Dolar 32,4768
%0.09
Euro 34,6932
%-0.08
Altın 2.476,540
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den TV35'e çarpıcı açıklamalar

AK Partili Sürekli'den TV35'e çarpıcı açıklamalar

TV 35’in konuğu olan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, il başkanlığı sürecini, şu ana kadar yaptıklarını, Büyükşehir Belediyesi'nin icraatlarını anlattı, Cumhurbaşkanı ve partisinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü gerçekleşecek programı hakkında bilgi verdi. AK Partili Sürekli'den TV35'e çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 20.11.2019 - 11:17

EGEPOSTASI - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bütün üyelere yönelik başlattıkları ziyaretler hakkında bilgi verdiği programda, her gün seçim varmış gibi çalışmayı şiar edindiklerini, AK Parti teşkilatlarının tamamının ve milletvekillerinin sürekli  sahada olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

Bu hafta haftalardan Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü gerçekleşecek İzmir ziyaretine hazır olduklarını belirten İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Bu hafta bizim için çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızla buluşuyoruz. Hasret bitiyor. Bu hafta bizim için haftalardan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü de günlerden de Recep Tayyip Erdoğan günü olacak. Bütün teşkilatlarımız sayın Cumhurbaşkanımızı, genel başkanımızı bekliyor. İzmir’e onur verecek” dedi.

Sayın Soyer keşke milletvekili olsaydı da…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de eleştirdiği konuşmasında Soyer’in sürekli genel siyasete dair ve İzmir’in hassasiyetlerine aykırı açıklamalarda bulunduğunu vurgulayarak, “Sayın Soyer’i İzmir’in hassasiyetlerine uygun davranmaya davet edeceğiz. Bence bilinçli olarak bu açıklamaları yapıyor. Onun ideolojisi, olaylara bakışı bu yönde. Genel siyasetten çok hoşlanıyor. Ben de keşke milletvekili olsaydı da büyükşehiri de bu şekilde meşgul etmeseydi” ifadelerini kullandı.
 

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Bütün üyelerimize ziyaretlerimiz var. Yaklaşık iki ay sonra sayın Cumhurbaşkanımız bu çalışma modelini bütün Türkiye’ye talimat olarak verdi. Biz bu talimatı 2 ay önceden uygulamış olduk. Bu çalışmaları yaparken yeni yeni çalışma metotları da geliştirdik. Dedik ki kurucuları ziyaretle yetinemeyiz. N’apalı? Üyelerimizi de ziyaret edelim. İki model geliştirdik. Bir tanesi 30 ilçede eş zamanlı olarak üyelerimizi ziyaret etmek. Ana kadememiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve ilçe teşkilatları ile meclis üyeleriyle bir gün 15.00-18.00 arasında, bütün İzmir’in ilçelerinde AK Parti teşkilatı üye ziyaretleri yapıyor. Bazen bu ziyaretlerin yekunu 2 binleri buluyor. Bu haftalık bir periyoda dönüştü. Biz biriz beraberiz İzmir’iz hashtagini kullandık. Geri dönüşler mükemmel. Çok çok memnun oldu üyelerimiz ve kurucularımız.

30 ilçeye aynı anda, bir hafta da bir ilçeye yoğunlaşıyoruz

Bir model daha geliştirdik. Bir hafta 30 ilçeye aynı anda ziyaret yapalım, bir hafta da bir ilçeye yoğunlaşalım. Tüm teşkilat kademelerimiz tek ilçede toplansın. Ana artelleri, esnafı, üyeleri ziyaret edelim. Bütün günümüzü o ilçede geçirelim dedik ve uygulamaya başladık.

