Dolar 32,5259
%0.12
Euro 34,9324
%-0.11
Altın 2.439,530
%0.14
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli Büyükşehir ve Karabağlar'ı topa tuttu

AK Partili Sürekli Büyükşehir ve Karabağlar'ı topa tuttu

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, milletvekili Necip Nasır ile birlikte yaptığı basın toplantısında İzmir’deki yerel yönetimlere sert eliştirilerde bulundu. Projeler bazında eleştirilerde bulunan Sürekli “Karabağlar üniversitesinden oldu, Kiraz hastanesinden oldu” dedi. Sürekli Büyükşehir ve Karabağlar'ı topa tuttu

  • Ege Postası
  • 16.03.2020 - 14:19

OZAN GÜMÜŞ/EGEPOSTASI - AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda düzenlenen ‘kentsel dönüşüm’ başlıklı toplantıda İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den gündeme dair önemli açıklamalar ve CHP’li Büyükşehir Belediyesi'ne sert eleştiriler geldi.

BAŞKAN SÜREKLİ: BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın, basın açılaması öncesi konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli İzmirlilere hizmet noktasında ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek: ‘’Malumunuz CHP Belediyeleri İzmir’de görevde, yerelde iktidardalar. Biz, yerel iktidara mazeret bırakmama eğilimindeyiz. Biz iktidar olarak, geçmişte de elimizden geleni yaptık, destek olduk, onlar mazeret ürettiler” dedi.

'ÇİĞLİ TRAMVAYI İVEDİLİKLE ONAY ALDI'
Başkan Sürekli; Konak Tüneli, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı çalışmalarına da değinerek: “Konak Tüneli’ni, Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine, tüneli, bölgeyi, yolu, ulaşım ağını Büyükşehir Belediyesi’ne devrettik.  Kangren halinde bulunan, 2 yıldır şehrimizin gündeminde bulunan Özkanlar Pazarını, viyadüklerin altını Karayolları’ndan tesis ederek, ilçe belediyesi ile birlikte çözüm ürettik ve Özkanlar Pazar’ının açılışını hep birlikte yaptık. Şu anda esnaflar mutlu bir şekilde işinin başında. Çiğli Tramvayı ivedilikle Ankara’dan onay aldı ve projede hızlı bir şekilde ilerleyecek inşallah. Buca metrosu. Buca Metrosu ile ilgili onay gündemdeydi, hızlı bir şekilde Ankara’dan onay alarak, projenin reelize edilmesi için çalışmalar sürüyor. Bunun dışında, Bostanlı Barınağı ile ilgili görüşmeler ve çalışmalar sürüyor” açıklamalarını yaptı.

“KARABAĞLAR ÜNİVERSİTESİNDEN OLDU, KİRAZ HASTANESİNDEN OLDU”
Kiraz ve Karabağlar’da yaşanan iptal davalarına konuşmasında değinen Başkan Kerem Ali Sürekli, “Kiraz gelişmesi var. Ondan önce Karabağlar’da bir plan iptali vardı. Karabağlar’da plan iptalini sağlayan Karabağlar Belediyesi’nin açtığı dava sonrası, plan iptal oldu. Kiraz’da da Büyükşehir Belediyesi’nin iptal davası sonrası plan iptal oldu. Sonuç, Karabağlar üniversitesinden oldu, Kiraz hastanesinden oldu. Bunu İzmirlilerin takdirine bırakıyoruz” dedi.

KİRAZ'DA RANT İDDİALARINA 'EL İNSAF' DEDİ!
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın rantçılıkla suçlanmasına “el insaf” diyen AK Partili Sürekli “Belediye başkanımızın rantçılıkla suçlanması kabul edilemez bir durumdur. El insaf diyoruz. Orada hastane yapılması için, Kiraz’ın gelişmesi için yapılan plana bu gerekçelerle itiraz ettirmek ve iptal ettirmek hiçbir haklı sebeple izah edilemez. Üniversite alanı niye kalktı orada. Kiraz Belediye Başkanı’mız, kendi makamının da yer aldığı yepyeni hizmet binasını üniversiteye tahsis ederek, Kiraz’ın üniversite problemini çözdü. Kiraz’da artık üniversite var. Başkan bunu kendisi çözdü. Hastaneye acil ihtiyacımız var. Hastanede, Haziran ayında temelini atacaktık plan iptalinden dolayı temeli atamıyoruz. Kiraz gibi sosyo-ekonomik düzeyi belli bir yerde, belediyenin kendi mülkünde, planın iptal edildiği yer. Konut ve ticari alanlarının olduğunu iddia ederek, ranttan söz etmek hiçbir şekilde izah edilemez. Hiçbir haklı gerekçesi yoktur” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.