Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksoy’un avukatından flaş iddia: O uygulamayı hakim bile yapamaz

Aksoy’un avukatından flaş iddia: O uygulamayı hakim bile yapamaz

Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla tutuklanan Serdar Aksoy daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. Aksoy’un yargılanmasının başlayacağı duruşma tarihi hala belirlenmezken Aksoy'un avukatı Ahmet Öncel, flaş bir iddiayı gündeme getirdi. İddialara göre; savcılık, soruşturma dosyası olmaksızın belediyede araştırma yapılması talimatı verdi. Belediyede “yerindelik denetimi” de yapıldığını söyleyen Öncel, “Anayasamıza göre yerindelik denetimini hakim bile yapamaz” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.01.2021 - 16:09

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz kasım ayında “zimmet ve irtikap”, “belgede sahtecilik” ve “ihaleye fesat karıştırmak” iddialarının da aralarında olduğu toplamda 15 suçtan hakkında gözaltı kararı çıkarılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy,  24 Kasım tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aksoy, tutuklanmasından hemen sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştır.

Aksoy’un tutuklanmasına gerekçe olarak ise TCK’nın 247. Maddesine göre; “Zimmet” suçlaması gösterilmişti.

Şu an cezaevinde olan Aksoy’un “hurdalık” dosyası üzerinden yargılanması bekleniyor.

Aksoy’un yargılanmasının başlayacağı duruşma tarihi henüz belli değilken sürece ilişkin flaş iddialar ortaya atıldı.

Aksoy’un avukatı Ahmet Öncel, duruşma tarihinin henüz belirlenememesinin sebebinin iddianamenin hazırlanmaması olduğunu söyledi.

Savcılığın henüz iddianmeyi hazırlamadığını belirten Öncel, “Mali Şube belediyede araştırma yapıyor hala. Eğer bir suç bulabilirlerse bar olan ‘hurdalık dosyasına’ eklenecekler ya da yeni bir soruşturma açacaklar. Şu ana kadar herhangi bir soruşturma dosyası açılmadı. Savcının talimatıyla araştırma devam ediyor” dedi.

Belediyede devam eden araştırmaya yönelik dikkat çeken bir ayrıntıyı paylaşan Öncel, “Şu an savcılık talimatıyla soruşturma dosyası olmadan bir araştırma yapılıyor. Ortada bir soruşturma numarası olmadan savcılığın nasıl araştırma yetkisi verdiğini biz de merak ediyoruz. Belediyede savcının talimatıyla polis belediyede bir araştırma yapıyor ama ortada bir soruşturma yok. Soruşturmadan hala bir sonuç çıkmadı. Zaten bu sebeple henüz duruşma tarihi verilemedi. Duruşma tarihi için savcının iddianameyi hazırlaması lazım. Ancak ortada hazırlanmış bir iddianame yok. İddianame için de soruşturmanın sonucu bekleniyor. Ortada soruşturma numarası yok, soruşturma yok. Savcılık, belediyede iğneden ipliğe ne varsa araştırılması talimatını vermiş. Bunun yanında yerindelik denetimi de yapıyorlar. Yerindelik denetimi kanunen yasak. Anayasamıza göre yerindelik denetimini hakim bile yapamaz” diye konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.