Dolar 32,5623
%0.07
Euro 34,8986
%0.2
Altın 2.423,490
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den Soyer’e sert yanıt: Sen bu Körfez’de yüzemezsin

AK Partili Sürekli’den Soyer’e sert yanıt: Sen bu Körfez’de yüzemezsin

Aday krizi nedeniyle iki kez ertelenen AK Parti 7. Konak Olağan İlçe Kongresi bugün gerçekleştirildi. Başkanlık için tek adayın Sait Başdaş olduğu kongrede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 550 gün sunumuna getirilen eleştiriler gündeme oturdu. Soyer’in “Körfez’de yüzeceğim” sözlerine tepki gösteren Sürekli, “Sen bu Körfez’de yüzemezsin. Nasıl yüzeceksin” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 24.10.2020 - 18:10

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir’de kongre maratonunda sona gelindi.20 Eylül tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan ancak önce başkan adayı Sait Başdaş’ın sağlık sorunları ardından da aday krizi nedeniyle iki kez ertelenen AK Parti 7. Konak Olağan İlçe Kongresi bugün gerçekleştirildi. Fuar Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen kongreye; AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri Cemal Bekle, Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Ekonomi eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ilçe başkanları ve parti delegeleri katıldı.

Kongre şehitler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlarken marşın okunmasından sonra Kur’an’ı Kerim hilafetini yerine getirmek için Kur’an’ı Kerim okundu.

İzmir’in problemlerinin ve AK Parti’nin çözüm önerilerinin konuşulduğu kongrede gündem, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 550 gün sunumu oldu. Tüm konuşmacıların Soyer’i “çiçek, böcekle” uğraşmakla eleştirirken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Soyer’in sunumuna sert bir dille yanıt verdi. Soyer’in “Körfez’de yüzeceğim” sözlerine tepki gösteren Sürekli, “Körfez’de nasıl yüzeceksin” ifadelerini kullandı.

Kongrenin Divan Başkanlığı’na İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Derici seçildi.

“DÜŞMANA VERSENİZ BU HALE GETİREMEZ”

Kongrenin ilk protokol konuşmasını yapan Sait Başdaş, Konak’ın İzmir için önemine vurgu yaparak, “Konak, sadece İzmir’in değil Ege’nin incisidir. Ancak vizyonsuz ve beceriksiz bir yerel yön yüzünden 11 yıldır konaktan 61 insan göç etti. İmar planları ve hiçbir hizmet olmadığı için insanların daha iyi hizmet aldıkları ilçelere göç ediyorlar. Gelin görün ki Konak ilçesinin durumu içler acısı. Düşmana verseniz bu hale getiremez. Mazeret hizmetten kaçınanların meziyetidir. Göreve geldikten sonra sıkılmadık el bırakmayacağız. 2023’te sayın cumhurbaşkanımızı en yüksek oyla seçtireceğiz. Ardından 2024’te Konak’ı AK Parti hizmetiyle tanıştıracağız. Konak ilçemizi hep birlikte eskisi gibi Ege’nin incisi yapacağız. Sözün özü durmak yok” dedi.

“BUNLARIN DERDİ ÇİÇEK, BÖCEK, GÖZ BOYAMACA”

Zamanının kısıtlı olması nedeniyle tüm milletvekilleri adına konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 550 gün sunumunu eleştirerek, ““Konak kongresi benim için çok özel. Çünkü Konak benim İzmir milletvekili olarak İzmir’deki ilk kongre sürecim. Buraya milletvekili olarak gönderilme sebeplerimden biri bir Mardinli olarak İzmir’deki doğu ve güneydoğularla birlikte ortaya koyacağımız çalışmalarda. İzmir milletvekilleri olarak hepimizin çalışma alanları var. Ama günün sonunda hepimizin tek bir amacı vardı. İzmir’e hizmet etmek. Hiçbir şekilde siyasi olarak mezhep ayrımı yapmadan hepimiz İzmir’de hizmet etmeye çalışıyoruz. AK Parti bir dava. Ama bu davada teşkilatla birlikte güçlenerek günden güne aldığımız siyasi başarıların hepsi takdire şayan Bizler bu başarıları Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ona ait olmak için çalışırken yerel yönetimlerdeki belediyeler ne yapıyo? Perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 550 gün sunumu yaptı. Bunların hiçbir derdi yok. Sadece çiçek, böcek, masal ve göz boyamaca. Sokağa indiğimizde CHP’li vatandaşlar bile o kadar şikâyetçi ki… Ama biz bu şikayetleri lehimize çevirebiliriz. Çalışmalarımızla seçimlerde çok güzel oylar alacağımıza inanıyorum. Sayın Tunç Soyer Başkana soruyorum. Altyapıyla ilgili neler yapacaksını? Binali Başkanımın döneminde yapılan Konak Tüneli’ni nasıl engellediğini hepimiz biliyoruz. Konak ilçesi bütün İzmir’in çok keyifle geldiği ama hizmet almadığı bir ilçe. Bu yüzden yapacakları tüm projelerde Konak ilçe teşkilatımızın yanındayız. Yolu doğru olanın yükü ağır olur. Bu yüzden inandığımız yolda hayallerimizi gerçekleştirmek üzere çıkacağımız yol hayırlı olsun” diye konuştu.

