Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Nasır müteahhitlerle İduğ'u ziyaret etti

AK Partili Nasır müteahhitlerle İduğ'u ziyaret etti

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) ve bağlı dernek başkanları ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'u makamında ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 02.09.2020 - 10:08

MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hasan Ali Kahraman ve çok sayıda müteahhitler derneği başkanının hazır bulunduğu görüşmede, deprem tehlikesi ve kentsel dönüşüm hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İzmirde gerek merkezi hükümet, gerek yerel yönetimler gerekse de meslek odaları ve STK'ların beraberce örnek İzmir modeli oluşturması gerektiğini dile getiren Necip Nasır, konunun siyaset üstü bir anlayışla çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK

Deprem denince akla ilk önce İstanbul geldiğini fakat İzmir'de kent merkezinden geçen aktif fay hatlarının olduğunu ve birinci derece deprem riski taşıdığını kaydeden Nasır, önlem alınmazsa deprem sonrası sorumlu aramanın da bir anlamı olmadığını vurguladı.

Ege’nin incisi olan İzmir’in büyük bir deprem tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Necip Nasır, “Mevcut yapı stoğunun dönüşümü için siyaset üstü bir anlayışla hükümet olarak yasal yetkiler doğrultusunda iş birliğine yapılması önem taşıyor. İzmir’deki yapıların yaklaşık yüzde 65’i kaçak ve gecekondulardan geri kalan kısmının da yüzde 50’si deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılardan oluşmaktadır. İzmir’deki depreme dayanıklı yapı stoğu sadece yüzde 25-30 seviyesindedir. İzmir aynı zamanda 7 şiddetinde bir deprem üretebilecek 17 fay hattının merkezinden geçtiği riskli bir kenttir. Büyük riskler taşıyan İstanbul, Marmara Denizi’nden geçen 2 fay hattı üzerinde bulunmasına ve İstanbul’un kuzeyi ikinci derece deprem bölgesi olmasına rağmen İzmir, doğusundan batısına, kuzeyinden güneye birinci derece deprem kuşağındadır. Bu gerçek asla unutulmamalıdır” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Deprem tehdidi ve kentsel dönüşüm konusunda yapılması gereken çok iş olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, sorunların çözümü için işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

İduğ, şunları söyledi: “Makamlar geçici fakat ortaya konan hizmet kalıcıdır. Kentsel dönüşüm konusunda işbirliğiyle sorunları çözmek istiyorum. Bizim için en önemli şey halkımızın mutluluğu ve yarınlara güzel bir Bornova bırakabilmektir. Günlük ortalama 1.5 milyon kişi ilçemizi ziyaret ediyor. İnsanların sağlıklı konutlarda oturmak istemeleri onların en önemli hakkı. Bu konuda ilçemizdeki kentsel dönüşüm alanlarını tespit ederek planlamalar gerçekleştiriyoruz. Halkımıza daha yeşil ve yaşanabilir bir Bornova bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmirin ve ülkemizin yararına olacak her türlü işbirliği içinde olmak istiyoruz. Bugünkü ziyaretiniz için sizlere çok teşekkür ederim” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.