Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akartürk ödülünü, adını taşıyan müzeye verdi

Akartürk ödülünü, adını taşıyan müzeye verdi

Ödemişli ünlü sanatçı Bedia Akartürk Sabah Yıldızı Kültür Sanat Ödülleri kapsamında aldığı “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Ödemiş’te bulunan müzesinde yerini aldı. Aldığı ödülü adını taşıyan müzeye teslim etti

  • Ege Postası
  • 19.07.2018 - 13:28

Ödemiş Belediyesi bünyesinde 10 yıldır hizmet veren İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi’nde yapılan törene Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, meclis üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Asuman Karakayaoğlu ve davetliler katıldı.

Bedia Akartürk yaptığı konuşmada; “Başkanıma çok teşekkür ederim, bu müzeyi birlikte kurduk. 16 yaşından beri gurbetteyim. Doğduğum yer her zaman çok önemli oldu. Memleketimde güler yüzlü ve samimi insanların beni karşılamasından çok mutluyum. Başkanıma tekrar çok teşekkür ederim. Ne kadar şükretsem azdır” dedi.

Başkan Mahmut Badem; “2007 yılında ilçemizdeki bazı binaların restorasyonu için yola çıktık. Ana arterde yer alan bu mekanı canlandırmamız gerekiyordu. Öncelikle bu binayı bağışlayan İbrahim Hakkı Ayvaz ailesine çok teşekkür ederiz. Daha sonra yöremiz sanatçısı, ünü Türkiye sınırlarını aşmış Bedia Akartürk’e sahip çıkmak adına bu müzeyi düzenledik. Ciddi sayıda ziyaretçi geliyor. Müzenin sürekliliğini sağlamak için canlı tutmanız gerekiyor. Bedia hanım bundan iki yıl önce müzede bulunan bebekleri yeniledi. Bugün aldığı çok önemli bir ödülü daha bizimle paylaşıyor. Bu mekana sahip çıkmak hepimizin görevi. Ödemiş ismini Türkiye’nin her yerinde hatta Avrupa’da duyuran Bedia Akartürk, her davetimizde bizimle birlikte oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyor, başarılarının ve yeni ödüllerinin devamını diliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.