Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'de Gördes değerlendirmesi: Halka ulaştırmak İZSU'nun işi

AK Partili Sürekli'de Gördes değerlendirmesi: Halka ulaştırmak İZSU'nun işi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir’in 2040 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Gördes-İzmir projesinin tamamlanarak DSİ’den Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından bir değerlendirme yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.07.2020 - 14:32

İzmir’in kanayan yarası olan su sorununun çözülmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük desteği olduğuna dikkat çeken Başkan Sürekli; “Su, yıllardır İzmir’in kanayan yarasıydı. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın dediği gibi İzmir’i, CHP’li yerel yöneticilerin işidir demeden suyla buluşturduk. Biz üzerimize düşmeyeni de İzmir’in menfaati için yaptık. Taşın altına elimizi koyduk. Suyu ayaklarına kadar getirdik ancak; Foça ve Dikili’de yaşanan su çilesi ve arazöz kuyrukları gösteriyor ki; CHP’li belediyeler halen derslerine çalışmıyor.” diye konuştu.

‘BİZİM İŞİMİZ DEĞİL’ DEMEDİK!
İzmir’in yıllardır kriz ve polemik konusu olan su sorunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Gördes Barajı Projesi gibi dev bir adımla çözüldüğünü hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; sözlerini şöyle sürdürdü; “ İzmir’e yılda 59 Milyon metreküp su verecek olan ve 2040 yılına kadarki ihtiyacını karşılaması planlanan Gördes-İzmir İsale hatlarının 2. ve 3. kısımları da tamamlandı. 24 Haziran 2019 tarihinden itibaren İZSU'ya ait Kavaklıdere Arıtma Tesislerine memba kalitesinde su verilmeye başlanmıştı. Test çalışmalarının bitirmeleri bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde DSİ ile İZSU arasında devir protokolü de gerçekleşti. Top artık kendilerinde. Biz, bizim işimiz değil, demeden İzmir’in su sorununu kaynağını yaratarak, projesini hayata geçirerek çözdük. Kent içinde dağıtımını yapmak, halka ulaştırmak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun işi.”

FOÇA’DAN SONRA DİKİLİ!
Geçtiğimiz günlerde Foça’da ve ardından Dikili’de vatandaşları mağdur eden su krizini hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli;  bir belediyenin en öncelikli temel hizmetinin halkın su ihtiyacını karşılamak olduğunu belirtti.  Bu yüzyılda ve her türlü devlet desteği sunulmuşken, suyu halka ulaştıramıyor olmalarını iş bilmezlik olarak niteleyen Sürekli; “Su, yıllardır İzmir’in kanayan yarasıydı. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın dediği gibi İzmir’i, CHP’li yerel yöneticilerin işidir demeden suyla buluşturduk. Biz üzerimize düşmeyeni de İzmir’in menfaati için yaptık. Taşın altına elimizi koyduk. Suyu ayaklarına kadar getirdik ancak; Foça ve Dikili’de yaşanan su çilesi ve arazöz kuyrukları gösteriyor ki; CHP’li belediyeler halen derslerine çalışmıyor. Yapmaları gereken temel sorumlulukları olan su dağıtımını aksaksız gerçekleştirmek. Foça’nın ardından Dikili’de de karşımıza çıkan tablo gösteriyor ki; bunu başaramıyorlar. Yarım asır öncesinin fotoğrafı ile karşı karşıyayız. İnsanların ellerinde kovalar, arazöz kuyruklarına girmişler, taşıma suyla evlerinde, işyerlerinde ihtiyaçlarını gideriyorlar. İZSU’nun tasarrufunda olan planlama ve çalışmaların yetersizliği, vatandaşa çile olarak yansıyor.  Bu İzmir’e hiç yakışmıyor. İzmirli hemşerilerimiz bunu hak etmiyor!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.