Dolar 32,3316
%0.16
Euro 35,1655
%-0.05
Altın 2.243,490
%0
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar istedi ‘fırın işçileri’ örgütlendi

Akpınar istedi ‘fırın işçileri’ örgütlendi

Örgütlü mücadeleden yana tavır sergileyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, artan iş yükü ve sosyal gereksinimler açısından zorluklar yaşayan fırın işçilerinin örgütlenmesine de öncülük etti. Türkiye’de ilk kez kurulan ‘Fırın İşçileri Dayanışma Derneği’ Karşıyaka’da çalışmalarına başladı. Akpınar istedi ‘fırın işçileri’ dernek kurdu!

  • Ege Postası
  • 09.08.2018 - 10:09

Toplumun farklı mesleki grupları ile sık sık bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, fırın ziyaretlerinde sorunlarını dinlediği fırın işçilerinin örgütlenmesine de önayak oldu. Her fırsatta örgütlü mücadelenin önemine değinen Başkan Akpınar’ın önerileri doğrultusunda Türkiye’de ilk kez Fırın İşçileri Dayanışma Derneği kuruldu. Mehmet Deniz başkanlığındaki dernek, kısa sürede 250 üyeye ulaştı. 10 bine yakın fırın işçisinin sorunlarını çözmek için çalışmalar yürütecek olan dernekte, iş güvenliği, haftalık izinler, resmi tatiller ile ilgili başlıca sorunlara çözüm yolları aranacak.

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYİ ÖNEMSİYORUZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Fırın işçileri bizim sağlıklı şekilde ekmek yememizi sağlayan, zor şartlar altında çalışan emekçi arkadaşlarımız. Fırınları gezerken pek çoğu yaşadıkları sorunları anlatıyor. Yine bir sabah fırın ziyaretimde, emekçi kardeşlerimize sıkıntılarına çözüm için örgütlenmeleri gerektiğini ifade ettim. Onlar da bu yolda ilerlediler. Türkiye’de bir ilk olması ve Karşıyaka’da gerçekleşmesinin de mutluluğunu yaşıyoruz. Fırın İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye’nin ve İzmir’in önemli örgütlü güçlerinden bir tanesi olacaktır. Fırıncılar Odası ile birlikte güzel işlere imza atacaklarını düşünüyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZ CESARET VERDİ”

İzmir Fırın İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deniz de “Türkiye’de böyle bir derneğe ihtiyaç vardı. Fitili Belediye Başkanımız ateşledi ve bu örgütlenme için bizi cesaretlendirdi. Bize kimsenin vermediği desteği verdi. İzmir’de çalışan 10 bine yakın arkadaşımız var. Derneğimizin 250 üyesi var. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu hareket, ülkemizin çeşitli yerlerine de örnek oldu, bizim gibi dernekleşme yoluna gidenler var. Bizleri teşvik ettiği ve desteklediği için Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.