Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den CHP’li Yücel’e AFAD tepkisi: Bir kaşık suda fırtına koparıyorlar

AK Partili Sürekli’den CHP’li Yücel’e AFAD tepkisi: Bir kaşık suda fırtına koparıyorlar

AFAD’ın İzmir depremine ilişkin açıklama yasağı tartışmaları büyüyor. Yasağı sonrasında yaşananları skandal olarak değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e ilk yanıt AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi. Sürekli, yapılan açıklamalarla konunun özüne uzaklaştırıldığını belirtti ve “Söz konusu, bir kaşık suda fırtına koparmak, kamu çıkarı için alınan tedbirlere karşı çıkmak, realiteden uzak siyaset yapmaksa, orada ana muhalefet var” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.11.2020 - 16:43

EGEPOSTASI- Dün, İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından belediyelere gönderilen, belediye başkanları, muhtarlar ve kamu görevlilerininin İzmir’de meydana gelen depreme ilişkin açıklama yapmasını yasaklayan yazı gündeme oturmuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, karara sert tepki göstermişti. Yücel, yaptığı açıklamayla genelgenin içi boş bir genelge olduğunu belirtirken kendileri için yok hükmünde olduğunu belirtmiş ve “İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için  sizden icazet alacak değiliz” demişti.

Yücel, genelgenin tarihine ilişkin yaptığı açıklamayla ise “’Konuşmayın’ dediğiniz belediye başkanlarımızın,kaos yaratan ne gibi bir açıklaması vardır ki,bu yazıyı belediyelerimize gönderdiniz. Neresinden bakarsanız skandaldır, tahammülsüzlüktür,antidemokratiktir.Hafifletme,geçiştirme çabalarınız da ayıbınızı örtmez,tam aksine büyütür” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Yücel’e ilk cevap ise AK Partili mevkidaşı AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali  Sürekli’den geldi.

Sürekli, yaptığı açıklamayla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin deprem sonrasında çelişkili ve bilgi kirliliği yaratan açıklamalarda bulunduklarını söyledi. Meselenin özünden uzaklaştırıldığını belirten Sürekli, “Söz konusu, bir kaşık suda fırtına koparmak, kamu çıkarı için alınan tedbirlere karşı çıkmak, realiteden uzak siyaset yapmaksa, orada ana muhalefet var” dedi.

Sürekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Devlet kurumlarımız; büyük hassasiyetle ve canla başla depremin yaralarını sarmaya çalışırken; kamuoyunu yanlış yönlendiren açıklamalar, sürece gölge düşürmekten öteye geçmeyecektir. Yapılması gereken, uyarı ve tedbirlere hep birlikte riayet etmektir.

Kaldı ki; CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler İzmir depreminin ardından çelişki ve bilgi kirliliği gözetmeden özgürce açıklamalarda bulunmuşlardır. Meseleyi, özünden uzaklaştırıp, kendilerine mâl etmeleri, “Engelleniyoruz” diyerek saptırmaları işgüzarlıktır.

Söz konusu, bir kaşık suda fırtına koparmak, kamu çıkarı için alınan tedbirlere karşı çıkmak, realiteden uzak siyaset yapmaksa, orada ana muhalefet var! Her krizde aynı değerler kalkanına sarılarak, kamu yararını görmezden gelip siyasi çıkarlarının peşine düşen yine kendileri!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.