Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den TV35'te Soyer'e sert eleştiriler: Gayri menkul satmayı çok seviyor

AK Partili Sürekli'den TV35'te Soyer'e sert eleştiriler: Gayri menkul satmayı çok seviyor

Kent ve Siyaset programına konuk olarak katılan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, bir yıllık görev süresini değerlendirirken, gündem dair önemli açıklamalarda bulundu. Sürekli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i de sert sözlerle eleştirdi. Sürekli, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i de sert sözlerle eleştridi. Sayın başkan belediyenin gayri menkullerini satmayı çok seviyor. Aynı hızla bir sürü gayri menkul satıldı. Aziz Bey'in beş yılda yaptığı satışı bir yılda sayın başkan gerçekleştirdi. Kronik sorunlara bir çözüm bulunmadı. Genellikle reklam amaçla çalışmalarını ve Corona günlüklerini gördük." dedi.

  • Ege Postası
  • 08.05.2020 - 09:20

EGEPOSTASI-TV 35 ekranlarında yayınlanan programa video konferans  yöntemiyle bağlanan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Covid-19 pandemisine yönelik tedbirlerin yanı sıra İzmir’e bugüne kadar yapılan yatırımları tek tek anlattı. Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir yıllık görev süresini ise eleştirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmir'de, son bir yılda aşk,çiçek, böcek, şov başka hiçbir şey yok. Kamera önünde şovdan başka bir şey yok. İzmir’de bir yılda hakikaten hiçbir şey yapılmadı. Kaldı ki İzmir’de güçlü bir kadromuz var. Tarım bakanlığı, genel başkan yardımcımız, güçlü bir milletvekili kadromuz var İzmir’de. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri projelerine destek vermeye hazırız dedik ve yaptık. Büyükşehirde eleştirilecek çok şey var. Biz üstümüze düşeni yaptık” dedi.

Tunç Soyer’in son olarak 3 Mayıs'ı "İzmirliler Günü" olarak ilan etmesine yönelik eleştirilere de katılan Başkan Sürekli, Soyer’i tek adamlıkla suçladı. Kerem Ali Sürekli, “İzmir Tanıtım Vakfı kuruldu. Büyükşehir belediyesinde komisyonlar var. Tek adam yerli yersiz haksız yere yöneltilen tek adam suçlamaları mesnetsiz. Tek adamlık arıyorsanız bu atılan adım tek adamlığın göstergesidir. Yanlış bir çalışmaydı. Şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

 

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

Gündem çok hareketli. Rehavete kesinlikle kapılmayacağız. Hayatın her alanı denge gerektirir. Hayatımız denge içinde gitmelidir. Dengeli gideceğiz. Asla ve asla rehavete kapılmayacağız. Eski normalimize dönmeyeceğiz. Önlemlerde yavaş yavaş gevşemeler olacak. Ama bizlerin bu sürçte mümkün olduğu kadar evde kalma imkanımız varsa özellikle 65 yaş üstü için söylüyorum, evde kalmalarında fayda var. En güvenli liman evimiz. Evde kalmaya özen gösterelim. Normalleşmenin gündeme gelmesiyle birlikte biraz hareketlenme oldu. Sokağa çıkma yasakları uygulandı geçtiğimiz haftalarda. Saat 24.00’te sona erdiğinde sokaklarımızda bir hareketlilik gördük. Benzin istasyonlarına gidip oradaki marketlerden alışveriş yapmak ve benzin almak gibi.

Evde kalmaya özen gösterilmesinde fayda var

Ertesi günleri pazartesi günleri toplu taşımada kalabalık yoğunlaşma gördük. Bu normalleşme gündeme oturduğu zaman da hareketlendi. Tekrar ifade etmek istiyorum, tabi ki kesinlikle rehavete kapılmayacağız. Ancak hayatımızı da yavaş yavaş normalleştirmeye kurallar doğrultusunda başlayacağız. Dışarıda işi olan işini yaptıktan sonra evde kalmaya özen göstermesinde fayda var. Kurallara alınan önlemlere riayet edersek bu süreci başarıyla tamamlarız. Yoksa vaka artışlarında ani yükselme ile karşılaşabiliriz. 2. ve 3. Dalga gelme ihtimali vardır. Tam anlamıyla sağlıklı düzenin sağlanması açısından kurallara riayet edeceğiz.

