Dolar 32,5880
%0.35
Euro 34,8018
%0.2
Altın 2.507,560
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akıllı da derman olmadı!

Akıllı da derman olmadı!

Bir milyonu aşkın aracın bulunduğu İzmir’de kent merkezinde yaşanan trafik çıkmazı gün geçtikçe büyüyor. Ne Büyükşehir’in geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği İzmir Ulaştırma Merkezi (İZUM) bağlantılı Tam Adaptif Akıllı Trafik Sistemi ne de tek yön uygulamaları çözüm getiremedi. Kent merkezinde trafik çıkmazı gün geçtikçe büyüyor

  • Ege Postası
  • 07.11.2017 - 11:02

Konak’ın başlıca ulaşım güzergahları arasında yer alan Fevzipaşa Bulvarı, Gazi Bulvarı, Halit Ziya Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı ve 9 Eylül Meydanı her gün felç oluyor, trafik adeta içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Önceki hafta Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla Fevzipaşa Bulvarı’nda Basmane yönüne doğru tek yön yapılan son trafik düzeni değişikliği çileyi ikiye katladı.

ÇARE OLMADI

Konak Tramvayı inşaatı nedeniyle geçtiğimiz haftalardan itibaren Cumhuriyet Bulvarı’ndan Fevzipaşa Bulvarı’nın bitimine dek ilerleyen güzergah tek yöne çevrildi. Proje için merkezde devam eden inşaat faaliyetleri nedeniyle kesintiye uğrayan ulaşım, toplu taşımada hizmet veren yolcu otobüslerinin de yükü eklenince Çankaya ve Basmane aksında uzun araç konvoylarının oluşmasına yol açtı. Ortaya çıkan bu manzara vatandaşları çileden çıkartırken, kilometreleri bulan araç kuyrukları sürücülere saç baş yoldurtan görüntüleri beraberinde getirdi.

YAP-BOZ TAHTASI

Yaklaşık iki ay daha devam etmesi beklenen tramvay inşaatının bir an önce tamamlanarak trafik akışının eski haline getirilmesini isteyen vatandaşlar ise, “İzmirimizde trafik tam bir yaz-boz halinde. Ne Büyükşehir Belediyesi, ne de emniyet müdürlüğü buna bir çare bulamıyor. Olan bize oluyor. Trafiğin en sıkışık olduğu anlarda bile trafik polisini görmek bile büyük şans. Öte yandan, Büyükşehir belediyemiz akıllı trafik sistemine geçildiğini açıkladı. Her tarafta kamera var ama, o kameralar bırakın trafiği düzenlemeyi, ne işe yaradığını da kimse bilmiyor. Yaşanan manzaranın bir an önce son bulmasını diliyoruz” dediler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.