, doğa- tarih ve kültür gezileri bulunuyor.

MANİSA TARİHİNE FELSEFİ YOLCULUK

Öte yandan Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Temsilciliği tarafından şehzadeler şehri Manisa'yı tanımak ve tanıtmak amacıyla gezi düzenledi. Geziye, Manisa, Aydın ve İzmir şubelerinden 50 üye katıldı. Gezi kapsamında Yedi Kızlar, Ağlayan Kaya, Selçuklu Köprüsü, Mevlevihane, Ulu Cami, Sultan Cami, Muradiye Cami, Şifahane, Etnoğrafya Müzesi, Yeni Han ve Aynı Ali Türbesi ziyaret edildi. Gezilen yerler ile ilgili tarihi bilgilerin verilmesinin yanında Yedi Kızlar, Niobe ve Aynı Ali ile ilgili mitolojileri ve sembolleri de aktarıldı.

Özellikle Ağlayan Kaya (Niobe) ve Aynı Ali Türbesi'yle ilgili hikayeler katılımcıların ilgisini çekti. Katılımcılar Manisa'yı birçok kez gelmiş olmalarına rağmen bu kadar zengin yaşayan bir kültüre sahip olduğunu fark etmediklerini söyledi. Manisalı katılımcılar da her gün gördükleri yerler ile ilgili birçok bilgi öğrendiklerini ifade etti. Şehrin ortasından geçen Çaybaşı Deresi'nin çevresinde çınar ağaçlarının gölgesinde yürüyüş de yapan katılımcılar. Manisa'nın tarihi değerinin yanında doğal güzelliklerine de hayran kaldı.

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa İl Temsilcisi Emel Tokuyan, "Tarihimizi bilmek, tecrübeyi anlamak daha güçlü bir gelecek inşa etmemizin yoludur. Atalarımız bize zengin bir kültürel miras bıraktı. Değerini bilmeli, anlamalı ve yarına taşımalıyız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.