Normalleşmenin de kuralları var

Normalleşmenin de kuralları var. Pazartesi günü berberler ve kuaförler açıldığında alınan hijyen kurallarına uyarsak bu süreci normal seyrinde atlatırız diye düşünüyorum. Önümüzde bayram var. Bayramı idrak edeceğiz. Bazı önlemler bayramda da alınabilir. Şimdiden hareketlenme olduğunu görüyoruz. Bayramda hareketlilik devam ederse çifte bayram amacımıza ulaşmamız oluruz ve sıkıntılı günler yaşarız. Eskiye dönemeyeceğiz altı ay ve bir yıl. Ama yeni normalimizi tesis etmemiz lazım. Ekonomiyi kesinlikle durdurmadık. Ama küçük esnaf ve diğer işletmelerin faaliyete geçmesi lazım. Evet okullar eylülde açılacak. Özellikle ekonomi çarkının dönmesi açısından, küçük esnaf ekonominin bel kemiği, normalleşmenin tam anlamıyla oturması lazım.

Esnafın durumunu takip ediyoruz

İl yönetimimizde esnaf komisyonumuz ve temsilcileri var. Komisyon başkanı da İzmir şoförler ve otomobilciler odası başkan vekili. Kendisi de esnaftır. Oradan esnafın nabzını tutuyor arkadaşlar. Biz de tabi ki eskisi gibi alanda bulunmasak da sanal ortamda tele konferansla ve özellikle telefonda görüşüyoruz. Alınan önlemlerden esnafımız memnun. Esnafın talebi büyük oranda karşılandı. Kahveciler odasının talepleri de iletildi, takip ediliyor. Onun dışında hemen hemen bütün talepler büyük oranda karşılandı. 200 milyar lira istikrar kalkanı adı altında bir fon oluşturuldu. Halkımıza sunuldu. Küçük esnaf için önlem ve destekler var. Büyük iş alemi için kredi destekleri var. Çalışanlar içii kısa çalışma ödeneği var. Ücretsiz izinlerde ücret ödenmesi söz konusu. İhtiyacı olanlara altı ay ve bir yıl ödemesiz krediler söz konusu. Özellikle Halkbank ve esnaf kefaleti belirtmek istiyorum. Esnafımızın nakit konusundaki ihtiyaçları giderilmiş durumda. Tabi ki ihtiyaçlar çoktur. Sınırlı imkanlarla bunların da giderilmesine çalışılıyor. Toplumda büyük bir beklenti karşılandı benim gördüğüm.

Bin 294 muhtarla görüştük

Muhtarlar aracılığıyla toplumumuzun nabzını da tuttum. İl başkanlığı olarak görüşmeler yaptık. 1294 muhtarı aradık. 40-50 muhtarı ben de aradım. Muhtarlarıma teşekkür ediyorum hangi görüşten olursa olsun. Hepsi objektif olarak bana görüşlerini yansıttı. Büyük bir sıkıntı ifade etmediler genel olarak. İşini aşını kaybeden gündelik çalışan vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının giderilmesi önemli. Biner liralık yardımlar da var vatandaşlara. Şimdi de e devlet üzerinden talepler toplanıyor. Bir kısmı sonuçlanmaya başladı. Orada da 3-4 milyon kişiye yardım yapılır. 10 milyon kişiye yardımlar yapılmış olacak. Normal zamandaki rahatlık hiçbirimizde yok. Ben de avukatım. Adliyeler kapalı. Herkes bunun yansımalarını tabi ki yaşıyor. Ama en az sıkıntıyla atlatmak hedefimiz. İyi gidiyoruz. Sağlık kısmı çok büyük bir başarıyla dünyanın en iyi sağlık sistemine sahibiz. En başarılı ülke olduk. Onu da buradan ifade edelim. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere Covid 19 salgını süresince yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum.

Ha gayret İzmir

Pazar yerleri önemli. Simge yerler kapalı. Oralar da açıldığında da aynı görüntülerle karşılaşmamayı ümit ediyoruz. Pazarlarda bizi endişeye sevk eden görüntülerle karşı karşıya kalıyoruz. Tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Bir yerde eskiye dönersek elde ettiğimiz kazanımlar geriye düşecek. Hem sağlık alanında hem de ekonomik olarak. Biraz gayret. Ha gayret İzmir. Biraz daha tedbirlere uyalım.

