Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir Belediyesi'ne su zammı eleştirisi: Derman mı, köstek mi…'

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir Belediyesi'ne su zammı eleştirisi: Derman mı, köstek mi…'

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, suya zam kararı almasına büyük tepki geldi. Başkan Sürekli; suya 1 Eylül’den itibaren, yüzde 11,76 zam yapılmasına ilişkin kararı eleştirirken, su meselesinin İzmir için azaba dönüştürüldüğünü söyledi. Sürekli açıklamasında; “İzmir Aşkıyla suya 2’nci zam; tam bir çelişki! Susuz bırakmak, suyu pahalıya satmak, insanın sevdiğine en son yapacağı eziyet. İzmir; su kesintilerine çözüm beklerken, ‘Vur abalıya’ yaklaşımını hak etmiyor. Su sınavı ile eziyet bu. Dermanlar mı köstekler mi anlayamadık! ” diye konuştu. Öte yandan MHP İl Başkanı Veysel Şahin de tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2020 - 15:27

Foça ve ardından Dikili’de arka arkaya yaşanan su kesintileri ile birlikte vatandaşın çektiği eziyeti hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İzmir’i arozöz kuyruklarına mahkum edip 50 yıl öncesine götürenlerin, yine İzmir’e 2’nci su zammını hak görmelerini anlamak mümkün değil. Göreve geleli henüz 16 ay olmuş; 3’üncü aylarında açıklayamadıkları bir su kesintisi, İzmir’in üçte birini felç etmiş; son iki ayda Foça ve Dikili’de yine açıklayamadıkları bir kesintiyle, binlerce İzmirli su sınavına ve kuyruk izdihamına tabi tutulmuş! Bu zaman içinde de yüzde 30’a varan bir su zammı yapılmış! Halk belediyeciliği, derman belediyeciliği dediler; İzmir aşkı dediler ama biz dermanlar mı köstekler mi anlayamadık! İzmir’e su sınavı ile eziyeti reva görüyorlar.”

İzmir hiç hak etmediği bir yaklaşımı karşısında buldu…

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşın ihtiyacından çok uzağa düştüğünü; kendi çıkarlarıyla ördüğü sanal bir dünyada yalpaladığını söyleyen Başkan Sürekli; en temel ihtiyaçlarda sınıfta kalan bir yerel yönetimle karşı karşıya olunduğunu ifade etti. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, verilen vaatler ile hayata geçirilen eylemlerin uyuşmadığını dile getirerek, “İzmir hiç hak etmediği bir yaklaşımı karşısında buldu. İzmir’in tercihiydi ve biz saygı duyuyoruz. Ancak; su gibi, ulaşım gibi temel sorumluluklarını dahi yerine getiremeyen bir belediyeden; daha ne bekleyebilirsiniz ki'! İzmir’e, İzmir’in gerçeklerine ve sorunlarına çok uzaklar. Sanıyorlar ki; İzmir’i susuz bıraksak da ses çıkmaz! Oysa, damla damla verilen su, susuzluğu büsbütün artırır. ‘İzmir Aşkıyla’ suya 2’inci zam; tam bir çelişki!  Susuz bırakmak, ona suyu pahalıya satmak insanın sevdiğine en son yapacağı eziyet. İzmir; su kesintilerine çözüm beklerken, ‘Vur abalıya’ yaklaşımını hak etmiyor.” dedi.

MHP'Lİ ŞAHİN: DÜŞÜNCESİZCE YAPILAN BU ZAMMI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise zam kararıyla vatandaşların hayatının daha da zorlaşacağını söyledi. 

İzmirli olarak bu zammı son derece yersiz ve gereksiz bulduğunu aktaran Şahin, "Bilhassa köyden mahalleye dönüştürülen tarım ve hayvancılık alanlarında hayatını sürdüren halkımızın durumu düşünülmeden yapılan bu zammı kabul etmek mümkün değildir. Düşüncesizce yapılan bu zammı hele hele salgın dönemindeki zorluklar dikkate alındığında kabul etmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

SUYA ZAM KARARINA BİR TEPKİ DE AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ KIRKPINAR'DAN 

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Cumhur İttifakında yer alan meclis üyelerinin itirazlarına rağmen yapılan zamla suyun metreküp fiyatının 5,57 liraya yükseldiğini belirtti.

İzmir'in en pahalı suyu kullanan şehirlerden biri olduğunu bildiren Kırkpınar, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz ay CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı zam ile İzmir, en pahalı suyu kullanan şehir olmaktan kurtulmuştu. Dün gelen yeni zam ile birlikte İzmir, yeniden İstanbul’un elinden bu ünvanı geri almış oldu. Bizler tüm belediyelerimizin hizmet çıtasını yükseltmesini bekliyorken CHP’li belediyelerin zam yarışında olduklarını ve zam çıtasını yükseltme çabasında olduklarını gözlemliyoruz. Yatırım yapmak için suya zam yapıldığı yönündeki bir savunmanın geçerliliğinin olması için, şehir yaşantısını kolaylaştıran ve vatandaşı memnun eden yatırımlarla muhatap olmamız gerekmektedir, bir tarafını yağmurdan sel götürürken diğer tarafında insanların susuz kaldığı bir İzmir tablosuyla değil."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.