Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den Soyer’e 500 gün çıkışı: Aşk, çiçek ve böcekle geçti

AK Partili Sürekli’den Soyer’e 500 gün çıkışı: Aşk, çiçek ve böcekle geçti

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli TV35 ekranlarının sevilen programlarından Kent ve Siyaset’e katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 18.09.2020 - 17:09

EGEPOSTASI - Alper Baran Esin’in sorularını yanıtlayan AK Partili Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in 500 gününün geride kaldığına vurgu yaparak “Değerlendirme noktasında vaatlerine ve kronik sorunlara çözümlerine bakıyoruz. 500 gün geçti. Hiçbir şey görmedik. İlk 100 günde de ayın cümleleri kullandı. Aşk çiçek ve böcekle geçti” dedi. Kerem Ali Sürekli İzmir Tabip Odası’nın açıklamalarını, ‘Gönül Seferberliği’ni ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İzmir ziyaretindeki yerel basının görmezden gelinmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan AK Partili Sürekli program boyunca bir kere bile ‘Tunç Soyer’ ismini kullanmadı. Ayrıca Covid-19’e yakalanan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Sürekli ‘Binali Yıldırım ve eşlerine geçmiş olsun diyorum. Çok başarılı bir tedavi süreci geçirdiler. Yakında yeniden aramızda göreceğiz kendilerini’ diye konuştu.

‘ŞEHRİN MENFAATİ İÇİN ORTAK NOKTADA BULUŞUYORUZ’
AK Parti ve Kerem Ali Sürekli’nin siyaset anlayışı ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Sürekli “
Biz siyaseti halka ve hakka hizmet anlayışıyla yapıyoruz. İdeolojilerden taviz vermeden uzlaşma. Sevgi saygı çerçevesinde siyaset yapıyoruz. Geçmişle geleceği buluşturuyoruz. Birbirimizi seveceğiz. Sevginin hakim olduğu bir yapı oluşturacağız. Bir arada çalışacağız. Karşılıklı diyalogla sağlıyoruz. İzmir o tablodan ayrışıyor. İzmir milletvekilleri ve başkanlar olarak farklıyız. İzmir farklı bir şehir. Şehrin menfaati için ortak noktada buluşabiliyoruz. İzmir’in menfaati olunca AK Parti olunca ortak noktada buluşma taraftarıyız. Göreve geldikten sonrası il başkanları olarak bir araya geldik. İzmir buluşmaları yaptık pandemi nedeniyle azaldı. İzmir bizim için çok önemli” diye konuştu.


‘BAŞARININ MİMARI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’
“Pandeminin başladığı günden bu yana, çok ses getiren Sağlık Bakanı bir İzmir ziyareti gerçekleştirdi. Çalışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz, İzmir notlarını aktarır mısınız'” sorusunu yanıtlayan AK Partili Sürekli” Pandemiyle mücadelede bakanımızdan önce, ülkemiz dünyanın en başarılı ülkesi. Haksız ve insafsız açıklamalar oluyor. Her alanda çok başarılıyız ülke olarak. Başarınının mimarı Recep Tayyip Erdoğan. Onun liderliğinde büyük bir başarı var. Arkasından Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığımız geliyor. Toplumla müthiş bir ilişki kurdu. Halkımız bakanımızın süreci yönetmesini olumlu karşılıyor” diye konuştu.

