Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den Başkan Soyer’e siyasi rant göndermesi!

AK Partili Sürekli’den Başkan Soyer’e siyasi rant göndermesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ‘Tunç Soyer Gönüllü Ekibi’nin özel yaptırılmış yeleklerle Büyükşehir yardımlarını dağıtmasını bu kez de canlı yayında eleştirdi. Sürekli İzmir’deki yoğun bakım yatak sayısını da 1241 olarak açıkladı.

  • Ege Postası
  • 13.04.2020 - 17:42

EGEPOSTASI - TV35 ekranlarındaki Senem Gökdağ’ın sunduğ Haber Saati Programına katılan AK Partili Sürekli “Yardımlarımızı yapalım ‘Alan el, vere eli görmesin’ yani böyle bir üslup ve yöntem çok yanlış. . Gönderilen yardımdaki Cumhurbaşkanığı Forsu, Cumhurbaşkanını değil Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyor. Bunlara eleştiriler gelirken, siz sayın başkanın ismi olan yeleklere gönüllü ekibi adı altında yardım kolilerini dağıtırsanız ortaya fırsatçılık çıkar, ortaya siyasi rantçılık çıkar. İşte onu dile getirdik. Esefle karşılıyoruz” diye konuştu.

Sürekli ayrıca İzmir’deki hali hazırdaki yoğun bakım yatak sayısını da açıkladı. Tunç Soyer’in sahra hastanesi teklifinin de değerlendirilebileceğini söyleyen Sürekli “. Sağlık çalışanlarımız hastanelerimizde çok güzel hizmet veriyorlar. Çok başarılı hizmet veriyorlar. Onlara sizlerin vesilesiyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Onları ayakta alkışlıyorum. Yoğun bakımlarımız da bir azalma eğilimi var. Aynen İzmir’de de böyle. İzmir’de bizim üniversite ve özel hastanelerle birlikte yoğun bakım yatak sayımız 1241. Anormal bir durumda ameliyathanelerin yoğun bakıma dönüştürülmesiyle bu sayı 1600-1700’e çıkıyor. Size geçen haftaki yoğun bakım vakalarının 80-90 arasında değiştiğini söyleyebilirim” diye konuştu.



SOYER’E SİYASİ FIRSATÇILIK VE RANT GÖNDERMESİ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ‘Tunç Soyer Gönüllü Ekibi’nin özel yaptırılmış yeleklerle Büyükşehir yardımlarını dağıtmasını bu kez de TV35 ekranlarında eleştiren Kerem Ali Sürekli: Söylemle eylemin birbirini teyit etmesi lazım, çelişmemesi lazım. Bugün kadar bizim yaptığımız yardımlara çok çeşitli eleştiriler geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın gönderdiği yardımlarda Cumhurbaşkanlığı forsunun kullanılmasıyla ilgili haksız eleştiriler geldi. Gönderilen yardımdaki Cumhurbaşkanığı Forsu, Cumhurbaşkanını değil Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyor. Bunlara eleştiriler gelirken, siz sayın başkanın ismi olan yeleklere gönüllü ekibi adı altında yardım kolilerini dağıtırsanız ortaya fırsatçılık çıkar, ortaya siyasi rantçılık çıkar. İşte onu dile getirdik. Esefle karşılıyoruz. Hakikaten sürece uygun değil. Şunu görüyorum İzmir’de sağduyu çağrıların rağmen buradan siyaset üretilme gayreti var. Bakıyorsunuz bir gün demeç veriyorlar ‘İzmir’de salgınla mücadelenin önderi Tunç Soyer’. Ne gereği var İzmir’de kanunla herkesin belirlenmiş görevleri var. Tabii ki herkes görevini yapıyordur, yapmaya çalışıyordur. Bunlar bir şey dediğimiz yok. Bu salgınla mücadelede devlet, hükümet ve sağlık bakanlığını temsilcileri var başta vali var. Tabii ki bu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş bir kimlik olarak sürece katkıları var. Ama bunu da bir önderlik, bir yarışma şekline çekmek doğru değildir. Bunu daha öncede açıklamıştık, dün bu görüntüler ortaya çıkınca nereye varacak dedik. Yardımlarımızı yapalım ‘Alan el, vere eli görmesin’ yani böyle bir üslup ve yöntem çok yanlış. Vekillerimiz de bunu dile getirdi. Bugün tekrar kendisini sağ duyuya davet ediyorum. Bakın devletimizin yaptığı yardımları açıklıyoruz, Sayın Deniz Yücel de ara sıra büyükşehir belediyesinin  ve ilçe belediyesinin yaptığı yardımları açıklıyor. Yaptığımız kurumsal yardımları açıklayalım. Bunun dışında sayı vermek yanlış. Bizlerin de var şahsi yardımları, diğer siyasi partilerinde böyle yardımları vardır. Ama bu yardımlar kamuoyunda siyasi araca dönüştürülmemelidir dün olduğu gibi. Buna karşı çıkıp, yalandır, iftiradır demek çok boş cümleler. Neresi yalan işte orada gönüllülere orada, yelekler orada, Büyükşehir’in aracı orada, koliler orada her şey ortada.

‘SOMUT VERİLERE DAYANARAK SÖYLÜYORUM Kİ ÖYLE BİR İHTİYACIMIZ OLMAYACAK’
Tunç Soyer’in spor salonlarının sahra hastanesi olarak düzenlenmesi teklifini değerlendiren Kerem Ali Sürekli “İzmir olarak korona ile mücadelede çok başarılıyız. Şu anda salgının merkezi İstanbul. Genelde açıklanan rakamlarda İzmir ikinciydi, şu an üçe ya da dörde düşmüş olabilir. Bu önemli değil, önemli olan Türkiye ortalamasıyla karşılaştırmak. Ama şu anda İzmir’de bir sıkıntı olmadığını elimdeki verilere dayanarak söyleyebilirim. Sağlık çalışanlarımız hastanelerimizde çok güzel hizmet veriyorlar. Çok başarılı hizmet veriyorlar. Onlara sizlerin vesilesiyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Onları ayakta alkışlıyorum. Yoğun bakımlarımız da bir azalma eğilimi var. Aynen İzmir’de de böyle. İzmir’de bizim üniversite ve özel hastanelerle birlikte yoğun bakım yatak sayımız 1241. Anormal bir durumda ameliyathanelerin yoğun bakıma dönüştürülmesiyle bu sayı 1600-1700’e çıkıyor. Size geçen haftaki yoğun bakım vakalarının 80-90 arasında değiştiğini söyleyebilirim. Demek ki kapasitemizin çok çok altındayız diyebiliriz. İnşallah sayı artmaz, alınan tedbirler ve İzmir’deki başarılı mücadele ile bu işi daha önce bitireceğiz diye düşünüyorum. İnşallah ihtiyacımız olmayacak. Sağlık bakanlığımızın b,c.d ve e planları var. Kendisine bu hassasiyeti gösterdiği için teşekkür ediyorum. Şartlar uyarsa bakanlığımız o yerlerden de istifade eder. Somut verilere dayanarak söylüyorum ki bizim öyle bir ihtiyacımız olmayacak. Ama her zaman için hazır olmak lazım. Bütün planlar hazır, bu planlar içerisinde sayın başkanın teklifi de değerlendirilir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.