Dolar 32,4496
%0.12
Euro 34,4641
%-0.09
Altın 2.487,670
%0.18
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksünger'den flaş çağrı: Padişahlık tüzüğünü ortadan kaldıralım

Aksünger'den flaş çağrı: Padişahlık tüzüğünü ortadan kaldıralım

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 'Padişahlık tüzüğünü ortadan kaldıralım'

  • Ege Postası
  • 26.11.2019 - 17:02

EGEPOSTASI- CHP'de 37. Olağan Kurultay süreci işlerken flaş bir çağrı geldi. CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Erdal Aksünger, CHP’nin 1923 ruhuna değinerek;

"Bildiğiniz gibi 2020 yılında 37. Olağan Kongremizi gerçekleştireceğiz. Şunu unutmamamız lazım, bu parti 1923 ruhunun partisidir. Barışın, kurtuluşun ve Cumhuriyet’in partisidir. Bizim, yani CHP’nin en büyük derdi iç iktidar refleksimizi, ülkeyi yönetmek kaygısından önde tutuyor olmamız. Ben değişimin bu noktadan yapılması gerektiğine hep inandım, inanmaya da devam ediyorum" açıklamasında bulundu.

''PADİŞAHLIK TÜZÜĞÜ ORTADAN KALDIRILSIN''

Aksünger, Türkiye'nin demokratik ve şeffaf bir yönetim biçimine geçmesi gerektiğini belirterek; "Sorunları kişiler üzerinden tartıştığımız sürece değişimin önü açılamayacak. Parti içindeki çıkar tartışmalarını ‘gerçek bir tartışma’ olarak gördüğümüz sürece de değişim olmayacaktır. Liyakatın ve yeni paradigmaların ortaya koyulması gerektiğini; bu padişahlık tüzüğünün ortadan kaldırılması ve tamamen değiştirilmesi gerektiğini hep söylüyorum. Tüzüğün değişmesi şart! Bugün parti içi iktidar refleksi mahalle delege seçimlerinde bile kendini gösteriyor. Yukarıdan müdahalelerle birtakım dizayn etme çalışmalarını önleyebilmek için yeni bir düzenleme lazım. Önümüzdeki kurultayda bunun ana gündem olması lazım. Üye yapısı liyakata göre düzenlenmeli. Ölçme ve değerlendirmeye tabi tutulan görevlendirmeler olmalı. Gelin, önümüzdeki Kurultay'da bu konuyu masaya yatıralım. Partideki demokratik, katılımcı çoğulculuğu yok eden tüzüğü değiştirelim. Türkiye'nin demokratik ve şeffaf bir yönetim biçimine geçmesinin önünü birlikte açalım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.