"YİNE LAY LAY LOM"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise yaptığı konuşmada, Soyer’in 550 gün sunumunda söylediği “Körfez’de yüzeceğim” sözlerine sert yanıt verdi. Sürekli, “Bugün 27. Kongremizi yapıyoruz. Pandemi sürecinde hiç ummadığımız bir şekilde muhteşem kongreler yaptık. Hepiniz sağolun. Konak teşkilatı bugüne kadar büyük işlere imza attılar. İnanıyorum ki Sait Başkan daha güzellerini yapacak. Çünkü yaptıkları yapacaklarının teminatı. Hani 15 Temmuz’da geçen sene bir demokrasi yürüyüşü yapmıştık. Bu fikir Konak’tandı ve katılanların çoğu da Konak’tandı. Şimdi de gönül seferberliği programlarını Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla icra ediyoruz. 8 Haziran’da başladık. Çalmadık kapı bırakmadık bırakmayacağız. Bugüne kadar İzmir’de 66 bin 300 üye yapmışız. Konak ilk etapta 6 binin üzeri üye yaptı. İkinci etapta 2 bin üye istemiştik. 2 bin 500 yaptılar daha da devam ediyorlar. Hedeflerimizi tamamladık ancak 3 Kasım’da finalimiz var. AK Parti Türkiye çapında 11 milyona ulaşıyor. Dünyada böyle bir üye yapısı yok. Bu bir rekor. Bu, dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. İzmir2in bize ihtiyacı var. Bunun için çalışmalıyız. Gerek Konak gerek büyükşehirdeki hizmetleri görüyorsunuz. İzmir birçok problemle karşı karşıya. Bunların işi gücü lay lay lom. Geçen gün çıktık 500 günlük icraatlarını değerlendirdik. Onlar da sonra 550 günlük icraatlarını anlattılar. Biz doğru tespit yapmışız. Yine lay lay lom. Bunlar vazgeçmezler. Bunların niyeti çalışmak ya da halka hizmet etmek değil. 2023’te İZmir’de4 birinci parti olacağız. 2024’te İzmir’in makûs talihini değiştireceğiz. ‘Körfez’de yüzeceğim’ diyor ısrarla Nasıl yüzeceksi? Körfez’deki sorunların hiçbirini doğru tespit etmiyorsun. Daha yeni yağmur suları ve kanalizasyon sularının aynı yerden aktığını tespit etmişsin. Günaydın. Israrla diyorsun ki Körfez kendini temizler. ‘Sirkülasyon kanalı yapmayalım’ diyor hala. Neye dayanarak söylüyorsun. Sen bu Körfez’de yüzemesin. Ama bu haliyle istersen yüz. Ayrıca niye 550 günde 90 dakikayla ilgili yaptığın yanlışlığı anlatmadın, bize düzeltme umudu niye vermedi? Ulaşıma büyük zam yaptınız İzmirlileri mağdur ettiniz. Biz bunu unutmadık. Hukuki olarak da takip ediyoruz. Bu yanlışlık düzelecek. Biz çalışmaktan sorumluyuz. İrade milletimizin. İnşallah 2023’te bu irada AK Parti ve Cumhur İttifakı lehine tecelli edecek. Buna inanıyorum” dedi.

“İNŞALLAH KÖRFEZ SORUNUNU ÇÖZERLER”

Son protokol konuşmasını yapan Ekonomi eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Tunç Soyer’in görev süreci boyunca İzmir’in hiçbir sorununa çözüm bulmadığının altını çizerek, “Eğer inanıyorsak bu yol doğrudur. Eğer inanıyorsak Recep Tayyip Erdoğan doğru liderdir. Başımız dik İzmir’in sokaklarında yürümeye devam edeceğiz. 81 ilin her sokağında başı dik dolanacak tek parti vardır o da AK Partidir. Çünkü hizmet destanları yazdık. Biz nu millete hükmetmeye değil hizmet etmeye geldik. İzmir’ Türkiye’ye kazandırmak için onu yönetmeye talip olduk ve çok güzel projeler ortaya koyduk. 550 gün icraatlarını anlattılar. Tek bir dişe dokunur icraatları yok. Olmadı olmayacak da. Boşuna beklemeyin. İnşallah bizi mahcup ederler. İnşallah altyapı, ulaşım, Körfez sorununu çözlereler. Adam derler ki ‘Günaydın’. Sen Ay’da mı yaşıyorsu? Sen yeni mi fark ettin İzmir’in yağmur suyu ve kanalizasyon atıklarının aynı hattan gittiğin? Bizim ilk projemiz buydu bu. Çünkü İzmir’in altyapı problemlerini halletmeden başka şeye başlayamazsınız. İzmir Türkiye’ye lazım. Bizim görevimiz İzmir’i Türkiye’ye kazandırmak. İzmir olmazsa Türkiye’de turizm, tarım, lojistiği her şeyi eksik olur. Aklınıza gelen her alanda bir numara olabilecek olan İzmir’in en büyük talihsizliği İzmir’in problemlerini fark etmeyenlerin onun sorumalarına etrafından dolanmasıdır” dedi ve Hamza Dağ’ın Kültürpark’ın millet bahçesi olması gerektiği sözlerine gönderme yaparak, “İzmir’in sorunlarını çözersek biz çözeriz. Çünkü biz yaptık da geldik. Allah bu güzel ve boş alanı İzmir’e bırakanlardan razı olsun. AK Parti iktidara geldiğinde ilk yapacağı şey buranın duvarlarını yıkıp büyük bir park haline getirmek olacak. Bazı bina fazlalıkları var etrafında. Onlar ayıklanmalı. Ve İzmirliler çocuklarının ellerinden tutarak burada gezebilmeli. Düşmanların oklarının hedefinde kim varsa o doğrudur. Bugün bütün düşmanların oklarında Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye varsa demek ki biz doğru yerdeyiz ve doğru yaşıyoruz. Biz İzmir’in altyapısını ve üst yapısını, ulaşımla ilgili sorunlarını biz çözeceğiz” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.