Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener'in kuracağı partinin İzmir ayağı hareketli

Akşener'in kuracağı partinin İzmir ayağı hareketli

Meral Akşener'in kuracağı partinin İzmir ayağında büyük hareketlilik var. "Patron kim" kavgası, şimdilik bitmiş görünüyor. İzmir siyasetinin tanınmış isimleri bu oluşumda sayılırken, hareketin kentte hızla büyüdüğü ifade ediliyor. Akşener'in kuracağı partide hummalı hazırlık

  • Ege Postası
  • 25.07.2017 - 13:08

EGEPOSTASI - MHP geçtiğimiz yıl 19 Haziran günü kurultaya gitmiş; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, Bahçeli'nin karşısına rakip olarak çıkmıştı. Ancak söz konusu kurultay, Genel Merkez'in girişimiyle mahkemeye taşınmış ve aradan geçen sürede yılan hikayesine dönmüştü. Ardından Meral Akşener  MHP'den ihraç edildi. MHP'den ihraç edilen Meral Akşener parti kurmak için çalışmalara başladı.  Kurucu üyeler arasında AK Parti'den, MHP'de CHP'den isimlerin olduğu kulislere konuşulurken İzmir ayağında büyük hareketlilik yaşanıyor

HEDEF MECLİSTE GRUP KURMAK

Yeni parti kurulması için düğmeye basan Akşener ve kurmayları kurulacak partiye katılmaları konusunda görüşmeler neticesinde 5 CHP milletvekili, 9 AK Parti milletvekili, 11 MHP milletvekili 4 bağımsız milletvekilinin partiye katılma kararı aldığı ve  parti kurulduktan sonra mecliste grup oluşturulması için harekete geçileceği iddia edildi. 

Öte yandan, oluşuma aralarında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de olduğu beş büyükşehir belediye başkanının destek vereceği, bununla birlikte çok sayıda ilçe belediye başkanın parti kurulduktan sonra partiye katılacakları Akşener'e yakın kaynaklar tarafından ifade edildi. 

İZMİR'DE PATRON KİM KAVGASI

İzmir'de çalışmaşları yürüten  MHP eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Taşer arasında zaman zaman görüş ayrılıklarının yaşandığı bu tartışmalar "İzmir'de paton olma kavgası" olarak değerledirildiği ifade edildi. Ancak; bu yaşanan sorunların kısa bir zaman önce yapılan küçük bir toplantıyla giderildiği ve parti kuruluncaya kadar ikili arasında bu tarz tartışmaların yaşanmaması için gerekli girişimlerin yapıldığı öğrenildi. 

İZMİR HAREKETİNE KİMLER DESTEK VERİYOR

Akşener'in İzmir'de kurulacak partinin siyasi örgütlenemesine önemli isimlerin destek verdiği öğrenildi. Bu isimlerin bazıları söyle;  

MHP eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Taşer, MHP Bayraklı Belediye Başkan adayı Mehmet Toptaş, Egekoop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, MHP Karşıyaka eski ilçe Başkanı Cengiz Onbaş, Ufuk Öztürk, MHP Torbalı İlçe Başkanı Yurdadol Utku, Tire eski İlçe Başkanı S. Atakan Duran, MHP eski İl Başkan adayı Hüsmen Kırpınar, MHP Bornova İlçe Başkan adayı Galip Çukurlu, MHP Bornova eski İlçe Başkanı Bayram Önen, Ödemiş eski ilçe Başkanı Sedat Turman, Ödemiş meclis üyesi Anıl Selek, ve İsmi geçmeyen MHP’de görevden alınan birçok ilçe başkanın harekete destek verdiği iddia edildi.

Öte yandan İzmir'in önemli siyasi simalarından iki dönem  İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış Burhan Özfatura'nın da harekete ciddi destek verdiği ve Özfatura'nın olmasında Murat Taşer'in etkisinin olduğu ifade edildi.

İZMİR'DE HAREKET BÜYÜYOR

Başını bu isimlerin çektiği grup geçtiğimiz günlerde Fuar Ada Gazinosu'nda durum değerlendirmesi yaptığı ve önümüzdeki günlerde en az 1000 kişinin katılacağı bir toplantı organize etmek için karar alındığı, toplantı hazırlıklarına başlandığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.