Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili vekil Kocabıyık'tan seçim değerlendirmesi

AK Partili vekil Kocabıyık'tan seçim değerlendirmesi

Erken seçim kararının ihtiyaçtan kaynaklandığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, İzmir’de birinci parti olacaklarını söyledi. İzmir Milletvekili Kocabıyık, “İzmir’de CHP’lilere söyleyeceğimiz tek şey; geçti o eski günler. Eski balayı günleri geçti. CHP’liler başlarını iki ellerinin arasına alsınlar ve uzun uzun düşünsünler. İYİ Parti diye bence CHP’nin baş belası bir başka olay var İzmir’de.Türkiye’nin başka yerlerinde yok ama İzmir’de var. Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde çok iddialı olacağız ve birinci parti olacağız.Bunu şimdiden söyleyelim” değerlendirmesini yaptı. AK Partili vekil Kocabıyık'tan seçim değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 19.04.2018 - 13:13

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 24 Haziran tarihinin muhalefet partilerinin belirttiği gibi bir baskın erken seçim olmadığını kaydeden AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, kararın Türkiye’nin ihtiyaçlarından kaynaklanan bir seçim olduğunu söyledi.

BU KARAR TÜRKİYE’NİN İHTİYACI

Seçim kararının parti çıkarına dayalı bir karar olmadığını vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, “Bu seçim kararının yani 24 Haziran seçim kararının politik sebeplerden dolayı parti çıkarları bakımından, ne AK Parti’nin ne MHP’nin göründüğü kadarıyla herhangi bir ihtiyacı yoktur. Seçimin erkene alınması durumuna yani. Bu Türkiye’nin ihtiyacı. Böyle bir ihtiyacı olmadığı için, bir parti-iktidar çıkarı ve hesabı olmadığı için iktidar partisi ve onun ittifak yaptığı parti bir seçim ya da seçilememe korkusu taşımıyorlar. Bu seçimi öne almaları parti çıkarına dayalı bir şey değil. Bu erken seçim veya baskın seçim değil acil seçimdir. Türkiye’nin yürüttüğü dış politikanın özellikle dış politikanın zorunlu kıldığı bir seçimdir” dedi.

BU ERKEN, BASKIN SEÇİM DEĞİL ACİL SEÇİMDİR

“Çünkü bizim AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’de yeni bir gerçek ortaya çıktı. İç ve dış politika da milletle birlikte yapılıyor. Türkiye Ortadoğu’da bir politika yürütüyor ve yönetiyor. Ortadoğu’da işler önümüzdeki günlerde çok karmaşık bir hale gelecek. Şimdiden geldi zaten” diyen AK Partili Milletvekili, bunun gerekçelerini ise şu şekilde aktardı:

“Türkiye’nin yaptığı şey acil seçimle muhataplarına bir şey gösterecektir. Yürüttüğü politikaların bölgesel politikaların, küresel politikaların bir halk desteğine dayandığını gösterecektir. Türkiye’nin muhatapları PYD, YPG’liler veya Esad gibi unsurlar değil. Muhataplarımız Batılı devletler ve ABD’dir. Amerikalıların ve Batılı devletlerin en korktukları silahlar F 16’lardeğil hükümetlerin arkasındaki halk desteğidir. Bu acil seçimle Türkiye yürüttüğü politikaların halk desteğine dayandığını gösterecektir. Bunu yani halk desteğinin en somutlaşmış hali sandıktır. Dolayısıyla bu erken, baskın seçim değildir. Türkiye’nin ihtiyaçlarından kaynaklanan bir acil seçimdir.”

İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ OLUR M? OLABİLİR, BUNUN ADI DA DEMOKRASİDİR

Seçim kaybetme gibi bir kaygılarının olmadığının altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık, “Böyle kaygımız yok. İktidar değişikliği olur m? Olabilir. Bunun adı da demokrasi” değerlendirmesini yapmayı da ihmal etmedi.

ANA MUHALEFET SEÇİMİ KAZANACAK ALTYAPI-ZİHNİ-SİYASİ HAZIRLIĞA SAHİP DEĞİL

İzmir Milletvekili Kocabıyık, ana muhalefet partilerinin hiçbirinin seçime altyapı-zihni ve siyasi hazırlığı bulunmadığı için itiraz ettiklerini, muhalefetin toplumu yönetmeye de hazır olmadığını dile getirdi ve seçim kararına itiraz etmelerini normal karşıladıklarını söyledi:

“Ama muhalefet seçime hazır olmadığı için, seçimi kazanacak altyapı-zihni-siyasi hazırlığa sahip olmadığı için şimdiden itiraz ediyorlar. Yarından sonra daha fazla itiraz edecekler. Çünkü toplumu yönetmeye hazır değiller. İnsanlar da bu yüzden onlara oy vermiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimidir. AK Parti ve MHP ittifakının adayı bellidir. Muhalefetin henüz bir adayı yok. Aralarında bir ittifak olup olmayacağı da belli değil. Dolayısıyla bu seçim kararına itiraz etmelerini normal karşılıyoruz.”

CHP’LİLER BAŞLARINI İKİ ELLERİNİN ARASINA ALIP UZUN UZUN DÜŞÜNSÜNLER

İzmir’de AK Parti’nin yükseldiğini, AK Parti ve MHP ittifakının  Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yansıyacağını ve İzmir’de birinci parti olacaklarını savunan Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, “İzmir’de CHP’lilere söyleyeceğimiz tek şey; geçti o eski günler. Eski balayı günleri geçti. CHP’liler başlarını iki ellerinin arasına alsınlar ve uzun uzun düşünsünler. İzmir’de yükselen bir AK Parti var. İkincisi bir ittifak var, onun ortaya koyduğu bir manzara var. AK Parti ve MHP’nin oylarını toplasınlar baksınlar ne çıkıyor.  İYİ Parti diye bence CHP’nin baş belası bir başka olay var İzmir’de. Türkiye’nin başka yerlerinde yok ama İzmir’de var. Herkes biliyor ki İYİ Parti'yi besleyen ana kaynak CHP tabanı. Üçüncüsü İzmir’de İYİ Parti’yi besleyen ana kaynak CHP tabanı, bunu herkes biliyor. Dolayısıyla CHP’liler için çok talihsiz bir dönem. Bizim için de bütün olumlu gelişmelerin bir araya geldiği bir dönem. O yüzden hem parlamento hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem Martta yapılacak olan yerel seçimlerde çok iddialı olacağız ve birinci parti olacağız. Bunu şimdiden söyleyelim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.