Kampımız beklentimizin üzerindeydi

Kampımız beklentimizin üzerindeydi. Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Birçok kampı organize ettik, genel merkez yöneticiliği de yaptım, vekillik de. Kızılcahamam gibi. Bir il ölçeğinde bu kadar disiplinli, samimi bir kampı ilk defa müşade ettim. Bu tablonun oluşmasında katkısı olan herkese teşekkürü borç biliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun programı

Sayın Cumhurbaşkanımız öğlen saatlerinde, Cuma namazından önce kentimize gelecek. Cuma namazını eda etmek üzere, yeni açılacak cami için EÜ Kampüsü içindeki Bilal Saygılı Camii’nin açılışına katılacak. Cumayı orada kılacak, ardından açılışı yapmış olacak. MÜSİAD Başkanıdır Bilal Saygılı. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz. Hep birlikte orada olacağız. Arkasından sayın Cumhurbaşkanımız il başkanlığını ziyaret edecek. İl yönetim kurulumuzla bir toplantı gerçekleştirecekler. Bu da çok verimli bir toplantı olacak. Kendisiyle yakınen temas kurmuş olacağız. Arkasından Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisimiz var. Cumhurbaşkanımız orayı ziyaret edip kabullerini gerçekleştirecek. Arkasından da il teşkilatımızla Kiraz Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Gönül Sofrası’na katılacak.

Cumhurbaşkanımız artık bir dünya lideri

Sayın cumhurbaşkanımız artık bir dünya lideri. Dünya beşten büyüktür diyor. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa oraya Türkiye Cumhuriyeti onun başkanlığında koşuyor. Aktif bir dış siyaset izliyor sayın Cumhurbaşkanımız. Barış pınarı harekatı değil sadece, öncesi var. Suriye’deki parçalanmışlıktan doğan sıkıntıları ortadan kaldırmak, terör koridorunun açılmasını önlemek amacıyla Cerablus’tan başlayıp Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu yapıldı. Başarılı olundu. Suriyeli mültecilerden 365 bin kişi tekrar o bölgede konumlandırıldı. Barış Pınarı Harekatı’nın hedeflerinden birisi de güvenli bölge oluşturarak Suriyelilerin evlerine dönüşünü de sağlamaktır. Oraya inşallah büyük proje hedefleniyor. Sosyal donatı olanlarıyla yepyeni yerleşim bölgeleri yapılacak. Yapılan eleştirileri de yersiz olarak buluyorum.

Geç kalmış bir istifa, doğru bir karar

Geç kalmış bir istifa. Doğru bir karar. Onur Soyer ile şerhimiz yoktu sadece, birkaç şerhimiz de vardı. İzmir Turizm Tanıtma Vakfı'na (İZTAV) bizim çekincelerimiz giderildikten sonra İzmir’e katkıları olacak olan bir oluşumdur. Çekincelerimizden biri giderildi. Oradaki aktarılacak büyükşehir bütçesinden, bütçenin kontrolü ile ilgili şerhlerimiz vardı. Sayın Soyer’in danışmanı da orada vardı, onun çekilmesiyle ilgili şerhlerimiz de vardı. Biz her türlü desteği sağlarız bu platforma.

Büyükşehirde başarılı bir muhalefet sergiliyoruz

Çok başarılı bir muhalefet örneği sergiliyorlar. Yerinde, yapıcı, yanlışları keskin şekilde olan etkin ve yeterli bir muhalefet sergiliyor arkadaşlarımız. Grubumuzu bu konuda takdir ediyorum. AK Parti de il yönetimimiz de yeni. Yeni yeni eğitim çalışmalarını yapıyoruz. Onun dışında bölge toplantılarımızı da yeni yeni yapıyoruz. Denetim komisyonları ocak ayında olacak. Bundan sonra daha da etkin bir muhalefetle büyükşehir yönetimi karşı karşıya kalacak. Geçen sürede olumlu bir muhalefet örneği sergilendiğini söylemek istiyorum. Çok malzeme veriyorlar. İcraatlarında çok büyük yanlışlıklar ve eksiklikler var. Özellikle sayın büyükşehir belediye başkanının söylemlerinde İzmir’i rahatsız eden, İzmir’in hassasiyetlerine aykırı içerikler var.

