Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akropolis yeniden ziyarete açıldı

Akropolis yeniden ziyarete açıldı

Avrupa'da kademeli normalleşme süreci devam ediyor. Corona virüs tedbirlerinin aşamalı olarak hafifletildiği komşu ülke Yunanistan’da, iki aylık aranın ardından Akropolis başta olmak üzere tüm arkeolojik alanlar, botanik parlar ve hayvanat bahçeleri ve AVM'ler yeniden ziyare açıldı.

  • Ege Postası
  • 18.05.2020 - 15:00

Ülkede lise 2. ve 3. sınıflar ile ortaokul öğrencileri de okullarına geri döndü. Duruma tepkili olan öğrenci, öğretmen ve veliler yarın eylem yapmaya hazırlanıyor. Öte yandan, sokağa çıkma yasağının 4 Mayıs’ta kalktığı ülkede şehirlerarası dolaşım da bugünden itibaren serbest.Corona virüs ile mücadelede Avrupa ülkelerinden komşu Yunanistan, normalleşme adımlarını hızla atıyor.

"TURİZME HAZIRIZ" MESAJI
4 Mayıs'ta kademeli normalleşme sürecine giren komşu, geride bıraktığımız hafta sonu plajları açmıştı.

Bugün de başta Akropolis olmak üzere tüm arkeolojik alanları yeniden ziyarete açtı. Yunanistan böylelikle dünyaya, "turizme hazırız" mesajı veriyor.

Başkent Atina'nın temel sembollerinden biri olan Akropolis tapınağı, haftalar sonra ilk kez bugün ziyaretçi kabul etmeye başladı.  İlk ziyaretçilerinden biri de Yunanistan'ın ilk kadın Cumhurbaşkanı olan Katerina Sakelaropulu oldu.

Akropolis'i Turizm Bakanı Lina Mendoni ile gezen Cumhurbaşkanı Sakelaropulu 18 Mayıs'ın Dünya Müze Günü olmasının sembolik önemine de vurgu yaptı.

Arkeolojik alanlarda çalışan görevliler zorunlu olarak maske takarken, ziyaretçilere de maske takmaları tavsiye ediliyor. 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralı da ziyaretçilere sık sık hatırlatılıyor.

ŞEHİRLERARASI DOLAŞIM DA SERBEST
Sokağa çıkma yasağının 4 Mayıs’ta kalktığı Yunanistan’da şehirlerarası dolaşım da bugünden itibaren serbest. Adalara gidiş yasağının henüz kalkmadığı ülkede, Yunanistan’ın en büyük, Akdeniz’in 5. büyük adası Girit'e ve Eğriboz Adası'na gidiş bugünden itibaren serbest.

AVM'LER DE BUGÜN AÇILDI
Öte yandan,  ülkede AVM'ler de bugün yeni kurallar ile açıldı. AVM içinde bulunacak kişi sayısı 20 metrekareye bir kişi düşecek şekilde belirlenecek ve 1,5 metrelik sosyal mesafe kati olarak korunacak. Yiyecek içecek alanları ise kapalı olmaya devam edecek.

Ayrıca, botanik parklar ve hayvanat bahçeleri de bugünden itibaren yeniden ziyaretçi kabul etmeye başladı.

EĞİTİME GERİ DÖNÜŞ
Ayrıca, lise 2. ve 3. sınıflar ile ortaokul öğrencileri de  bugünden itibaren eğitime kaldığı yerden devam etmeye başladı. Okula gelemeyecek öğrencilere derslerin internet üzerinden canlı yayınla aktarılması fikrine ise tepkiler sürüyor. 19 Mayıs’ta yine öğrenci, öğretmen ve velilerin eylemi olacak.

Corona virüsle mücadele başarılı bir sınav veren Yunanistan, can kaybının 160’ı vaka sayısının 3 bini bulmadığı iyimser tablosu ile Avrupa’da güvenli bir liman olmaya hazırlanıyor.  Son 24 saatteki yeni vaka sayısı 15, can kaybı sayısı 1 oldu. Toplam vaka sayısı 2 bin 834'e, can kaybı sayısı 163’e yükseldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.