Dolar 32,4528
%-0.1
Euro 34,7909
%-0.52
Altın 2.439,730
%0.14
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili yöneticinin göçmenlere yönelik sözlerine tepki: Derhal özür dilesin

AK Partili yöneticinin göçmenlere yönelik sözlerine tepki: Derhal özür dilesin

AK Parti Başiskele İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Özkaraaslan’ın Balkan göçmenleri ile ilgili sözlerine tepkiler büyüyor. İzmir’de buluşan Balkan-Rumeli derneklerinin açıklamasına katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Hakaretler kabul edilemez. Göçmen hemşerilerimizden derhal özür dilemelerini bekliyoruz” dedi. AK Partili yöneticinin göçmenlere yönelik sözlerine tepki;

  • Ege Postası
  • 17.07.2019 - 15:04

EGEPOSTASI- Kocaeli'nin Başiskele İlçesi AK Parti İlçe Yöneticisi Süleyman Özkaraaslan, sosyal medya hesabından, “1989’da gelen Bulgar, 1950’de gelen Selanik Dönmelerini 100 bin Kaçak Ermeni’yi Suriyelilerle beraber Gönderelim Varmısınız Çomarlar” paylaşımında bulunmuştu.

Özkaraaslan'ın bu paylaşımının ardından başta Balkan Türkleri dernekleri olmak üzere birçok kesiminden tepkiler yükseliyor.

Tepkilere neden olan sözlerle ilgili İzmir’de de basın açıklaması yapıldı. Konak Meydanı’ndaki açıklamaya, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Barosu eski Başkanı Avukat Aydın Özcan, Bal-Göç Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy ile Rumeli Balkan Dernekleri ve Federasyon üyeleri ve Konak Belediyesi meclis üyeleri de katıldı. Özkaraaslan'ın sözlerine tepki gösterilirken, özür dilemesi çağrısı yapıldı. 

Konak Belediye Başkanı Batur, “Rumeli Balkan Dernekleri ve Federasyon üyelerinin İzmir Valiliği önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasına katıldık.

AKP Başiskele İlçe Yöneticileri Süleyman Özkaraaslan ve Mustafa Gül'ün Ermeni ve Balkan göçmeni vatandaşlarımıza sosyal medyada üzerinden yaptığı hakaretler kabul edilemez.

O sebeple göçmen hemşerilerimizden derhal özür dilemelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.