Buraya 15 dakika geç kaldım, bunun sorumlusu ben değilim

Proje bakımından bir kere çok zayıf. Geçmiş dönem başlayan Buca Metrosu projesi. Hükümetin onayının ardından yürümeye başladı. Bunun dışında 15.40’ta çıktım ben il binasından. Yoğun bir trafik vardı. Hafta ortası ve gün ortası. Bu trafiği anlamak mümkün değil. Belli saatler zaten yoğun. Bunun dışında artık gün ortasında da yoğun trafikle karşılaşmak bizi üzüyor. Bu yayına da 15 dakika geç kaldım. Bunun sorumlusu ben değilim. Ulaşımı, trafiği rahatlatacak projeler geliştirilecek. Bu görev ve sorumluluk onların. Geçmişte yapılan çalışmalar var. Tramvay, metro olsun toplu ulaşımla ilgili. Bunlara alternatif projelerle güçlendirme lazım. Kentin altyapı sorununu çözecek alternatif projeler geliştirmeleri lazım. Bu tamamen büyükşehirin sorumluluğunda.

Keşki milletvekili olsaydı da büyükşehiri bu şekilde meşgul etmeseydi

Israrla davet ediyoruz Türkiye’yi bırak İzmir’e bak diye. Onun gündeminde Kıbrıs, Barış Pınarı Harekatı var. Büyükşehir meclisine çıkarak İzmir’in hassasiyetlerine aykırı olarak, bu harekat ile ilgili olarak savaş nitelemesi yaparsa bu çok yanlış bir eylem olur. Bunu kabul etmek mümkün değil. Sayın Soyer’i İzmir’in hassasiyetlerine uygun davranmaya davet edeceğiz. Bence bilinçli olarak bu açıklamaları yapıyor. Onun ideolojisi, olaylara bakışı bu yönde. Genel siyasetten çok hoşlanıyor. Ben de keşke milletvekili olsaydı da büyükşehiri de bu şekilde meşgul etmeseydi.

Her gün seçim varmış gibi çalışıyoruz

Her gün seçim varmış gibi çalışmak bizim teşkilat modelimizin gereğidir. Bir seçim bittiğinde diğeri başlar. Seçim varmış gibi çalışmak, seçim döneminde sadece sandık başı gibi rutin işlemleri yapmamızı sağlar. Zaten seçmen de o hayırdır, seçim mi var, seçimden seçime geliyorsunuz cümlesini hemen yapıştırıyor haklı olarak. Biz AK Parti teşkilatları olarak, milletvekilleriyle beraber alandayız. Seçim zamanı sadece rutin işleri yapacağız. AK Parti milletvekilleri bu yaz alanda hiç ayrılmadılar, ayrılmayacaklar da. STK’lar, odalar, dernekleriyle de bir araya geliyoruz. Sosyal politikalar, dış ilişkiler, halkla ilişkiler birimlerimiz de kendi çalışmalarını yapıyor. Teşkilatın bütün kademe ve organları sahada. İzmir’in medya mensuplarıyla sık sık bir araya geliyoruz. Bu buluşmalarımız da devam edecek.

Her kongrelerinde bunları görüyoruz ama..

Ben bunun bir CHP klasiği olarak görüyorum. Her kongrelerinde, delege seçimlerinde bunları görüyoruz. CHP’nin kendi iç sorunudur. Diğer siyasi partinin il başkanı olarak yorumda bulunmak uygun düşmez diye düşünüyorum.

Haftalardan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma da Recep Tayyip Erdoğan günü olacak

Bu hafta bizim için çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızla buluşuyoruz. Hasret bitiyor. Bu hafta bizim için haftalardan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü de günlerden de Recep Tayyip Erdoğan günü olacak. Bütün teşkilatlarımız sayın Cumhurbaşkanımızı, genel başkanımızı bekliyor. İzmir’e onur verecek. Merkezden en ücra köşedeki ilçemiz olan Kiraz’ı ziyaret edecek. Coşkulu bir süreç olacak. İzmirlilerin de sayın Cumhurbaşkanımızı muhabbetle karşılayacağına eminim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.