Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili vekilden 'Topuklu Efe'ye şok hareket

AK Partili vekilden 'Topuklu Efe'ye şok hareket

Yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP'li Özlem Çerçioğlu'na kaptıran AKP milletvekili Mustafa Savaş'ın yaptığı hareket gündeme damga vurdu. Savaş, son Başbakan Binali Yıldırım'ın yanında yürüyebilmek için Özlem Çerçioğlu'na omuz atıp yerini aldı. AK Partili Savaş ise görüntülerin kasten ters açıdan çekildiğini belirterek, omuz atmadığını haberlerin yalan olduğunu belirtti. AK Partili vekilden CHP’li belediye başkanına şok hareket

  • Ege Postası
  • 25.10.2019 - 10:19

Adnan Menderes Üniversitesi'nin 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde skandal… Törene katılan eski Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ı karşılamaya gelen isimler arasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da yer aldı.

Yerel seçimlerde Çerçioğlu'na karşı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kaybeden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Binali Yıldırım ile yan yana yürüyebilmek için akılalmaz bir hareket yaptı. Savaş’ın, Çerçioğlu’nun yerine geçmek için omuz atması tepkilere neden oldu. Yaşadıkları karşısında neye uğradığını şaşıran Özlem Çerçioğlu sükunetini korudu.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ
Sosyal medya kullanıcısı pek çok kişi de, durumu eleştirerek, bu tavrın bir milletvekiline yakışmadığını kaydetti. Bir kullanıcı, “Özlem Başkan, hepsini ittireli yaklaşık 6 ay oldu Büyükşehir Belediye seçimlerinde. Defans yapmış vekil” yorumunda bulundu. Bir başka kullanıcı da, “Şu hareketi AKP’li birine yapsalar, ortalığı yıkarlar. Yazık, ben diyecek başka bir şey bulamıyorum artık. Bu hırs, ego, kibir bitirecek onları” ifadelerini kullandı.

SAVAŞ’A 16 PUAN FARK ATMIŞTI
AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 31 Mart yerel seçiminde Özlem Çerçioğlu'na karşı AKP'den aday olmuş ancak seçimi kaybetmişti. Oyların yüzde 53’ünü alan Çerçioğlu, Savaş’a 16 puan fark amıştı.(Sözcü)

 

GÖRÜNTÜ TERSTEN ÇEKİLDİ İDDİASI!
İddiaya konu görüntülerin ters açıdan çekildiğine dikkati çeken Savaş, "Basın mensuplarının elinde karşı cepheden çekilen videolar varsa bunların da yayınlanması durumunda olayın haberde anlatılan şekilde olmadığı açıkça görülecektir. Protokol heyetine yetişmek üzere hızlı adımlarla yürürken sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza seslenerek yer vermesi hususunda ricada bulunduğum ve bunun akabinde kendilerinin de hızlı bir şekilde yana doğru çekilerek bana yer verdiği hususu açıkça görülecektir. Basında ve sosyal medyada yer bulan bütün bu iddiaların yalan olduğunu en iyi bilen kişi de sayın Özlem Çerçioğlu'dur." ifadelerini kullandı. 

Aynı programda Çerçioğlu ile tokalaşmadığı yönünde de haberler yapıldığını aktaran Savaş, bunun yalan olduğunu, Çerçioğlu'yla tokalaştığına ilişkin görsellerin haber portallarında yer aldığını dile getirdi.

Savaş, şöyle devam etti: "Geride bıraktığımız 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde rakibimizin bir kadın, bir anne, bir eş olduğunu her platformda dile getirmiş, bu nedenle siyaseti hiçbir zaman ve hiçbir ortamda çirkinleştirmeyeceğimizi ifade etmiş olmamıza karşın böyle bir haberle itibarsızlaştırma yoluna gidilmesi tamamen kasıt ve art niyete yönelik bir süreçtir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.