Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akkuyu'yu yapacak Rus şirket, Finlandiya'ya santral için müzakereye başladı

Akkuyu'yu yapacak Rus şirket, Finlandiya'ya santral için müzakereye başladı

Akkuyu Nükleer Santrali'ni de yapacak olan Rus Nükleer Kamu Şirketi ROSATOM ile Finlandiya Nükleer şirketi Fennovoima, Hanhikivi Nükleer Güç Santrali'nin yapımı için sözleşme müzakerelerini başlattı. Finlandiya'da kurulacak olan santralin...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 15:59
Akkuyu Nükleer Santrali'ni de yapacak olan Rus Nükleer Kamu Şirketi ROSATOM ile Finlandiya Nükleer şirketi Fennovoima, Hanhikivi Nükleer Güç Santrali'nin yapımı için sözleşme müzakerelerini başlattı. Finlandiya'da kurulacak olan santralin yapımına ilişkin sözleşmenin 2013 yılı sonuna kadar imzalanması planlanıyor.

                Fennovoima şirketi, bin 200 MW gücüne sahip Rus tasarımı olan reaktörün beklentilerini karşıladığını duyurdu. ROSATOM tasarımı olan VVER (su soğutmalı su moderatörlü reaktör) AES-2006 projesi, yıllardır kullanılan VVER reaktör serisinin son modeli olarak biliniyor.
        
            Rusya Federasyonu Nükleer Kamu Şirketi ROSATOM, 270'ten fazla sanayi ve bilimsel araştırma kuruluşunu bünyesinde barındırıyor. ROSATOM, dünya nükleer teknolojileri piyasasında lider konumunda. Devlet kuruluşu ROSATOM, 19'u yurt dışında olmak üzere, toplam 28 adet nükleer santral güç ünitesi inşaatına ilişkin proje gerçekleştiriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.