TABİP ODASINA: ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN
“Biz hala birinci dalganın içindeyiz” diyen AK Partili Sürekli “Bu dalganın içinde hareketlenme var. Sadece Türkiye’de m? Hayır tüm dünyada var. Amerika örneği var. Başarılı olamadı. Mesafe kat edemedi. Mücadeleyi bıraktı. Hiçbir alanda başarılı olamadılar. Parası olana tedavi yapıldı. 200 binden fazla insan oldu. Avrupa’ya gelelim. En başarılı ülke Almanya. Biz Almanya’nın da önündeyiz. Rakamları görüyorsunuz. Vefat sayısı 9 bin üzerinde. Bizim ise 7 binin üzerinde. Allah bize bir can kaybı daha yaşatmasın. Toplumda bir alışma ve umursamazlık var. Her platformda şunu ifade ediyorum. Gereken her şey yapıldı. Bütün tedbirler alındı. Ülkemiz her türlü fedakarlığı yaptı. Sıra bizlerdeydi. Bizler başarılı olamadık. Temizlik, maske ve mesafe. Çok fazla ihmal edildi. Toplumun içindeyiz. Kongre yapıyoruz. Her türlü tedbiri alıyoruz. Alana inince sosyal mesafe yok, maske yok. En çok biz etkileniyoruz siyasetçiler olarak. Onlara yakın olamamak bize zor geliyor. Ama kurallara uyulmuyor. Vaka sayısı tırmandı. Bunu tartışmasını yapmak da doğru değil. Tabip odasının açıklamaları çok sert ifadeler. Bu başarıdan sonra, bu fedakarlıktan sonra Türkiye çok başarısız’ oldu diyorlar. El insaf diyoruz. Siz bilim insanlarısınız. Elinizi vicdanınıza koyun. Evet şu an rakamlar artıyor. Sağlık çalışanlarının sabrı sona geldi biliyoruz. Kendileri rakamlar açıklıyorlar. Onları konuşalım tartışalım. İzmir’de eksik var diyorlar. Ben öyle bir şey görmedim. İl müdürümüz orada ziyaret ederler konuşurlar. Siyasete malzeme yapılmaması lazım. Esefle karşılıyorum”



‘SADECE YAŞAR KIRKPINAR KENDİSİNE EŞLİK ETTİ’
Bakan Koca’nın İzmir ziyareti programına yerel medyanın kabul edilmemesini yorumlayan AK Partili Sürekli “ Yerel medyanın üzülmesine ben de üzüldüm ama, vahim bir tablo var. Şehrimizde de vahim bir tablo var. Sayın bakanımızın ruh halini de sabah gözlemledim. Yorgun ama kararlı. Kurallara son derece uyuyor. Protokol müdürü bizi aradı. Sosyal mesafe kuralları için uyarıda bulundular. Karşılamayı kısıtlı tuttuk. Bakanımız sosyal mesafeye fazlasıyla uydu. Hızlı bir şekilde valiliğe gitti. Sadece Yaşar Kırkpınar vekilimiz kendisine eşlik etti. Tamamen pandemi nedeniyle uygulanan bir durumdur. Bakanımızın izlediği yol belli. Saatlerde basın mensuplarının sorularını dinledi. En yoğun dönemlerde ayrım gözetmeksizin gazetecileri kabul etmiştir. Bu konuda yanlış anlaşılma var. Bakanlığın özel kalemi bir açıklama yaparlar diye düşünüyorum” diye konuştu.

İZMİR’DEKİ YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNDEKİ YOĞUNLUK AÇIKLAMASI
Bakan Koca’nın İzmir’deki yoğun bakım üniteleriyle ilgili ‘yüzde 72’lik doluluk oranı’ açıklamasını değerlendiren AK Partili Sürekli “Yoğun bakım denilince sadece koronavirüs hastaları akla gelmesin. Sadece virüslü hastalardan ibaret değil yoğun bakımdaki yoğunluk. Yüzde72.2 tüm hastaları da kapsayan bir oran. Mart ve Nisan aylarında bütün yoğun bakımlar pandemiye ayrılmıştı. O zaman yüzde 64’ler civarındaydı. Sebebi diğer hastalar da izin verilmesi. Bakanımız İzmir’deki oranların düşüşünün müjdesini verdi. Ama rehavete kapılmamız lazım. Biz hiç tedbiri elden bırakmayacağız. Durum kontrol altında ama vaka sayısı artmış durumda.

