Dolar 32,4964
%0.26
Euro 34,5846
%0.26
Altın 2.477,150
%-0.24
Bist-100 9.578,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akıllı kartlar için sil-baştan: Kritik ihalede ne sonuç çıktı'

Akıllı kartlar için sil-baştan: Kritik ihalede ne sonuç çıktı'

İzmirlilerin sonucunu merakla beklediği ve kent içi toplu ulaşım açısından kritik öneme sahip elektronik kart ihalesi bugün gerçekleşti. Toplam 44 ayı kapsayan elektronik ücret toplama sistemi hizmet alım ihalesinde tek teklif mevcut sistemi işleten Kartek firmasından geldi. Akıllı kartlar için sil-baştan:

  • Ege Postası
  • 07.12.2015 - 14:45
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yaz aylarında toplu ulaşımda kaosa yol açan ve geçiş sürecinde yaşanan sistem krizi ile akıllarda kalan elektronik ücret toplama sistemi için yeniden hizmet alım ihalesine çıktı. Mahkemeye taşınan sürecin ardından verilen iptal kararı sonrasında 44 ay üzerinden gerçekleşen elektronik kart ihalesinde bu sefer sürpriz çıkmadı.
 
ELEKTRONİK KART İHALESİ TEKRAR YAPILDI
ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen ve 8 Ocak 2016 ile 7 Eylül 2019 arasını kapsayan üç buçuk yıllık kritik ihaleye toplam 3 firma katıldı. KİK'in verdiği yasaklama kararı nedeniyle sistemi kuran ve 16 yıl süresince işleten Kentkart firmasının katılmadığı ihalede, tek teklif geçerli sayıldı.
 
EN DÜŞÜK TEKLİF KARTEK'TEN
Yaz aylarında yaşanan krizin ardından mahkemenin ve KİK'in verdiği iptal kararları sonrasında 4 aylık geçici ihale yapan belediye sorunu ara formülle aşarken, geçtiğimiz aylarda alınan meclis kararı gereği 3,5 yıllık büyük ihale yapılmasına karar verilmişti. Merakla beklenen elektronik kart ihalesinde, tek teklif 45 milyon 637 bin 119 lira ile mevcut sistemi işleten Kartek'ten (Karbil Yazılım ve Bilişim) gelirken, yaklaşık maliyeti 59 milyon 280 bin 797 lira olarak açıklanan ihalede, E-Kent Teknoloji ve Ödeme Sistemleri ile Kentkart Marmara Elektronik ise yeterlilik sağlayamadığı gerekçesiyle komisyona teklif sunmadı. İhale komisyonun yapacağı değerlendirmelerin ardından resmi sonucun açıklanmasıyla birlikte kazanan firma ile sözleşme imzalanacak.
 
YENİDEN KRİZ YAŞANACAK MI'
En uygun teklifin mevcut sistemi işleten Kartek firmasından gelmesi ile toplu taşımada yeniden geçiş süreci ve olası bir kaos yaşanması ihtimali de ortadan kalkarken, şirketin evrakları ihale komisyonu tarafından yeterli görüldüğü ve itiraz gelmediği takdirde, yeni sözleşme imzalanacak. Böylece, mevcut sistem aynen çalışmaya devam edecek ve toplu taşımada kullanılan mevcut kartlar da geçerliliğini koruyacak. Hatırlanacağı üzere, Temmuz'da yeni firmanın sistemi devralması sonrasında ulaşımda yolcuları mağdur eden günler yaşanmış, yaklaşık bir ay süresince devam eden kriz nedeniyle geçici olarak kağıt bilet uygulaması başlatılmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.