Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener'in ajandasında 4 isim

Akşener'in ajandasında 4 isim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçim sürecinde teşkilat mensuplarının bir bölümünün  aday adaylığı için istifa etmesi nedeniyle planladığı teşkilat revizyonu amacıyla il başkanlarının istifasını istemesinin ardından belirsizlik sürüyor. Yerel seçim çalışmalarını da başlatma hazırlığı içinde olan Akşener’in 17 Eylül’de Türkiye genelinde sahaya inmesi bekleniyor. İzmir’in de içinde olduğu 81 il başkanını 17 Eylül’den önce ataması beklenen Akşener’in İzmir ajandasında 4 ismin geçtiği belirtiliyor. Bu isimlerin Koray Ükünç, Hüsmen Kırkpınar, İbrahim Dönertaş ve Cengiz Üretmen olduğu kaydediliyor. İYİ Parti 17 Eylül’ü bekliyor

  • Ege Postası
  • 12.09.2018 - 11:54

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, teşkilatlarda revizyon amacıyla istifasını istediği 81 il başkanının yerine yenisini atayacak. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın imzasıyla il başkanlarına gönderilen tavsiye kararına, istifaları istenentüm il başkanları uyarken, İzmir’de İl Başkanı Koray Ükünç de yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifasını genel merkeze sunmuştu.

İstifa dilekçesinin genel merkeze ulaştığı İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener, İzmir’in de içinde olduğu 81 il için yeni il başkanlarını atama hazırlıklarını tamamlamak üzere. İYİ Parti Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’ın da belirttiği gibi  istifasını veren il başkanlarından bir bölümünün yeniden atanması beklenirken, bazı kentlerde ise yeni isimlerle yola devam edileceği kaydediliyor.

AKŞENER’İN AJANDASINDA İZMİR İÇİN DÖRT İSİM VAR

İzmir’de istifasını sunan Koray Ükünç’ün yeniden atanıp atanmayacağı merakla beklenirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir ajandasında Ükünç'ün yanısıra 3 isim daha yeralıyor. Akşener’in Koray Ükünç’ü yeniden atamaması durumunda, 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı olarak da gösterilen Hüsmen Kırkpınar ve İbrahim Dönertaş isimleri üzerinde duruyor. İYİ Parti kulislerinde Meral Akşener’in Ükünç, Kırkpınar ve Dönertaş’ın yanı sıra İYİ Parti’ye geçmeden önce AK Parti 19’uncu Dönem Manisa Milletvekili görevlerini yapmış olan, İzmir’de de İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olan Cengiz Üretmen ismini de değerlendirmeye aldığı kaydediliyor.

17 EYLÜL’DE YEREL SEÇİM STARTI VERİLİYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 81 ile atayacağı başkanları 17 Eylül’den önce netleştirip açıklaması bekleniyor. İl başkanlarının atamasının 17 Eylül öncesinde açıklanacak olmasının nedeni ise Akşener’in Milletvekilleri, Genel İdare Kurulu (GİK), Başkanlık Divanı ile kurucular kurulu üyeleri ile birlikte 17 Eylül’de tüm Türkiye’de yerel seçim startını verecek olması.

AKŞENER, BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI DA TESPİT EDİP İL İL GEZECEK

Genel Başkan Meral Akşener, 17 Eylül’de yapacağı bir açıklamayla yerel seçim çalışmalarını başlatacak ve tüm genel merkez ve teşkilat mensuplarıyla il il yerel seçim çalışmalarına başlayacak. Akşener, il başkanları atamasını yapar yapmaz, Başkanlık Divanı, Kurucular Kurulu ve GİK üyeleri ile Milletvekilleri Mart ayında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimlere kadar bütün illeri tek tek gezerek, bire bir yerel seçim çalışması yapacak. Meral Akşener'in daha sonra her il ve ilçedeki belediye başkan adaylarını da tespit edip açıklayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.