‘HEDEFİMİZ 31 ARALIK’A KADAR 86 BİN YENİ ÜYE AMA 100 BİNDE OLUR DEDİK’
Göreve geldiği günden bu güne ‘Gönül Seferberliği’ projesi hakkında konuşan AK Partili Sürekli “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlamış bir modeldir. Pandeminin son döneminde alana inerek hafif hafif başlatmıştık. Pandemide alanda olamamıştık. Ama Mayıs 15’te alana indik. 1 Hazirandan itibaren top yekün alandayız. Neler yapıyoru? İlçelerimizi ziyaret ediyoruz. STK’larla buluşuyoruz. Sıkıntı yaşayan sektörleri ziyaret ediyoruz. Berberler, lokantacılar, kahvecileri ve Kızalay şubelerine ziyaret ediyoruz. Esnaf odalarımıza ve hemşeri derneklerini de ziyaret ediyoruz. Sosyal mesafeyi koruyorak, ev ziyaretleri yapıyoruz, muhtarlarla buluşuyoruz. Üye kayıtları yapıyoruz. Çok şükür 2,5 ayda 5 Eylül’De 35 bin üye kaydını 9 Eylül’den önce bitirdik. Temmuz’da üçüncü Ağustosta dördüncü olduk. İzmir rakamsal olarak İstanbul’un ardından ikinci. Aralık 31’e kadar 86 bin yeni üye kazandırmak. İstanbul’u örnek alarak 86 bin 100 bin de olur dedik. Başta ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarım ve tüm teşkilatımızı tebrik ediyorum. Biz yeni gelen üyelerimize hoş geldin ziyareti yapıyoruz. Üyelik formlarını gözlerinin önünde ziyaret ediyoruz. Eski üyelerimize de vefa ziyaretleri yapıyoruz.


SOYER’E 500 GÜN ÇIKIŞI: AŞKLA, ÇİÇEKLE VE BÖCEKLE GEÇTİ
“İzmir’de muhalefet konumunda. İzmir’de siyaset yapmak zor mu'” sorusunu yanıtlayan Sürekli” Hiç de zor değil. Uzun dönemdir muhalefettiyiz. Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Kendisinin yanlış bulduğumuz uygulamaları ya da memnun olduğumuz durumlar oldu. Sonra bir değişim oldu. Sayın başkan göreve geldi. Artık bizim çok söyleyecek sözümüz oldu. Olmayan icraatleriyle. Yanlış açıklamalar. Hassasiyetlerimize yönelik eylem ve söylemler yaptı. Biz de gereğini yapıyoruz. Değerlendirme noktasında vaatlerine ve kronik sorunlara çözümlerine bakıyoruz. 500 gün geçti. Hiçbir şey görmedik. İlk 100 günde de ayın cümleleri kullandı. Aşk Çiçek ve böcekle geçti. Ne var ulusal söylemler var. İzmir’e aykırı. Bir gün sayın başkan uyanıyor. Meclisteki tutumunu görüyorsunuz. Bir de demokratım diyor. Ben İzmirliler günü ilan ettim diyor 3 Mayıs’ı. Kime sordun. Kimle konuştun. Kalktın kendi başına ilan ettin. Toplumda karşılık bulamadı raftan kalktı gitti. Kıbrıs konusu var. Milli hassasiyetlerimize aykırı açıklamalar yapıyor. Sonra evirmeye çevirmeye çalışıyor. İzmir parası gündeme geldi. Ben böyle demek istemedim dedi. Hep böyle şeyler oluyor. 23 Nisan’da arzu etmediğimiz bir müzik çalarak ‘Burası neresi’ diyor. İzmir’in gündeminde neler var. Koku, su, altyapı ve ulaşım problemi var. Ulaşım arapsaçına dönmüş durumda. Vaatlerine bakıyoruz. İlk yılda yapacağım dedikleri var. Alsancak’ta ne yapıldı. Karşıyaka’da ne yapıldı. Basmane Meydanı’nda ne yapıldı. Battı-Çıktılar nered? Eeee kok? Üzülerek bir açıklamasını okudum. Gerekli talimatları 500 gün sonra vermiş. Bu problem yeni değil ki. Sebepleri belli. Bunları çözün hem de hızlıca. Su meselesi. Bu sene 50 yıl önceki tabloları gördük. İzmir’in suyu bitiyordu. Gördes Barajıyla getirdik. Ama İZSU veremiyor ki. Kiraz Belediye Başkanımız feryad ediyor. Feryadı Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli duydu. Sayın başkan AK Partili Belediyelere üvey evlat ya da negatif ayrımcılık yapıyor. Su konusunda AK Partili Belediyelere değil sadece. Dikili inim inim inledi bu yaz. Şehir merkezinde bile tankerle su dağıtma görüntülerini gördük. Foça’da da büyük bir isyan yaşandı. Çok yüksek oy aldılar ama kendi seçmenlerine kulak versinler. Zaten ayrım yapılmaz. Biz iktidar partisi olarak genel iktidarın hizmetlerini sunuyoruz” diye konuştu.


