Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den CHP’ye ‘hukuka saygı’ çağrısı

AK Partili Sürekli’den CHP’ye ‘hukuka saygı’ çağrısı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, geçtiğimiz haftalarda patlak veren “Agamemnon” tartışmaları ve Menemen Başkan Vekili kura çekimi hakkında TV35 ekranlarında konuştu. Agamemnon tartışmalarının birçok yaşanmışlığın sonucu olduğunu belirten Başkan Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlilerin hassasiyetlerine aykırı hareket ettiğini savundu. Menemen’de nihayete eren başkan vekili kura çekimine de değinen Başkan Sürekli, hukuki sürecin devam ettiğini hatırlattı. CHP’nin, aleyhine verilen kararlarda “Türkiye’de adalete yok" dediğini belirten Başkan Sürekli CHP’yi hukuka saygı duymaya davet etti.

  • Ege Postası
  • 21.01.2021 - 19:51

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, TV35 Ana Haber programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta patlak veren 'Agamemnon' tartışmaları ve Valilik kararıyla sona eren Menemen Belediye Başkan Vekili kura krizi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BUNLAR İZMİRLİLERİN HASSASİYETLERİNE AYKIRI EYLEMLER”

Agamemnon tartışmaları konusunda sorulan soruyu yanıtlayan Başkan Sürekli, konunun sadece yüzen iskele olmadığını ve birçok yaşanmışlığın birikimi olduğunu ifade etti ve “Orada sadece benim attığı tweetten bahsedemeyiz. Ben o konudaki tavrımı net olarak ortaya koydum ben yaptığım paylaşımla. Ama orada öncesinde de bir haber olgusu ortaya çıkmıştı ve sosyal medyada gündem olmuştu. Bunu Cumhur İttifakı ortaklarımız gündeme getirmişti. Tolumda bir tepki oluştu ve biz de bunu dile getirdik. Bunun arkası da var. Sadece yüzer iskele konusu değil bu. ‘Ne ekerseniz onu biçersiniz’ dedik. Tekrar tekrar aynı şeyleri konuşuyoruz maalesef. Bu ülke Doğu Akdeniz sorunlarıyla boğuşurken, Kıbrıs bizim için vazgeçilmezken ve yabancı ülkelerin bize karşı tutumu ortadayken bir şekilde ‘İzmir Bayrağı’ ve ‘İzmir Parasını’ gündeme getirmek, yine İzmirlilerin hassasiyetlerini gözetmeden bir Pazar yerine Pagos ismini vermek, yine bir arabalı vapura toplumdan gelen tepkiler neticesinde Fethi Sekin adını koymak… O konuda bir anket yapıldı. Fethi Sekin mi olsun diye. Ama öncesinde Pagos’u da ankete koyuyorsunuz. Bunlar İzmirlilerin hassasiyetlerine aykırı eylemler. Biz bunları her zaman dile getirdik ve dile getirmeye de devam edeceğiz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI SİYASİ POLEMİK ÜRETEMEZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclisinde Agamemnon konusu açıldığında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkan Sürekli’nin konuya ilişkin paylaşımını okuyarak kendini savunmuştu. AK Parti grubu ise Sürekli mecliste değilken kendisinin adının geçirilmesine tepki göstermiş ve meclis salonunu terk etmişti. Orada gösterilen tepkinin yapılan yanlışlığa gösterilen tepki olduğunun altını çizen Başkan Sürekli, daha önce AK Parti grubunun meclisten kovulmakla tehdit edildiğini de hatırlattı ve şunları söyledi; “Savunulacak bir şey yok. Orada yapılan bir yanlış var. Bunun için salonu terk ettiler. TBMM’de başkanlık makamı var. Başkan meclisi yönetir. Parti sözcüleri ve kürsüde konuşanlar her şeyi söyleyebilir ama oturumu yöneten başkan her şeyi söylemez. Aynısı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de geçerli. Ancak bir kentin Büyükşehir Başkanı bu konulara giremez bu konularda siyasi polemik üretemez. Külliyen yanlış bir şey. İzmirlilerin kürsüsüdür orası. Orada siyasi polemik yapamazsınız. Çok yanlıştı. Bunun üzerine de grubumuz salonu terk etti. Daha önce de oldu bu. Bizim grubumuzun sesi de kesildi, salondan atılmakla da tehdit edildiler. Bunları da yaşadık. Meclislerde tartışmalı geçen oturumlar olur. Ben grup başkanvekiliyken hararetli tartışmalarda  dönemin belediye başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, oturumu kapatıp kendi çıkıyordu. Kimseyi atmıyordu, kimsenin sözünü kesmiyordu. Nezaketen kendisi çıkıyordu. Mecliste de oturum kapatılır böyle durumda. Sen AK Parti grubunu atmakla tehdit edersen yanlış yaparsın. Biz de Sözde demokratlık deriz Buna. .. Biz yüzer iskeleye Çakabey’in karşısına koyduğunuzda toplumda da böyle bir reaksiyon olur biz d bunu dile getiririz. Bunda da sonuna kadar haklıydık. Ne ekerseniz onu biçersiniz”

“KARŞI TARAFTAN DA AYNI SAYGIYI BEKLİYORUM”

Menemen’de aralık ayından bu yana devam eden Belediye Başkan Vekili düğümü geçtiğimiz hafta Valilik kararıyla gerçekleştirilen kura ile nihayete ermişti. Kuradan adı çıkan kişi ise Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan olmuştu. Bu şekilde 21 yıldır CHP’nin yönetiminde olan Menemen AK Parti’ye geçmiş oldu. Konuya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Sürekli, kura sonucuna ve mahkeme kararına saygı duyulması çağrısı yaptı ve “Bizim ve Menemen’in kaybedecek 1 dakikamız yok. Menemen’de acil yapılması gereken çok şey var. Bunun için arkadaşlarımız kollarını sıvamışlar ve sabahlara kadar çalışıyorlar. Evet bu konuda açılmış davalar var. Bu hukuki bir şey. Onlar kendi mecrasında yürür. Ama biz hizmet etmek için gerekeni yaparız  ve arkadaşlarımız da geldikleri günden beri bunu yapıyorlar. Çok kısa süre içerisinde Menemen’in çehresi değişecek ve çok güzel işler başarılacak. Temennim, tüm meclis üyeleriyle birlikte hukuki süreci bir kenara bırakılır. Tüm meclis üyelerini Menemen için birlikte çalışmaya ve Menemen’i güzelleştirmeye davet ediyorum. Mahkemenin kararı devam ediyor. Süreçler bitmedi. Mahkemelerden kendi lehinize bir karar çıktığı zaman mahkemeler iyi, aleyhinize haber çıktığı zaman ‘Türkiye’de hukuk’ yok demek hukuka yapılan en büyük yanlıştır. Biz hukuki süreçle ilgili hiçbir yorumda bulunmadık. Ben karşı taraftan da aynı saygıyı bekliyorum. Adaleti incitecek beyanlardan kaçınmak lazım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.