Yarın seçim varmış gibi…

Bir yıldır görevdeyiz. Hatta 13 ay oluyor. Hemen sahaya indik. 31 Mart seçimlerinden 16 gün sonra göreve eldik. Seçimden yeni çıkmıştık. Yorgundu. İlçe teşkilatlarımızla yarın seçim olacakmış gibi çalıştık. Arkadaşlarımız bu prensiplere titizlikle riayet etti. Fevkalade çalışmalar yaptık. İstanbul seçimlerinde İzmir’imizi Başbakan olarak temsil eden Binali Yıldırım İzmir adayıydı. Sayın Başbakanımızı orada desteklemek bizim görevimizdi. O seçimden sonra geldik o zaman da ara vermedik. 27 Haziran’da startı verdik. Vefa ziyaretlerine başladık. Geçmişte görev yapan arkadaşlarımızı. Bu süreç çok başarılı geçti. Yazın 35 40 derece sıcaklıklarda eş zamanlı olarak tüm ilçelerde yaptı bunu. Bu ziyaretlerimizi bütün yaz sürdürdük. Bendeki en son veri 27 bin üyemize, geçmişte görev almış arkadaşımıza ulaştık. Çok müthiş bir geri dönüş aldık. Arkasından mahalle başkanlarımızla bu çalışmanın temel diğeri olan uç beylerimiz mahalle başkanlarımızla bölge toplantıları yaptık. 1294 mahalle başkanıyla bir araya geldik. STK’larla yakın çalışma içinde bulunduk. İzmir buluşmaları adı altında STK’lardan bazılarıyla üçerli beşerli gruplar halinde buluşmalar gerçekleştirdik. İzmir için projeleri yatırımları konuştuk. Oda başkanları, basın temsilcileriyle üç defa toplantı yaptık. Bunun dışında İzmir’in yerel medyasıyla iki üç defa bir araya geldik.

Sayın cumhurbaşkanımızı iki kez ağırladık

Sayın Cumhurbaşkanımızı iki defa İzmir’de ağırladık. Muhteşem tarihi ziyaret oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamak üzere gelen misafirlerimizle mini miting gerçekleştirdik. Unutulmaz bir gündü. Arkasından Cumhurbaşkanımız 22 Şubat’ta tekrar İzmir’imize Kuzey Ege Otoyolunun açılışı için geldi. Kışın en soğuk günlerinden biriydi. Ayaz da vardı. Menemen Buruncuk’ta açılışı yaptık. 30 binin üzerinde kalabalıkla açılışı gerçekleştirdik. Arkasından Kınık’a gittik. Kınık Belediyesi’ni ziyaret etti sayın Cumhurbaşkanı. Bergama’ya da gittik. Tarihi bir kalabalıkla karşıladık. İki ziyaret de çok başarılı geçti. İzmirlilere geçmiş bu iki programımız için ayrıca teşekkür ediyorum. Şubatın tadı damağımızda kaldı.

Yoğun teşkilat çalışması yaptık

Arkasından Covid 19 başladı. Nisan ayında bir kez daha ağırlamayı planlıyorduk sayın Cumhurbaşkanımızı. Programa alınmıştı. Bir sene içinde 3 kez ağırlama mutluluğuna erişmiş olacaktık. İşte böyle yoğun teşkilat çalışmaları yaptık. AK noktaları hayata geçirdik. Doldu taştı. Orada bize taleplerini düşüncelerini aktardılar. İlçelere ziyaretlerde bulunduk. Arkasından kongre süreci eldi. Ön hazırlıklarımızı yaptık. 5’inci kongreden sonra salgın nedeniyle kongrelere ara vermek durumunda kaldık. İzmirlilerin bize teveccühü yüksek. İzmirliler sayın Cumhurbaşkanımızı seviyorlar. Teveccüh AK Parti’ye yönelmiş durumda. Yerel seçimlerde yüzde 37.7 aldık büyükşehirde. 4 belediye kazandık. Geleceğe dair verilerin iyi olduğunu ben görüyorum. Yarın seçim olsa biz iddialıyız. Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz zaten. Bizim çalışma felsefemiz bu.

