Dolar 32,5004
%0.16
Euro 34,7694
%0.14
Altın 2.488,700
%1.07
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Mertoğlu'ndan referandum uyarısı

AK Partili Mertoğlu'ndan referandum uyarısı

AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Mahalle Başkanlarıyla parti ilçe binasında bir araya geldi. İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda Mertoğlu, özellikle Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin anayasa maddelerinin seçmene aktarılması konusuna vurgu yaptı.

  • Ege Postası
  • 18.01.2017 - 13:31

Anayasa değişikliği sürecinin sevk ve idaresinin çok iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Abdullah Mertoğlu, ayrıca mahalle başkanlarından diğer parti seçmenleri ya da diğer bir partide görev alan vatandaşlarla sert diyaloğa girmemeleri konusunda uyararak,  “ Önümüzde büyük olasılıkla gerçekleşecek bir referandum seçimi var. Cumhurbaşkanlığı sistemi anayasa değişiklikleriyle ilgili vatandaşlara bilgi aktarımlarını son derece açık ve anlaşılır yapmamız şart.  

Bunun için de bu 18 maddeyi çok iyi öğrenmemiz gerekiyor. Özellikle mahalle başkanlarımdan şunu istiyorum; seçmen yada orada farklı bir siyasi partide görev alan birisiyle kesinlikle sert bir diyalogdan kaçınmalısınız. Bu nedenle kavga boyutuna gelmesinin önüne geçmeliyiz. Dikkatli olacağız, özenli olacağız, sabırlı olacağız, iyi anlatacağız” ifadelerini kullandı.

CHP İZMİR’DE ALGI OPERASYONU YAPIYOR

CHP İzmir İl Örgütü’ nün anayasa değişiklik teklifi birinci tur oylama sonucunun ardından İzmir’in çeşitli yerlerine dağıtılmak üzere “yeni anayasaya karşı hayır” sloganıyla bastırdığı 20 bin broşür kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Mertoğlu, CHP’nin algı operasyonu yaptığına dikkat çekerek, “ İzmir’de CHP,  şu süreçte kampanyalarına başladı. İzmir halkını yalan yanlış bilgilerle kandırarak algı operasyonu yapmaya başladılar. Bu konuya özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Onlara dur diyebilmenin en güzel yolu, iyi anlaşılmış bu 18 maddenin vatandaşlarımıza en doğru, en güzel şekilde sabırla, iyi niyetle aktarılmasıdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.