Dolar 32,4922
%0.14
Euro 34,7415
%0.06
Altın 2.490,160
%1.13
Bist-100 9.486,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Soylu'dan çok sert çöp çıkışı: Büyükşehir kendi kafasına göre bir başkan buldu

AK Partili Soylu'dan çok sert çöp çıkışı: Büyükşehir kendi kafasına göre bir başkan buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes'e yapılması planlanan Katı Atık Entegre Tesisi tartışmaları sürüyor. Menderes’i sahipsiz bırakmayacağını belirten önceki dönem Belediye Başkanı Bülent Soylu, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile Gölova'da vatandaşlarla bir araya geldi. Soylu, “2014 ve 2105 yıllarında nasıl karşı çıktıysak bugün de aynı duruşu ortaya koyuyoruz. 2019 Mart ayında yerel seçimleri kaybettikten sonra Menderes’te Büyükşehir kendi kafasına göre bir belediye başkanı buldu ve her dediğini yaptırmak için önüne bu çöp tesisi projesini geri getirdi.Sizin emanet ettiğiniz  bu yönetim sizi kaderinize terk etti” dedi. 'Büyükşehir kendi kafasına göre bir başkan buldu'

  • Ege Postası
  • 15.02.2020 - 15:03

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes'e yapılması planlanan Katı Atık Entegre Tesisi'ne yönelik AK Parti’den tepkiler sürüyor. AK Partili yöneticiler eleştirilerinde tesisin konumunun İzmir’in en önemli içme suyu havzalarından ve tarım faaliyetleri için önemli alanlarından biri olduğuna dikkat çekerken, Menederes Belediyesi eski Başkanı Bülent Soylu gelişmelere bir kez daha tepki gösterdi.

İşin peşini bırakmayan Soylu, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Gölova Mahallesi’nde vatandaşlarla bir aray geldi. Soylu buarada yaptığı açıklamalrda Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı sert sözlerle eleştirdi. 

ZATEN ÇARK EDECEKLER

Soylu, “Değerli kardeşlerim İzmir Büyükşehir Belediyesi  tarafından 2013 yılından beri temcit pilavı gibi önümüze getirilen ve Gölova mahallemize yapılacak olan çöp tesisine karşı 2014 ve 2105 yıllarında nasıl karşı çıktıysak bugün de aynı duruşu ortaya koyuyoruz. Mendereslinin neredeyse tamamının karşı çıktığı, Menderes’e kurulacak olan çöp tesisini destekleyen, Gölova’ ya çöp turizmi gelecek diyerek, milletin aklıyla alay eden Menderes Belediye Başkanı ve milletvekilleri öyle sanıyorumki Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli’nin ‘başka bir yer bakın’ açıklamasından sonra zaten ‘biz de istemiyorduk’ diyerek çark etme yolunu seçeceklerinden hiç şüphemiz yok” dedi.

BÜYÜKŞEHİR KENDİ KAFASINA GÖRE BİR BAŞKAN BULDU

Soylu, “Menderes’in üstüne çökmüş bir kara buluttur çöp tesisi. 2013’te benden önceki belediye başkanı mücadeleyi verdi, bedelini ödedi. 2014 yılı Aralık ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden önümüze bir yazı geldi. Dediler ki; Biz Çakaltepe Mevkiine çöp tesisini yapacağız. Şimdi tekrar baktım 22 Aralık 2014 tarihinden 2015’in Mart ayına kadar biz bu mücadeleyi verdik ve Çakaltepe’ye yapılacak olan hayvan barınağına getirerek o araziyi kendi uhtemize almak suretiyle bunun önüne geçtik ve engelledik. O dönemde ne söylediysek Mendereslinin istemediği hiçbir şeyi Menderes’e yapamazlar dayatamazlar gerekirse traktörlerimizle Konak Meydanı’na ineriz dedik ve bunu engelledik. 2019 Mart ayında yerel seçimleri kaybettikten sonra Menderes’te Büyükşehir kendi kafasına göre bir belediye başkanı buldu ve her dediğini yaptırmak için önüne bu çöp tesisi projesini geri getirdi.Sizin emanet ettiğiniz  bu yönetim sizi kaderinize terk etti. Oylamanın yapıldığı gün belediye, büyükşehir belediyesindeki oylamaya katılmadı.” ifadelerini kullandı.

“DERDİNİZE DERMAN OLMAK İÇİN”

Soylu, “CHP genel başkan yardımcılarıyla, CHP milletvekilleriyle çevre komisyonlarıyla, CHP ilçe başkanıyla, CHP belediye başkanıyla geldiler açıklama yaptılar bu iş faydalı diye. Biz bu işi kapı kapı gezip anlatacağız dediler. Böyle bir süreç geçirdik muhtarımız da şahittir.Bu süreçte de aynı şekilde sizi sahipsiz bırakan bu yönetime karşı AK Parti ilçe teşkilatımız, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerimiz, AK Parti İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya sizin haklarınızı hukuklarınızı savundu. Bu işin  önderliğini yaptılar. Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü, bugün sizin dertlerinizle dertlenmeyenler eşleriyle çocuklarıyla bir yerlerde restoranlarda vakit geçirip sevgililer gününü kutluyor. Ama biz sizinle birlikteyiz sizin derdinize derman olmak için sizin derdinizle dertlenmek için dert sadece sizin değil biz de bu ülkenin bir vatandaşıyız. Önceden belediye başkanlığı yapmış olabilirim bu dert hepimizin derdidir topyekün buna karşı durarak bunun önüne geçebiliriz. Siz değerli vatandaşlarımızın ortaya koymuş olduğunuz bu durştan ötürü memleketinize, köyünüze sahip çıkmış Menderesli bir kardeşiniz olarak benim de hakkımı savunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

MENDERES’İ ÇÖPLÜĞE ÇEVİRMEK İSTEYENLERİ NOT EDİNİZ

Soylu, “Siz değerli kardeşlerimden ricam size ve Menderes’e sahip çıkan, bu noktada tercihini Menderes’ten yana kullanan çöpe hayır diyen , ilçemizde yerel yönetimlerde görev yapmış ,yapmakta olan, insanları ve sivil toplum kuruluşlarını unutmamanız.Tabiiki diğer taraftan da Menderes’i çöplüğe çevirmek isteyenleri de bir yere not etmeniz. Son olarak Menderes’e yapılacak olan çöp tesisine siyasi parti ayrımı yapmadan, karşı çıkan tüm kardeşlerime ve hemşehrilerime teşekkür ederim” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.