İzmir’de çok iyi sonuç alacağımıza inanıyorum

Sayın Cumhurbaşkanımız Kerem Ali sana bu görevi veriyoruz. 2023-24 çalışmalarını şimdiden başlatıyorsun dedi. O talimatın gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Teşkilatlarımız çok çalışıyor. Vatandaşlarımızın gönüllerine girmeye çalışıyoruz. Sonra oylarını verip vermeme takdiri onlara. Gönüllere girelim orada kalıcı olalım. Yarın seçim olsa İzmir’de çok iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız gönüllere girmemizi istiyor

Sayın Cumhurbaşkanımız bizden gönüllere girmemizi istiyor. Bire bir iletişimlerimizi yani çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayın diyor. Halkın içinde olun diyor. Onun dışında bize İzmir çok sıkıntı çekti çok eksik vardı biz geldiğimizde. Çok şeyler yaptık İzmir’e. Bunları bıkmadan usanmadan anlatın diyor. Suyu bitmişti suyu İzmir’e biz getirdik diyor sayın Cumhurbaşkanımız. Hakikaten o konuda ben de ifade ettim. Su kaynakları epey sıkıntıya girmişti. Hükümetimiz büyük yatırımlar yaptı. En önemlisi de Gördes barajının yapılmasıydı. Bu barajla İzmir’in geleceği garanti altına alınmış oldu. Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli de önemli yatırımlar. İZBAN deyince tabi ki devreye belediye de giriyor. Yerel ve genel idare çok güzel işler yapabilir bence. Bunun en önemli göstergesi İZBAN. Hükümetimizin hakikaten büyük katkısı var. İzmir trafiğini rahatlatıyor.

Saymakla bitmez

Onun dışında hastaneler, okullar saymakla bitmez İzmir’e yapılanlar. Çandarlı Limanı’nın altyapısı bitti. Üst yapısıyla ilgili çalışma yapılacak. Kuzey Ege Otoyolunu açtık en son. Foça’ya da sık sık giderim. 32 dakika içinde Foça’da, 35 dakika sonra Bergama’dasınız. İzmir İstanbul otoyolunun açılışında da sayın Binali Yıldırım gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanımız da Bursa’dan gerçekleştirmişti. 2 saat 50 dakikada İstanbul’dasınız. Devam eden yüksek hızlı tren projesi var. Uşak’tan İzmir’e doğru çalışmalar devam ediyor. 2022 başında bitmesi düşünülüyor. Şehir hastanesi devam ediyor. İl başkanları toplanışında sayın Cumhurbaşkanımız bizden bilgi aldı şehir hastanesini sordu. Onun Türkiye çapındaki hayali olduğunu anlattı. Çalışmalar hızla sürüyor. Yaşar Kırkpınar milletvekilimiz ve sağlık müdürümüzle ziyaret ettik. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 2 bin 60 yataklı. Yoğun bakım çok önemli. 1241 yoğun bakım yatağı var İzmir’de. Orada 363 yoğun bakım yatağı daha kazanmış oluyoruz. 242 ameliyathane var. Allah korusun deprem olduğunda bile ameliyat yapılabilecek bir teknolojiye sahip. Günde 72 bin kişi giriş çıkış yapabilecek şehir hastanesine. 6 bin kişi istihdam edilecek orada. Dev bir eser. İzmirlilere hayırlı olsun. Beydağ Barajı, İzmir Adliyesi yatırımlarımız eskidi zaten. Havaalanı önemli. Hava alanı vardı ama küçüktü. Sayın Cumhurbaşkanımız hükümetimiz Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım orada dış hatları yapıldı. Yap işlet devret yöntemiyle. İzmir’de de muhteşem havaalanı kazandırmış olduk. Her ilçede muazzam hastane. Sayın Cumhurbaşkanımız bunları istiyor. Anlatın diyor.

Son bir yılda aşk, çiçek, böcek, şov; başka hiçbir şey yok

İzmir son bir yılda aşk çiçek böcek şov başka hiçbir şey yok. Kamera önünde şovdan başka bir şey yok. İzmir’de bir yılda hakikaten hiçbir şey yapılmadı. Kaldı ki İzmir’de güçlü bir kadromuz var. Tarım bakanlığı, genel başkan yardımcımız, güçlü bir milletvekili kadromuz var İzmir’de. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri projelerine destek vermeye hazırız dedik ve yaptık. Büyükşehirde eleştirilecek çok şey var. Biz üstümüze düşeni yaptık.