‘TALEP GELİRSE ANINDA GEREĞİNİ YAPIYORUZ’
“Biz neler yaptık” diye söz alan Sürekli “Teşkilatımız olarak sayın başkanın talep ettiği noktalar destek olduk. Buca Metrosu bir. İki Özkanlar Pazaryeri. Kanayan yara olmuştu. Esnafımız mağdur olmuştu. Nasıl çözüldü' Bizlerin girişimleriyle Karayolları vasıtasıyla, viyadüklerin altının tahsisi yapıldı. Bornova Belediyesi’ni de yapıcı tutumundan dolayı kutluyorum. Üç; Konak Tüneli var ya. Karşı çıktılar y? Şu an İzmir trafiğinin yükünü alıyor. Büyükşehir talep etti bize tahsis edildi. Gereği yapıldı. Dördüncüsü de Çiğli Tramvayı. Yatırım programına alınmasını talep ettiler. Onunda gereğini yaptık. Kentsel Dönüşüm içen vekilimiz Necip Nasır ‘İzmir modeli’ görüşmelerini yapıyoruz. İlçelerden de talep gelirse anından gereğini yapıyoruz. Bu bizim asli görevimiz” diye konuştu.

‘SOYER’E ÖNERGE GÖNDERMESİ’
Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan ve örtülü zam olarak yorumlanan 90 dakika uygulamasının 120 dakikaya çıkarılarak aktarmalardan ücret alınmasını değerlendiren AK Partili Sürekli “
Örtülü bir zam olduğunu ortaya koyunca suçu hükümete atıyorlar. Kocaoğlu döneminin en başarılı uygulamasıydı. Sonra kendisi de zam olduğunu kabul etti. 120 dakikaya çıkarılması zammın kılıfı. Artık kendileri de kabul ettiklerine göre bunu konuşmayalım. Zaten yüzde 42 zam yaptılar ulaşıma. Biz bir önerge verdik. 120 dakikayla ilgili. İlk aktarmada ücret alınmaması için. Toplumdan gelen taleplere göre yaptık biz bu önergeyiz. Samimiyse bu önergeyi kabul ederler. İzmirliye müjdeli haber verelim” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI: KONUYU SİYASET DIŞINA İTELİM
Son olarak şunları söyleyen Sürekli “Sayın başkan şunları yapamadı; ulaşım, altyapı, kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümü yerel irade yapamadı. Bir mesafe kaydedilemedi. Sen yaptın ben yaptım yok. Yüzde 65 yapı stoğu riskli. İstanbul’dan iki fay İzmir’den 12 fay geçiyor. Hep birlikte ‘İzmir modelini’ oluşturalım. Konuyu siyaset dışına itelim. Yüzde 100 memnuniyet sağlayalım. Hep birlikte bu modeli oluşturalım. Çok sıkıntılı yerlerde yaşıyorlar. Yaşam hakkı yönünden de bakmak zorundayız. Sosyal ve ideal yaşam hakları var vatandaşlarımız. Sağlam evlerde yaşasınlar. Siyaset yapacağımız alanlar olur ama dönüşüm bunun dışında olmalıyız. Ben hemşerilerime şunu söylemek istiyorum. İzmir için siyaset üstü çalışmamız gerekiyor. Vakalar artıyor. Artık görev bizde. Sağlık çalışanlarını aklımızdan çıkarmayalım. Çok yoruldular. Sabırları tükendi. Ailelerinden ayrılar aylardır. Onlara yardımcı olalım. Geleceğimiz için tedbirli olalım” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.