Dolar 32,5149
%0.09
Euro 34,9775
%0.02
Altın 2.439,850
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Nasır'dan Büyükşehir'e imar yönetmeliği çıkışı ve 'İyi niyet' yorumu

AK Partili Nasır'dan Büyükşehir'e imar yönetmeliği çıkışı ve 'İyi niyet' yorumu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İmar Yönetmeliği ile ilgili yaptığı son çalışmaları değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 12 yıldır Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğinin olmamasının izah edilebilir olmadığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 08.06.2020 - 11:07

Konunun çözümü için çaba gösterdiğini vurgulayan Nasır, “'STK'ların ve ilgililerin talepleri ile 2012'den beri ilk defa yapılarak Ankara’ya gönderilen yönetmelik, mahkemenin almış olduğu yürütmeyi durdurma kararlarını içeriyor. Düzenlemenin sonuca gitme amacından uzak olduğunu ve iyi niyetle Ankara'ya onaya gönderilmediğini düşünüyorum” dedi.

Necip Nasır, Bakanlıkça yapılan incelemelerde tespit edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde düzeltilmesi istenen mahkeme kararlarına aykırı hususların 04.06.2020 tarihinde Büyükşehir Belediyesine bildirildiğini de ifade etti.

İzmir’in %70-80'lerdeki sağlıksız konut stoğuna sahip olmasının nasıl bir Belediyecilik anlayışından kaynaklandığını ortada koyduğuna da dikkat çeken Nasır, şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir an önce İmar Yönetmeliğini kanuna uygun olacak şekilde düzenleyerek derhal Ankara’ya onaya göndermesi gerekiyor. Bu sorunu çözüme kavuşturmak adına ben de konunun takipçisi olacağım”

'İZMİR’İN PLANLARI YOK'

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İzmir’in Alt ve Üst ölçekli planlarının birbiri ile uyumsuzluğu nedeni ile Plansız bir kent halinde olduğunu söyledi.

İzmir'in hala 1/100.000'lik planı olmadığı gibi merkezde bile hala 5000'lik Planlarının olmadığı yerler bulunduğuna dikkat çeken Nasır, “Son düzenleme için Ankara’da olan 100.000'lik planın Bakanlıkça bir an önce yeniden sonuçlandırılması için çalışacağız. Dünyanın en güzel kentlerinden biri olan, Allah’ın vermiş olduğu zenginlikleri ile Dünya kenti olmasının önünde hiçbir eksikliği bulunmayan ancak hakkettiği noktada olmayan İzmir’in, en büyük sorununun gelecekteki vizyon ve misyonunu belirleyecek Bölgesi ile bütüncül Planların olmamasıdır. Bunun da en büyük nedeni İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Belediyecilik anlayışından kaynaklanıyor”

'KENT EKONOMİSİ CANLANMALI'

Plansızlık nedeniyle oluşan çarpık kentleşmede, nüfusun büyük çoğunluğunun kent merkezinde, fay hatlarının üzerinde, depreme dayanıksız yapılarda yaşadığını kaydeden Necip Nasır, plansızlığın doğurduğu sonuçlar nedeniyle İzmir’e yatırımların da yapılamadığını söyledi.

Çarpık yapılaşmanın olumsuzlukları nedeniyle Ekonominin çarklarının gerektiği gibi dönmediğini vurgulayan Nasır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu nedenle İzmir’de işsizlik Türkiye ortalamalarının da üstünde seyrediyor. İzmir maalesef beyin göçü veriyor.İzmir’in geleceğini, vizyonunu ve misyonunu belirleyecek, yeraltı deprem haritaları ve senaryoları göz önünde bulundurularak bölgesi ile bütüncül Planların yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesini göreve davet ediyorum. Aksi takdirde dünyanın en güzel şehirlerinden olan İzmir’imiz hakkettiği noktaya gelemez, Geçen her gün İzmirliler için büyük risk ve kayıptır”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.