Dolar 32,5568
%0.03
Euro 34,8456
%-0.06
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar'dan ideolojik seçmen çıkışı

Akpınar'dan ideolojik seçmen çıkışı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar CHP’den seçilmiş bir belediye başkanı olmasına rağmen CHP’nin eskisi kadar ideolojik bir seçmen kitlesine sahip olmadığını söyledi. Konuyu Akpınar’ın gündeme getirdiği gün Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da Ankara’da gündeme getirmesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu da gündeme getirdi

  • Ege Postası
  • 02.11.2017 - 11:59

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Özel bir toplantıda İzmirlilerle bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar CHP’nin eskiden olduğu gibi ideolojik bir seçmen kitlesine sahip olmadığını belirterek aldığı oyların genel ülke siyasetinin gidişatından etkilenen seçmenlerin tercihleriyle geldiğinin farkında olduğunu söyledi.

Demokrasinin güçlü olarak yaşamına devam etmesi gerektiğine inandığını belirten Akpınar, “Güçlü olarak yaşama devam etmesine inanıyoruz. Siyaset toplum üstünde baskı aracı olarak kullanılmaya başlandığında toplumsal bir çürümenin ve baskının ortaya çıktığını görüyoruz. İnsanlar her siyasi partiye oy atabilir. Aramızda birçok siyasi partiye oy atan insanımız var. Sizler zaman zaman tercihlerinizi farklı siyasi partilerden yana kullanmış olabilirsiniz. Bunlar gayet normal, olmalıdır da.  Her renkten insanın bir arada yaşaması ve bir arada yaşama kültürünü oluşturması kadar da güzel bir şey yoktur.  Gelinen noktada, ne yazık ki korku var. Herkes bir korku içinde” dedi.

“TEHDİTLERE BOYUN EĞMEK İÇİN BAŞKAN OLMADIM”

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın talebiyle gözyaşları içinde istifasına değinen Başkan Akpınar AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur,’un  ‘Zannetmeyin bunlar sadece AK Parti için kalacak. CHP'li, MHP'li belediyeler için de olacak. Bütün eksik hatalı olan noktalar varsa oraları için de olacak sözlerine de yanıt verdi.

Başkan Akpınar “En son Ege’nin bir belediye başkanı gözyaşları içinde istifa etti. Ve yine Ege’nin iktidar partisinden bir milletvekili ‘Bu sadece AKP’li belediyelerin başına gelecek diye düşünülmesin,  CHP’li, MHP’li başkanların da başına gelir’ dedi. Valla kusura bakmasın bu tehditlere boyun eğmek için belediye başkanı olmadım. Ben gücü halktan aldım. Halk benden alır” diye konuştu.

“İDEOLOJİK SEÇMEN KİTLESİNE SAHİP DEĞİLİZ”

CHP’li bir belediye başkanı olmasına  rağmen seçilirken aldığı oyların sadece CHP için atılmadığının farkında olduğunu belirten Başkan Akpınar, seçmenin mevcut siyasi tabloya göre tercihlerini yaptığını söyledi.  Akpınar “Ben Karşıyaka Belediye Başkanıyım. Birçok siyasi katılımcı tercihlerini kullanırken ülkedeki genel siyaset konjonktürüne göre tercihte bulunur. Bugün CHP üyesiyim. CHP’den belediye başkanı seçildim. Ancak CHP olduğu için oy atmayan bir seçmen kitlesi olmadığını da çok iyi biliyorum. Ülke siyasetinin içinde bulunduğu krize dönük olarak CHP’yi tercih ediyor seçmen. Eskisi gibi çok ideolojik bir seçmen kitlesine de sahip değiliz. Daha özgür ve rahat yaşamak için huzurlu olabilmek için. Ama bugün görüyoruz ki İzmir’de bunları yaşamamız olmuyor. O zaman yapılması gereken bu kentte yaşadığımız özgülük huzur ve mutluluğu ülkenin geneline yayabilmek için çaba harcamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU DA GÜNDEME GETİRDİ

Öte yandan ideolojik seçmen eksikliği konusunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dün kendisini ziyarete gelen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) görüşmesinde gündeme getirdiği ifade edildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun  SODEM’in yeni dönemde bu ideolojik eksikliği giderecek çalışmalar konusunda partiye yardımcı olabileceğine dikkat çektiği öğrenildi.

Akpınar'ın bir hayali var

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.