Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili vekillerden Kocaoğlu'na hem övgü hem uyarı

AK Partili vekillerden Kocaoğlu'na hem övgü hem uyarı

AK Parti İzmir Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, yerli otomobilin İzmir’de üretilmesi için başlattığı hamleyle ilgili ortak basın açıklaması yaptı, “Memnuniyetle karşılıyoruz” dedi. AK Partili vekiller, yatırım yapacak ‘Beş babayiğit’in, yerel yönetimlerin kolaylaştırıcı imkanlarını ve güvenilirliği de gözönünde bulunduracağı uyarısı da yaptı. AK Partili vekillerden 'Yerli otomobil' açıklaması

  • Ege Postası
  • 17.11.2017 - 11:42

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, yerli otomobilin İzmir’de üretilmesi için başlattığı girişim ses getirirken, İzmir’in AK Partili Milletvekilleri de ortak basın açıklamasıyla, bu hamleyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

AK Parti Milletvekilleri Hamza Dağ, Nükhet Hotar, Mahmut Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, İbrahim Mustafa Turan ve Kerem Ali Sürekli imzalı basın açıklamasında, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerli araç üretim merkezinin İzmir olması adına yaptığı girişimleri memnuniyetle karşıladık. Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekilleri olarak hemşerilerimizin bize verdiği yetki ve sorumluluk gereği şehrimizi kalkındıracak ve cazibe merkezi haline getirecek her projeyi destekleriz ve yapılacak bir şey varsa elimizden geleni yaparız” denildi.

AK Partili vekiller, “Böyle bir konuda Aziz Kocaoğlu’nun bizimle işbirliği yapma isteği takdir edilmesi gereken bir durumdur. Biz yıllardır şehrimiz için partiler üstü politikalar benimsenmesi gerektiğini dile getiriyoruz ve arzu ediyoruz. Aziz Bey’in biraz geçte olsa bu konuda ilerleme kaydetmesi bizleri sevindirmiştir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

KENDİ PARTİSİNİ İKNA ETSİN

“Beş babayiğit firma bir araya gelerek elini taşın altına koymuştur. Yıllardır herkesin hayalinde olan bu projenin merkezinin İzmir olması için bizde gerekli girişimlerde bulunacağız. Görüyoruz ki, Aziz Bey’in şahsı bu projenin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu idrak etmiştir fakat maalesef CHP’nin geneli hakkında aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Aziz Kocaoğlu’nun bu proje adına yapması gereken ilk şeyin kendi partisini ikna etmesi olduğunu düşünmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyon ve irade ile Sayın Başbakanımızın süreçte vermiş olduğu destek ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TOBB’un koordinasyonunda yürütülen müzakereler sonrasında bir araya getirilen sektör lideri Beş Babayiğit firmanın yerli otomobili, AK Parti Hükümetinin desteğiyle ve kolaylaştırıcılığıyla üretecek olması, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için her türlü gayreti ve özveriyi sarf eden bizleri ayrıca memnun etmektedir. Başlangıç aşamasında olan yerli otomobil üretim projesi 2 faz şeklinde uygulanacak olup, 1. fazında; 2019’a kadar prototipin üretilmesi aşması ve 2. fazında; üretim süreçlerinin hayata geçirilmesi ve nihai ürünün ortaya çıkması şeklide planlanmıştır.”

KOLAYLAŞTIRICI İMKANLAR UYARISI

Yerli otomobilin illerinde üretilmesi için İstanbul, Ankara, Bursa Eskişehir, Adana, Kayseri, Malatya, Hatay Kütahya, Kastamonu, Bursa, Konya, Sakarya, Manisa, Kocaeli, Van, Elazığ, Erzurum ve Gaziantep şehirlerinin temsilcilerinden talep geldiğini belirten vekiller, bu şehirlerin arasında İzmir’in de olmasının önem taşıdığını vurguladı. Vekiller, “Ancak şu da bilinmelidir ki, yatırım yapacak beş babayiğit karar aşamasında; üretim merkezlerinin sağlayacağı avantajları, yerel yönetimlerin kolaylaştırıcı imkânlarını ve yerel yönetime olan güvenilirliği göz önünde bulunduracağı kanaatindeyiz. Bilindiği gibi şu aşamada yer belirleme gibi bir durum söz konusu değildir. Yer belirleme ile ilgili yapılacak çalışmaların takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” dedi.

GEÇ ÖĞRENDİK

18 Kasım’da yapılacak ikinci toplantıyı basın yoluyla duyduklarını ve davetin ellerine geç ulaştığını belirten AK Parti Milletvekilleri, böyle bir toplantıyı basından duydukları için üzüldüklerini de ifade etti, toplantı içeriğinin ve tarihinin daha önceden kendileriyle de istişare edilerek belirlenmiş olması gerektiğini ifade etti. Vekiller, “Kısa süre kala haberimiz olması ve hafta sonu Milletvekili arkadaşlarımızın daha önceden belirlenmiş programları olması nedeniyle bu toplantıya iştirak edemeyeceğiz. Bu konu ile ilgili bundan sonra yapılacak programların tarihlerinin ortak istişare sonucu belirlenmesi hem katılım açısından hem de programların verimliliği açısından çok daha faydalı olacağını kanaatindeyiz. İnşallah en yakın zamanda uygun olduğumuz bir tarihte bir araya gelmekten mutlu olacağımızı ifade etmek isteriz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.