Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akdağ’dan ilk mesaj: Cumhuriyet için son şansımız

Akdağ’dan ilk mesaj: Cumhuriyet için son şansımız

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, 2 oy farkla kazandığı Buca İlçe Başkanlığı görevinde mazbata aldıktan sonra ilk iş olarak üyelerle mahalle toplantıları düzenleyerek çalışma planı hazırlayacaklarını söyledi. Akdağ kongre duygusallığının geçmesinin ardından ‘amasız, koşulsuz’ herkesin desteğine ihtiyaç duyacaklarını belirterek “Cumhuriyet için, demokrasi için, parlamenter sistem için son şansımız olabilir” diye konuştu. Akdağ’dan ilk mesaj:

  • Ege Postası
  • 12.12.2017 - 12:40

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Buca Örgütü’nün 10 Aralık’ta yapılan ilçe kongresinin ardından seçilen yeni başkanı Kasım Akdağ kongrenin ardından birlik mesajları verdi. Herkesin desteğinin önemli olduğunu ifade eden Akdağ kongre sürecinin zorlu bir dönem olduğunu ve geride kaldığını belirterek “Şimdi önümüze bakma zamanı” dedi.

Son 2 haftada mahalle delegelerinin büyük bir kısmına ulaşabildiğini söyleyen Başkan Akdağ “Süreç ve zamanlama ile ilgili geç ya da erken eleştirisinin önemli olmadığını söylüyordum sürekli. Seviyeli bir süreç geçti. Birkaç mahalle hariç, gidip delegeye kendimizi anlatma fırsatı bulduk. Delege böyle bir teveccüh gösterdi. İşimiz zor, yolumuz uzun, hedefimiz 2019.  Kısa zamanda kongre duygusallığından sonra herkesin birikimi ve donanımından faydalanacağız. Çağdaş Bey'le aynı partideyiz, aynı gemideyiz. Her zaman görüşlerinden faydalanacağız” diye konuştu.

“PARTİLİLER SAĞDUYULU”

Kongrede yapılan tartışmaların seçim süreci ya da başlangıca yönelik tartışmalar olmadığını vurgulayan Akdağ, Buca’nın ilçe olarak önemli bir mozaik olduğunu vurguladı. Akdağ, parti ve delegelerin sağduyulu karar verdiklerini söyleyerek “Tartışmalar seçime yönelik değildi. Başka 2 kişi arasındaki bir konuydu. Seçimin sonucu ya da başlangıcı üzerinden bir şey değildi. Buca çok farklı bir mozaik. Hem Anadolu’nun her türlü göçünü almış, hem Balkanlar’dan göç almış 300 yıllık, 600 bin nüfuslu, 320 bin seçmeni olan bir kent. 16 bin 800 üyesi olan CHP’de, 400 delege ile zor bir seçim geçirdik. Olay bir süreç değildi. Ama ben tüm partililerimizin 2019’a ne kadar kilitlendiğini ve önemsediğini, Türkiye’de siyaset yapmanın ya da yapmamanın son kararının 2019 olduğunu, tüm partili ve delegelerin bu sağduyuyu taşıdığını biliyorum. Kararlarını da bu yönde verdiklerini düşünüyorum. Kendilerini 2019’a taşıyacak bir kadro arayışı içineydiler. Ben de bunu hissederek yola çıktım. Bunun karşılığını aldık. Herkese de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“VİZYON DEĞİŞİKLİĞİ ŞARTTI”

Seçim sürecinde ve bundan sonraki süreçte hiçbir zaman eski yönetimin eksikliği üzerinden değerlendirme yapmadığını ve yapmayacağını da vurgulayan Akdağ, kendisinin daha iyiyi yapmak için yola çıktığını söyledi. Akdağ “Geçmiş yönetimlerin eksiği üzerinden yorum yapmak istemiyorum. Israrla da bundan kaçındım. Seçim sürecinde de bunlardan kaçındım. Ben daha iyi yapabileceğimi ifade ederek yola çıktım. 2019’a giderken partilinin bir hayali olması lazımdı. Bir vizyon değişikliği şarttı. Bunu anlattık ve delegeye kabul ettirdik. Geçmiş yönetimin şu ya da bu hatası diyerek bir değerlendirme içinde bulunmadım. Ben daha iyi yapacağımı iddia ediyorum. Böyle çıktım yola. Daha kucaklayıcı, parti iç barışı sağlayacak bir iddia ile çıktım. Mahalle toplantılarıyla işe başlayacağız mazbatalardan sonra.

“DİSİPLİN SUÇU İŞLEYENLER HARİÇ…”

Yiğitler Mahallesi’nde delege seçimleri sürecinde yaşanan gerginlik ve çok sayıda partilinin istifalarını Parti Genel Merkezi’ne yollaması ve üye kaybı yaşanması karşısındaki tavrı merak edilen Akdağ, bu yöndeki soruya "Disiplin suçu işlememiş, tüzüğe aykırı hareket etmemiş tüm partilileri yeniden kazanmak için çalışacağız. Partiden delege seçimleri sürecinde ayrılanlara yönelik de çalışma yapacağız. Disiplin suçu işleyen varsa parti tüzüğüne aykırı davrananlar varsa onlar hariç duygusallıkla partiden ayrılan üyelerimizle iletişime geçip yeniden üye olma yolunu açacağız. Geri gelmeleri için çalışma yapacağız” dedi.

“HEKESİN AYAĞINA GİDEBİLİRİZ”

CHP saflarında yer alarak çalışma yapacak herkesi 2019 için bir adım öne çıkmaya davet eden Başkan Akdağ, “CHP’ye hem küsmüş gitmiş hem yeniden üye olmayı ya da CHP saflarında olmayı düşünen ama bir adım geride duran herkesi bir adım öne çıkmaya davet ediyorum. Cumhuriyet için, demokrasi için, parlamenter sistem için son şansımız olabilir 2019. Bu yönde koşulsuz, ancaksız herkesin desteğine açığız. Herkesin ayağına gidebiliriz. Her kesimin desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye meclis üyeliğinden mazbata sonrası istifa edeceğini de belirten Akdağ “Biz Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile uyumlu bir şekilde 3 yıldır birlikte çalışıyoruz. Belediye meclis üyesiyim. Mazbatadan sonra istifamı vereceğim. Bir problemimiz yok birlikte çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.