Dolar 32,5531
%0.21
Euro 34,9396
%-0.09
Altın 2.443,410
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksünger: 'Parti içinde olmalarına izin vermeyeceğiz'

Aksünger: 'Parti içinde olmalarına izin vermeyeceğiz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger Reza Zarrab davasıyıla ilgili izlenimlerini paylaştığı basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.İl Başkanlığı sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’un yürüttüğü süreç ile ilgili soruya yanıt veren Aksünger “KHK’ların çıktığı gün kendi iç savaşının peşine düşenleri parti içinde olmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Aksünger kongre sürecini değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 02.01.2018 - 12:10

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger Türkiye’de milli dava konumuna getirilmeye çalışına. Reza Zarrab davasının ABD’de izledi. Konuyla ilgili izlenimlerini ve türkiye gündemini değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledir. Toplantıda Aksünger’e PM Üyesi İdris Akyüz ve  İzmir İl Yöneticisi Serpil Yıldırım eşlik etti.  Toplantı sonunda Aksünger İzmir’in hafta sonu yapacağı il kongresi ile ilgili sorulara da yanıt verdi. Aksünger İzmir’de İl Başkanlığı konusunda toplantılar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönettiği süreç ile ilgili sorulan soruyu yanıtladı.

KİMSENİN GÖREVİ YA DA MİSYONU YOK

Süreci takip ettiğini söyleyen Aksünger kimsenin bir görevi ya da misyonu olmadığını vurgulayarak “Özellikle önceki haftaları takip ettim. O gün KHKlar çıktığı gün olması parti açısında üzüntü verici.  Hiçkimsenin böyle bir lüksü olamaz. Türkiye’de bu kadar sıkıntı içersindeyken, KHK’nın çıktığı günün ertesi günü toplantılar yapmayı ben doğru bulmuyorum. Kim olursa olsun. Kimsenin böyle bir misyonu görevi yok. Genel Merkez tarafından da kimsenin böyle bir görevlendirmesi yok. Genel Başkanımızın da hiçbir tevazusu yoktur bu konuda. Örgütümüz neyi ön görüyorsa  ilçelerimiz eğer mutabık olabiliyorlarsa  genel merkez gerekli tevazuyu o noktada gösterir her zaman ne genel başkanımızın ne de bizim böyle bir adayımız yok Ortak kararımızdır. Geçen hafta bu konuda konuştuk. Ben özellikle değindim. Memleket  böyle halde olduğunda, KHKlar çıktığında, memlekette iç savaşa dönük yasalar çıktığı bir günde  kendi iç savaşını yapanların parti içinde olmasına da izin vermeyeceğiz. Bunu herkes bilsin” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.