Bizden destek istendiğinde kat be kat…

Buca Metrosu’na onay verdik derhal. Çiğli tramvayı programa alındı. Özkanlar Pazar yeri vardı kangren haline gelen. Biz o zaman çözelim dedik ama çözülmedi. Bu dönemde Hamza Dağ ve milletvekillerimiz ve Bornova Belediye başkanı Mustafa İduğ olumlu bir yaklaşım gösterdi ve karayollarının altı Pazar yeri olarak tahsis edildi. İşte bizden destek isteniyorsa biz de kat be kat veriyoruz. Bizim görevimiz. Örnekleme yaptık. Konak Tünelinden Yeşildere’ye giden hat büyükşehire tahsis edildi. İrili ufaklı birçok konu var. Bize iletilenlerin takibini milletvekillerimiz Ankara’da yapıyor.

Şatoyla gündemde kaldı

Büyükşehir şatoyla gündemde kaldı. İzmir’in hiçbir belediye başkanı kendisine konut olarak belediyeye ait bir yeri seçmedi. Bir ilki yaptı sayın başkan. Varyant’taki şatoyu kendisine konut olarak tahsis etti. Arka sıradakiler hiçbir şey almadı İzmir’den dedi. Paylaşmamız lazım dedi kendisi. Ama gitti tiyatronun ön safhasına kendisi oturdu. Arka sıradakiler yine mağdur odu. Kendisi şatoya yerleşmeyi tercih etti. Onun dışında sık sık yaptığı yurtdışı gezileriyle gündeme geldi. Covid olunca buralarda göremiyoruz.

Bir arpa boyu yol alınmadı

Geçtiği yerin neresi olduğunu burası neresi diye sordu.  Biz de İzmirliler olarak üzülerek izledik. Onun dışında başkan bisikleti ile gündemde. Ulaşım ama çöp sorunu, altyapı sorunu unlarla ilgili hiçbir şey yok. Bir arpa boyu yol alınmadı. İki aydır İzmir ulaşımda nefes aldı salgın nedeniyle. Ama sabah ve akşam saatlerinde adım atmak mümkün değildi. Kronik sorun vardı ulaşımda. Bu konuda da mesafe kaydedilmedi.

Gayri menkul satmayı çok seviyor

Sayın başkan belediyenin gayri menkullerini satmayı çok seviyor. Aynı hızla bir sürü gayri menkul satıldı. Aziz Bey'in beş yılda yaptığı satışı bir yılda sayın başkan gerçekleştirdi. Kronik sorunlara bir çözüm bulunmadı. Genellikle reklam amaçla çalışmalarını ve Corona günlüklerini gördük. Ayın başkanın adını taşıyan yeleklerle erzak dağıtıldı. İzmir'e proje istiyoruz. Getirin destekleyelim. Hükümet olarak bize ne düşüyorsa yapalım. Bir gün başkan sabah uyandı akşam rüyasında mı gördü bilmiyorum. 3 Mayıs’ı İzmirliler günü olarak ilan etti. İzmir’in 9 Eylül gibi önemli bir günü var. 9 Eylül İzmir İzmir  Eylül’dür. Daha sonra açıklamalar yaptı. Festival anlamında yaptığını söyledi. Daha önce bunu gündeme getirseydi. Bize sorsun demiyoruz İzmirlilere var. İzmir’in dinamiklerine soruldu m? Gelen eleştirilere de bir bardak suda fırtına koparıldı diyorsunuz. Bir kere de haklısınız deyin. İzmir’in plakasından esinlenerek İzmirliler günü ilan etmek yanlış. Destek hiç göremedik toplumdan sayın başkanın bu talebine.

Yanlış bir çalışmaydı şiddetle kınıyoruz

İzmir Tanıtım Vakfı kuruldu. Büyükşehir belediyesinde komisyonlar var. Tek adam yerli yersiz haksız yere yöneltilen tek adam suçlamaları mesnetsiz. Tek adamlık arıyorsanız bu atılan adım tek adamlığın göstergesidir. Yanlış bir çalışmaydı. Şiddetle kınıyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.